16 Ocak, 2022

ÇİKOLATALI KEK


Çikolata soslu, çikolatalı kek yeni yılın ilk tatlı tarifi olarak geldi. Ünlü özlü sözümüz gibi; tatlı yiyelim tatlı konuşalım ve 2022 tatlı tatlı geçsin. Yılın ilk tarifi tuzlu olunca, ankete katılıp tatlı seçen gruba haksızlık olmaması için bol çikolatalı olan bu güzel keke öncelik verdim. Nemli dokusu ile çok seveceğiniz bir tarif. Tarif uzun gibi gelse de bir kaç ön hazırlık yapılınca hızlıca yapılacak bir kek, kakao ve çikolata ağırlıklı kekler arasında favoriniz olacağından eminim. Keki fotoğraf için hazırlarken yılbaşı günleri olduğu için kar taneli kurabiye  ve şeker hamuru ile süsledim. Frenk üzümü ve hindistan cevizi de bu keki süslemeye çok uygun.
Ben bu keki Marta Stewart'ın çikolatalı kek tarifinden annemin yılların verdiği kek yapma deneyimlerindeki ufak püf noktalarını ekleyerek oluşturdum Bildiğiniz gibi yoğun kakaolu ve çikolatalı keklerin kabarması biraz daha zor olabiliyor, bu püf noktalarına dikkat ederseniz sorun yaşamadan nefis bir kek yapabilirsiniz. Gelelim tarife;


Malzemeler:

  • 4 yumurta 
  • 200 gr tereyağ 
  • 150 gr toz şeker (1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1/2 çay bardağı süt 
  • 100 ml krema
  • 120 gr bitter çikolata 
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 5-6 damla limon suyu 
  • 300 gr un (2,5 su bardağı)
  • 30 gr kakao ( 1/2 su bardağı)
  • Kalıp için tereyağ ve kakao





















Sosu İçin:

  • 150 ml krema
  • 150 gr bitter çikolata 
  • 1 çay kaşığı tereyağ

Yapılışı: 


Oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri mikserde çırptıktan sonra yine oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek ekliyoruz, karışınca vanilya özütünü ekliyoruz. 

Bu arada kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp ocaktan alıyoruz ve içine ufak parçalara böldüğümüz çikolatayı ekliyoruz. Karıştırıp çikolatanın tamamen erimesini sağlıyoruz aynı zamanda karışımın soğumasını da sağlıyoruz ve sütümüzü ekliyoruz. 

Ayrı bir kasede un, kakao, kabartma tozu ve karbonatın yarısını ve tuzu ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Karbonat ve kabartma tozunun kalan yarısını yoğurdun üzerine ekleyip, limon suyunu da üzerine sıkıyoruz ve köpürmesini sağlıyoruz. 

Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Sonra yoğurdu ilave ediyoruz. Son olarak 3-4 parçada un karışımımızı ekleyerek kek hamurunu tamamlıyoruz. 

Tereyağ ile iyice yağladığımız kek kalıbına kakaoyu eleyerek serpiştiriyoruz ve kalıbın her tarafına gelmesini sağlıyoruz, fazlasını da kalıptan alıyoruz. Sonra kek hamurumuzu kalıba eşit şekilde döküp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz. 

Sosu için, kremayı ısıtıp ocaktan alıyoruz ve içine çikolatayı ekliyoruz ve homojen oluncaya kadar karıştırıyoruz ve tereyağını ekliyoruz. 

Kek ve sos soğuyunca kekin üzerine sosu döküyoruz ve dilediğimiz gibi süsleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun. 


Devamını Oku...

