keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Luetaan Canthia!

Lukupiirissä puhutaan maaliskuussa Minna Canthista ja Anna-Liisasta. Tervetuloa mukaan lukemaan ja keskustelemaan! Keskustelu alkaa 10.3. ja mukaan saa tulla kuka vain, ilmoittautumista tms. ei tarvita.

Olen erityisen iloinen tästä kuukauden kirjasta, sillä Minna Canth on eräs suosikkini ja kiinnostuksenkohteeni. Olen etsinyt hänestä kertovaa hyvää elämäkertateosta jo vuosia – osaisiko joku vinkata? Jotenkin oletin, että Canthista olisi julkaistu paljonkin, mutta en ole löytänyt uutta "peruseläkertaa". Antikvariaatista löydetyn vanhemman elämäkerran sentään omistan ja toivon saavani sen Lukupiirin myötä vihdoin luettua.

 Vanhoihinkin lukupiirikeskusteluihin saa muuten osallistua edelleenkin!

11 kommenttia:

  1. Hieno ajoitus, minun pitääkin lukea Anna-Liisa seuraavaan tenttiin, joten osallistun enemmän kuin mielelläni! Töki taas minua, jos jotenkin haahuilen keskustelun ohi, mitä en kyllä usko:)

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen lukenut Anna-Liisan tenttiin, mutta aion nyt kerrata Lukupiiriä varten. Muutakin Canthia tekisi mieli kerrata... ja tekisi mieli jo aloittaa Canth-keskustelu, mutta yritän odottaa sinne 10.3. asti. Ja yritän myös muistutella keskustelusta ennen tuota päivämäärää! :)

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Onko mainitsemasi elämäkerta Reetta Niemisen Minna Cnath - kirjailija ja kauppias? Jos ei, kannattaa tutustua, vaikka uusi tämä ei ole eikä elämäkertakaan, mutta uskallan luvata, että mielenkiintoinen. Opiskeluaikana Nieminen kirjoitti tätä ja piti meille muutaman kurssin, yhden pelkästään Canthista. Nieminen oli niin positiivisella tavalla hurahtanut Canthiin, että sai meidät opiskelijatkin aidosti innostumaan. Hän puhuikin koko ajan Minnasta, kuin tuttavastaan ;)

    VastaaPoista
  4. Kirsi, en pääse nyt tarkistamaan, mutta luulen, ettei se ollut tuo. Tuo Niemisen kirjoittama elämäkerta kuulostaa hyvältä, suurkiitokset vinkistä!!

    VastaaPoista
  5. Teki kyllä vielä viime metreillä vaihtaa kirja Hannaan, mutta se olisi ollut kai liian itsekästä :D

    VastaaPoista
  6. Mä olen hyvilläni että tuli valittua Anna-Liisa, se kun on vielä lukematta :-)

    VastaaPoista
  7. Minullakin on Anna-Liisa lukematta ja pidän Canthista kauheasti, mutta nyt pelottaa, että jää siitä huolimatta piireily väliin, kun lukemista riittää tällä hetkellä työtehtävien puolesta enemmän kuin tarpeeksi. Siis ei minun olisi mikään pakko niin paljon työlukea kuin luen, mutta kun haluan syventyä kunnolla...

    Kiitos myös muista viimeaikaisista postauksista, jotka juuri luin ja olisin voinut hyvin kommentoidakin, mutta olen nyt niin jäljessä kirjablogimaailmassa, että pakko yrittää toistaiseksi lähinnä lukea kunnes olen taas ajan tasalla.

    Huomaan myös, että postauksien elinkaari on lopulta siinä mielessä lyhyt, että vaikka tekstin voi lukea mielenkiinnolla milloin vain, keskustelua siitä käydään luonnollisestikin yleensä vain muutamia päiviä. Kun ei (aina) tiedä, palaako edes bloggaaja koskaan lukemaan vanhempien juttujen myöhäisiä kommentteja, alkaa kynnys kommentointiin nousta. Ei jaksa huudella tyhjille seinille. :)

    (Toivottavasti tämä ei muuten kuulostanut moitteelta bloggaajia kohtaan, koska sitä se ei missään nimessä ollut.)

    Karoliina

    VastaaPoista
  8. Vaikka luettavaksi valikoitui nyt Anna-Liisa, niin mikäänhän ei estä keskustelemasta samalla vaikka Hannasta. Itse aion keskustella Papin tyttärestä. ;)

    Karoliina, mielenkiintoinen ja hyvin ajoitettu kommentti, lainasin sen juuri äskeiseen blogikeskustelukirjoitukseeni! En ottanut kommenttiasi moitteena. :)

    VastaaPoista
  9. Minusta olisi hyvä jos lukupiiri keskittyisi puhumaan minusta ;)

    *huono vitsi loppuu*

    VastaaPoista
  10. Hanna, minä ehkä keskustelen sinusta, sillä tarkastin, ja juuri Anna-Liisa on se Canthin teos, joka minulta puuttuu. Hanna sen sijaan olisi hyllyssä, ehkä luen sen! Ei vaan, Anna-Liisa on minulle aivan tuttu teos, ja jos en lainaa sitä kirjastosta, luulen katsovani leffan ja pystyväni sitten keskustelemaan siltä pohjalta.

    Niin ja aiemmassa viestissä piti todeta, että puhun sitten Papin perheestä enkä tyttärestä, hyppäsin väärään klassikkokirjailijaan!

    VastaaPoista