03 Ocak, 2022

ISPANAKLI KİŞ (DÜŞÜK GLUTENLİ VEYA GLUTENSİZ)

 

Yeni yılın ilk tarifi bu tuzlu lezzet oldu, beni instagramda takip edenlerin bildiği gibi yeni yılın ilk tarifi için bir anket yapmıştım. Tatlı mı, tuzlu mu olsun diye, çok şaşırtıcı bir şekilde az bir fark da olsa tuzlu tarif tercih edildi. Tabi bu durumun sebebi aralık ayı boyunca yenen tatlılar olabilir. Sonuç böyle olunca ben de çok kişiye hitap edebilecek bir lezzet seçtim, üstelik tarifi glütensiz veya düşük glütenli olarak hazırlama seçeneği ile. Ispanaklı kiş her menüye uyabilecek ve yanına bir kase yoğurt veya salata veya çorba ile bir öğün olabilecek bir lezzet. Aynı taban farklı içlerle de hazırlanabilir, pırasa, mantar, peynir gibi, sayfamda farklı taban ve iç tarifleri de mevcut. Bugünün tarifine gelince;

Malzemeler: (35*11 cm kiş/tart kalıbı) 


Tabanı için:

  • 100 gr tereyağ 
  • 1 yumurta
  • 70 gr darı unu
  • 30 gr mısır unu
  • 75 gr siyez unu ( siyez gluteni daha düşük bir un ama tamamen glütensiz yapmak isterseniz karabugday unu, kinoa unu vb kullanabilirsiniz)
  • Bir çimdik tuz
  • Bir çimdik karbonat 


İç harcı için:


  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1/2 çay bardağı krema
  • 50 gr eski kaşar peyniri tendeki
  • 50 gr kaşar peyniri rendesi
  • Tuz, karabiber, muskat 
  • Yarım kilo ıspanak( sadece yaprakları)
  • 1 küçük soğan 

Yapılışı:


Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz. Tereyağ vs yumurtayı bir karıştırma kabına alıp, üzerine un, tuz, karbonat karışımımızı parça parça ekliyoruz. Hamur toparlanınca streç film ile sarıp, buzdolabında dinlendiriyoruz. Hamuru  normal un ile de hazırlayabilirsiniz. Veya başka bir glütensiz un ile ( gluteni düşük bir tür ile) bu durumda unu dikkatlice parça parça ekleyip hamurun kıvamını çok sert olmayan ele yapışmayan bir hale getirebilirsiniz. İhtiyaç olursa 1-2 yemek kaşığı su veya süt kıvama göre eklenebilir. 

Hamurumuz dinlenirken ufak doğradığımız soğanı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile yumuşayana kadar pişiriyoruz. Sonra yıkanıp iyice kurutulmuş ıspanak yapraklarını irice doğrayıp ekliyoruz, ıspanaklar hafifçe sönünce ocaktan alıyoruz. Çok pişmesine gerek yok. Ispanak soğurken derin bir kasede yumurta, süt, krema, tuz, karabiber ve muskatı iyice çırpıyoruz. Sonra rendelenmiş peynirlerimizi ekliyoruz. (Dilerseniz damak tadınıza uygun olan başka peynir de tercih edebilirsiniz. Biraz ezine peyniri de yakışır. ) Son olarak ıspanakları da ekliyoruz ve kişimizin tabanını hazırlıyoruz. 

Hamurumuzu dolaptan alıp, merdane ile kiş kalıbımızın ölçüsünde açıyoruz. (Yuvarlak veya kare bir kalıpta olabilir, mümkünse tabanı çıkan bir kalıp tercih edin) İçine hazırladığımız harcı eşit şekilde yaydıktan sonra, ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz. Ortası ve hamur kısmı kızarmışsa hazırdır. Afiyet olsun. 


Devamını Oku...

09 Ekim, 2021

CHEESECAKE FLAN CAKE


Cheesecake Flan Cake, adı kadar iddialı nefis bir tarif. Fransız kökenli olan flanın Latin Amerika ülkelerinden çıkma olan çeşitleri mevcut ve bu paylaşacağım tarif de flan keklerin farklı bir versiyonu. Flan genelde ülkemizde de çok bilinen bir tarif olan krem karamele çok yakın bir tarif, flan kekler de bu tarife kek tabanı eklenerek yapılan bir çeşidi. Benim bugün sizlerle paylaşacağım tarif ise biraz daha farklılaştırılmış ve süt bazlı krema olan kısmın cheesecake olarak yapılmış hali. Flan farklı isimlerde pek çok mutfakta olan bir tarif, çok çeşirtli olarak yapılabiliyor. Bir kaç sene önce yurt dışına yaptığım bir iş seyahatinde her akşam farklı ülke mutfakları konsept olarak seçilerek yemekler ikram ediliyordu. Brezilya gecesinde finalde nefis bir flan vardı ve ertesi sabah karşılaştığım insanların çoğu bir önceki akşamki bu tatlının mükemmeliğini konuşuyordu. O gün bugün deneyeyim derken tarifi yapmak bugünlere kısmetmiş. Bu flanların lezzet bombası olmasını sağlayan malzeme yoğunlaştırılmış süt (condensed milk), biraz farklı olsun diye düşünürken aklıma cheesecake'li yapmak gelince daha önce yapıldığını gördüm ve kendi tarifimi oluşturdum. Ben tarifi geliştirirken Home Cooking Adventure'in tarifinden faydalandım. Malzeme miktarlarını değiştirirken en önemli farklılığı karamel kısmında yaptım. Çünkü sadece şekerle yapılan karamel bana biraz sert geliyor, hele hazırlama aşamasında dikkat edilmezse acılaşması da çok kolay, bu nedenle tartlarımda kullandığım karamel sosu tercih ettim. 



Bu tatlı kek tabanı, cheesecake lezzeti ve karamel sos ile özel sofraların keyifli finali, çay daveti de olsa akşam yemeği olsa uygun bir seçenek. Ben tarifi yaparken bir ufak yaramazlık daha yaparak, karamel tadını biraz daha yoğunlaştırmak için kek karışımına ufak kırılmış Lotus bisküvisi  de ekledim. Şart değil ama elinizde varsa veya kolay temin edebilirseniz sürprizi daha da artmış olur.


Tarif aşamalı ama dikkatle uygulanırsa kolay bir tarif, ayrıca genel tekniğini anladığınızda pek çok çeşidini yapmanız mümkün, kek kısmına kakao ve çikolata, orta kısmına hindistan cevizi ekleyebilir ve/veya krem peyniri çıkararak tarifi farklı bir şekilde oluşturabilirsiniz. Mutfak repertuarınıza katmanızı ısrarla tavsiye ettiğim tarif şöyle;

Malzemeler:

Karamel Sos:

- 60 gr tereyağ
- 100 gr toz şeker
-100 ml krema
- Biraz tuz

Cheesecake Kısmı:

- 500 gr krem peynir
- 4 yumurta
- 400 gr yoğunlaştırılmış süt
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 200 ml krema (bir kutu)
- 300 ml süt
- 1/2 çay bardağı toz şeker

Kek Tabanı:

- 3 yumurta
- 150 gr tereyağ
- 100 gr toz şeker
- 180 ml süt
- 250 gr un
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- Bir çimdik tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Tercihinize göre 8-10 adet lotus bisküvisi


Yapılışı:

Öncelikle karamel sosumuzu hazırlıyoruz. Kalın tabanlı derinde bir sos tenceresine şekerimizi koyup, eritmeye başlıyoruz, ocak orta kısık ateşte olsun ve tahta veya metal bir kaşık/çırpıcı kullanarak karıştırıyoruz. Şekerin içinde topak kalmayıncaya kadar karıştırarak eritiyoruz, bu süreçte şekerin erirken çok ısındığını ve sıçrama durumunda çok yakabileceğini unutmamamız gerek, ayrıca silikon bir ürün kesin olarak kullanmayın, erime ihtimali hayli yüksek, son uyarımda yapışmaz tencere tercih etmemeniz yönünde olacak. Şeker eriyip karamel rengine gelince, küp küp kesilmiş tereyağını ilave edip, hızlıca karıştırıyoruz, önce köpüren karışım, biz karıştırdıkça homojen bir hal alacak. Köpürmeler bitince kremayı parça parça ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz ve yeniden homojen olunca ocaktan alıyoruz. Bu aşamada bir çimdik tuz ekliyoruz, karameldeki tuz miktarını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz, ancak yarım çay kaşığından fazlası tuzu belli edecektir bu ölçüyü referans olarak alabilirsiniz. Karamel sos çok soğumadan kek kalıbımızın taban kısmına döküyoruz. Sos soğudukça katılaşacak ve zeminde kalacak. 


İkinci olarak tatlının kek kısmını hazırlıyoruz. Bunun için oda sıcaklığındaki tereyağı ile toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz, sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz, sonra vanilya özütünü ilave ediyoruz. Un, tuz ve kabartma tozunu ayrı bir kasede karıştırıyoruz ve parça parça yumurtalı karışıma ekleyerek, hamuru oluşturuyoruz. Daha sonra sütü 3-4 parçada hamura ilave edip keki hazırlamış oluyoruz. Kek hamurunu taban kısmına karamel sosunu döktüğümüz kek kalıbına eşit olarak yayıyoruz. 



Tatlımızın son aşaması cheesecake kısmı; bunun için krem peyniri iyice çırptıktan sonra şekeri ilave edip, karışmasını sağlıyoruz. Sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz ve çırpıyoruz. Daha sonra, yoğunlaştırılmış sütü, kremayı, sütü ve vanilya özütünü ekleyip, homojen bir karışım yapıyoruz. Bu sıvıyı kek hamurunun üzerine döküyoruz. Fırınımız 170 derecede ısıtılmış olmalı. Kek kalıbımızı daha büyük başka bir fırın kabının içine yerleştiriyoruz ve bu kabın içine kaynamış su ekliyoruz. Kabın yarısını geçecek miktarda su yeterli gelecek. Kekimizi bu şekilde fırına koyup 55-60  dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletiyoruz. Ben akşam pişirip, gece yatarken buzdolabına kaldırdım ve ertesi gün servise çıkardım. 
Tatlıyı kek kalıbından çıkarmadan önce kenarlarını hafifçe kalıptan ayırıyoruz ve taban kısmını sıcak su dolu bir kabın içine koyuyoruz, böylece karamel yumuşayacak ve kalıptan ayrılacak. Artık keki kalıptan çıkarabiliriz. Servis için hafif çukur bir tabak tercih etmek gerek, kekin üzerindeki sos az da olsa üzerinden akıyor. Bu tatlının en büyük sürprizi ise orta kısmına koyduğumuz kek karışımının pişerken üste çıkması. Böylece ters çevirdiğimizde kek en alta, peynirli kısım ortaya ve karamel sos da en üste gelmiş oluyor.  Afiyet olsun.


 

Devamını Oku...

20 Şubat, 2021

TAHİNLİ ÇÖREK VE HAŞHAŞLI ÇÖREK


Tahinli çörek, haşhaşlı çöreğe karşı... Siz hangisini tercih edersiniz? Ben ikisini de çok severim, aralarında tercih yapamayınca aynı hamurla ikisinden de yaptım. Hem de eksi maya ile. Zaten bunlar hep ekşi maya yüzünden, besleme fazlalarını atmaya kıyamayınca mayalı hamurlarla sevdiğimiz lezzetlere dönüşüyorlar.  Yapınca da fazlasını buzluğa kaldırıp, canımız istedikçe çıkarıyorum.  Tarife gelince, ekşi maya yerine yaş maya veya instant maya da kullanabilirsiniz. Hamuru hazırladıktan sonra mayalanmasını bekleyip, ikiye böldüm ve çörekleri ayrı ayrı hazırladım, vereceğim ölçüyü ona göre hesaplayabilirsiniz. 

Malzemeler 

Hamur İçin:

🥨 2 yumurta
🥨 1,5 su bardağı süt 
🥨 1 su bardağı su
🥨 100 gr eritilip soğutulmuş tereyağ 
🥨 1 çay bardağı zeytinyağı 
🥨 1 yemek kaşığı toz şeker 
🥨 1 tatlı kaşığı tuz
🥨 150 gr ekşi maya (1 paket yaş maya veya instant maya)
🥨 8-9 bardak un



Haşhaşlı Çörek İç Harcı 

🥨 500 gr haşhaş ezmesi
🥨 1 çay bardağı zeytinyağı 
🥨 1/2 çay bardağı eritilmiş tereyağ
🥨 1 tatlı kaşığı toz şeker 




Tahinli Çörek İç Harcı 

🥨 300 gr tahin
🥨 1 su bardağı toz şeker 
🥨 100 gr yumuşak tereyağ 
🥨 Üzeri için susam























Yapılışı: 

Hamurumuzu hazırlamak için ılık su ve sütümüzü büyük bir kaseye alıyoruz. Ekşi mayamızı ekleyip karıştırıyoruz. Bir yumurta sarısını ayırıyoruz ve yumurtaları ekliyoruz. Zeytinyağı, eritilmiş tereyağını, şeker ve tuzu da ekleyince karıştırıp, yavaş yavaş unu ilave ediyoruz. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğuruyoruz ve üzerini streç film ile kapatıp, ılık bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur iki katına çıkınca çöreklerimizi hazırlayabiliriz. Benim hamurum 5 saat kadar mayalandı. Kabarmış hamurun fazla havasını hafifçe yoğurarak alıp, ikiye böldüm.

Önce haşhaşlıyı hazırladım. İç harç malzemelerini karıştırdım. İkiye böldüğüm hamurun yarısını alıp, 6 parçaya böldüm ve her birini merdane yardımıyla yemek tabağı kadar açıp, her birinin üzerine haşhaşlı harçtan bolca sürüp üst üste koydum. Böylece hamur iyice büyüdü, her bir bezeyi ekledikçe, yağın etkisi ile açılıp, genişledi, hepsini tamamlayınca, hamuru elimle açarak kare şekle getirmeye çalıştım. Tekrar haşhaşlı karışımdan sürüp, iki kenarını ortada birleştirip, dikdörtgen şekline getirdim. Daha sonra bıçak ile hamuru 2 parmak kalınlığında şeritler halinde kestim. Şeritlerin iki ucunu tutup, ters yöne kıvırarak yağlı kağıt dediğim tepsiye aldım. Bir kaç tanesini de kıvırdıktan sonra ekrandaki gibi yuvarlak sardım. Tepsi mayalanması için bıraktım.

Tahinli çörek için tahin ve şekeri iyice karıştırdım, hatta bu işlemi önceden yapmak faydalı olur, çünkü şeker taneli kalınca hamur yırtılabiliyor. Kalan hamuru 5 parçaya bölüp, yine merdane ile orta büyüklükte çok ince olmayacak şekilde açtım, yumuşamış tereyağını hamura sürdüm ve yine elimle büyüttüm hamuru, hamur yağı çektikçe kolayca genişliyor. Tahinli harçtı da 5 parçaya yetecek şekilde bölüp, hamurun uzerini tamamen kaplayacak şekilde sürdüm. Sonra kenarından çok sıkı olmayacak şekilde sarıp rulo haline getirdim ve kenara aldım. Tüm bezeleri yapınca, ilk bezeden başlayıp, ruloyu elimle tezgah üstünde aynı yönde kıvırarak inceltip, uzamasını sağladım. Böylece hamur tahinli içine alıyor ve kıvrıldılar katmanlanıyor. İncelen hamuru ortadan başlayıp etrafına doğru dolayarak büyükçe bir yuvarlak çörek elde ettim. Tüm çörekleri hazırlayıp, yağlı kağıt serili fitin tepsisine koydum ve tepsi mayalanması için beklettim. 

Tahinli çöreği beklerken haşhaşlı çöreği önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirdim. Tepsi mayalanması olan tahinli çöreklerin üzerine yumurta sarısını( 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip) sürdüm ve susam serpiştirdim ve sıcak fırında aynı ısıda pişirdim. Tahinli çörekler de 40 dakikada piştiler. Afiyet olsun.

Devamını Oku...

24 Ocak, 2021

ÇİKOLATALI TART

 


Çikolata çoğumuzun hayır diyemediği bir tat, haksız da değiliz. Ben de damak tadı tatlıya yatkın biri olarak bu gruptayım. Çikolata daha çok sade olarak yediğimiz bir lezzet ama kurabiyelerin içinde tart tabanlarının  üzerinde de bambaşka bir hal alıyor. 
2020 değişik bir yıldı, bizim hayatımızda da değişiklikler gerçekleşti, 5 yıldır oturduğumuz evden yeni bir eve taşındık. Pandemi ile birleşen taşınma ve yerleşme sürecinde Aralık ayındaki 2 sofra hariç (ki biri yılbaşı akşamındaydı) misafir ağırlama, sofra kurma keyfini yaşayamadım. Bu nefis tatlıyı da yılbaşını erken kutlamak için hazırladığım çay saati için pişirmiştim. 



Uzun bir aradan sonra kurduğum ilk sofra olunca ayrı bir keyif aldım, hele de yılbaşı konsepti olunca. Bu sofranın detayları ayrı bir yazı ile paylaşacağım, bu fotoğraf bir ön gösterim olsun:) 
Tartı aşağıdaki ölçüler ile 26 cm'lik bir tabanı çıkabilen tart kalıbı için hazırladım. Süsleme olarak sofranın havasına uyması için buzdolabında duran mantar formundaki bezeleri kullandım ve çok da yakıştırdım. Eğer siz de benzer bir süsleme yapmak isterseniz bezelerin tarifi burada  Gelelim lezzetli tarifimize;


Malzemeler:

Taban için

🍫 200 gr tereyağ 
🍫 1 yumurta
🍫 250 gr un
🍫 100 gr badem unu
🍫 30 gr kakao
🍫 15 gr pudra şekeri 
🍫 Bir çimdik tuz
🍫 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Üst harcı için
 
🍫 250 ml krema
🍫 200 gr bitter çikolata 
🍫 1 yemek kaşığı tereyağ 
🍫 60 ml süt 
🍫 1 yumurta 
🍫 Bir çimdik tuz

Servis için

🍫 200 ml çırpılmış krema
🍫 Toz kakao

Yapılışı:

Tartın tabanı için un, badem unu, kakao, tuz ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip kum gibi olacak şekilde karıştırıyoruz, sonra çırpılmış yumurtamızı ve vanilya özütünü ekleyip, hamur kıvamına getiriyoruz ve yuvarlayarak, streç filme sarıp, buzdolabında 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Vaktiniz varsa 2-3 saat bekletilebilir. Dinlenmiş ve soğumuş olan hamurumuzu iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile tart kalıbımızın büyüklüğünde 1 cm büyüklüğünde açıyoruz. Tart kalıbımızın içine yerleştirip kenar çıkıntılarını düzeltip, buzdolabında yarım saat kadar daha dinlendiriyoruz. Tabanı çıkabilen bir tart kalıbı işinizi kolaylaştırıcaktır. Hamuru buzdolabından alıp tabanına çatal yardımıyla delikler açıp(kabarmasını önlemek için) önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika kadar ön pişirme yapıyoruz. Tabanı pişince fırından alıp ılımasını için bekletiyoruz ve bu süreçte üst harcını hazırlıyoruz. 
Kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp, ocaktan alıyoruz ve içine mümkün olduğunca ufak kıydığımız bitter çikolatamızı ekleyip, karıştırarak erimesini sağlıyoruz.  Krema ve çikolata tamamen karışınca tereyağını ekliyoruz ve karışım ılık hale gelince, önceden iyice çırptığımız yumurtayı ilave ediyoruz. sonra sütümüzü ekleyip, son olarak tuzu koyup karışımın hazırlığını tamamlıyoruz. önceden pişirdiğimiz ve soğumuş olan tart tabanının içine bu karışımı döküp önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra iyice soğuyunca buzdolabında 1 gece dinlendiriyoruz.Servis öncesi üzerine toz kakao eleyip, dilimliyoruz. Beraberinde bir yemek kaşığı çırpılmış krema ile servis ediyoruz . Afiyet olsun...

Devamını Oku...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...