Makis


He de dir que a finals de gener vaig fer un taller de cuina japonesa, un parell de dilluns...vaig disfrutar molt...i com no a posar-ho en pràctica!

Primera experiència preparar l'arròs pel sushi, que és el mateix que fem servir per fer el Maki. Va quedar prou bé, però cal millorar doncs les mesures de vinagre encara no les domino. Ja us ho explicaré quan ho domini...


Necessitem un estri que es diu: SUNOKO és com una persiana en petit

Alga del tipus NORI ja torrada

Arròs

i per omplir els Makis...jo hi vaig posar cogombres i surimi (altrament conegut com a palets de cranc)


Per fer-los...posar damunt del Sunoko una alga nori, al damunt hi posem l'arròs per tota l'alga, sense que arrivi a les puntes (doncs s'ha d'enrotllar), al mig i posem el cogombre i el surimi...i ho enrotllem...queda un caneló llarg de color negre, ho tallem en parts iguals i...a menjar sucat amb una mica de soja.


Era un aperitiu... jo vaig disfrutar molt fent-los, i més menjant-los, sé que a tothom no li agradarà de la mateixa manera que jo no em menjaré mai uns "callos".

Bunyols de carxofa


Com els de la mami cap! Però s'intenta!!!

Necessitem carxofes
Llet
Farina
Llevat
Un pols de sal
En un bol posem la llet, la farina, el llevat i un pols de sal, que quedi una massa flonja.
Per altra banda netegem les carxofes, i ens quedem amb la part blanca, les tallem finetes i les posem dins la massa. Les submergim.
En una paella amb l'oli ben calent anem fregint els bunyols i quan estan fets els traiem del foc i els posem en un plat amb paper de cuina per eliminar l'excés d'oli.

Aviat faré tempura i provaré de fer les carxofes!

Bon ptofit

"Madalenes..."


Madalenes....moltl bones...però no tenien gust a madalena! Al menys les mides han estat correctes però la recepta a millorar...
200grs de mantega
200grs de sucre
200grs de farina
1 sobre de llevat Royal
Pell d'una taronja i d'una llimona
4 Ous
Un pols de sal
Precalentar el forn a 200º
Amb un pelador, treiem la pell de la taronja i la llimona, només la part de dalt, i ho tallem molt petit. Desfem la mantega amb un toc de microones. Posem en un bol els 4 ous, el sucre, les pells de la taronja i de la llimona i ho remanem tot bé, afagim la mantega i la farina mica en mica sense que quedin grumolls, al final el llevat i el pols de sal. I llest!
Posem a la safata d'anar al forn els motllos de paper de les madalenes i els omplim (la propera vegada faré servir una mànega pastissera que la tinc i no l'he fet servir mai!), fins a a la meitat del motllo. Baixem el forn a 180º i en 20 min estan fetes.
Per ser el primer cop que feia madalenes, han quedat bé!

Mousse de xocolata!



Una recepta de les que surten als envoltoris de les xocolates!

150 gr de xocolata negre (Lindt del 85% o Torras Fondant 70 % o Nestlé Postres)
60 gr de mantega
2 rovells d'ous
5 clares a punt de neu
35 gr de sucre

Primer de tot fondre la xocolata i la mantega, remenar-ho bé i afegir els dos rovells, i 15 grs de sucre. Muntar les clares a punt de neu amb 20 grs de sucre, i delicadament barrejar-ho amb la xocolata. I ja està...posar en bols, o copes i deixar 1 hora a la nevera abans de menjar...
Per llepar-se els dits!

Pastís de Poma

2 Pomes
125 gr mantega
1 Ou sencer i 2 rovells
150 gr sucre
170 gr farina
Un raig de Cointreau

Un pols de sal i
2,5 cc de Llevat

Aquesta recepta l'he tret del llibre de la termomix..però l'he fet a mà!
Pelem les pomes, les tallen en quatre trossos i els hi fem talls fins.
Desfem una mica la mantega, i posem en un bol els ous, el sucre i la mantega, quan està cremosa afagir el licor, el llevat i la sal, i després la farina poc a poc. Posar en un motllo d'uns 25 cm i posar les pomes al damunt. Haurem pre-escalfat el forn a 180º i en 30 minuts ja està fet.
Quan s'ha refredat ho empolvem amb sucre glass.

Cuinar amb els petits...Paciència...


Tenim un nebot que té 4 anys acabats de fer, la tarda del dia 31 de desembre va venir a casa a jugar...

-Tieta farem un pastís de xocolata?


Vem fer un brownie de xocolata (sense llevat)...el millor el que vem disfrutar fent-lo...si en s'hagués vist la seva mare!!!

L'estrella la va retallar el nebot...

Sèpia amb tomàquet!


1 ceba
1 porro
2 tomàquets
2 sèpies tallades a trossos (sèpia depén de les mides i de les persones a menjar)
Fer un bon sofregit, aquí el va fer el "pinche", i com que li vaig dir ceba, porro i tomàquet, només i va posar això, tot tallat petit, foc lent i anar fent, quan t estigui llest afegir la sèpia tallada, remoure i posar un got d'aigua...deixar reduir l'aigua, amb la cassola tapada. Quan s'hagi begut tota l'aigua, salar i llest!
Semblo l'àvia, quan li preguntes com fer alguna recepta, ella mai té mides, una mica d'això, mig got d'allò, ja ho veuràs, t'ho demana la cassola... la qüestió és que vem fer sèpia per l'àvia. Havia cuit fessols, i vaig pensar...sèpia amb fessols...al final i com que va quedar tan bé, va ser sèpia amb tomàquet... varem sucar pà!
Els fesols un altra dia amb un raig d'oli d'oliva del primer raig.

2008 ens depurem? Sopa de tomàquet


Encara queden unes quantes "comilones", ...a mí ja no m'hi cap res més...fem una sopa...

Sopa de tomàquet

1 ceba

1 porro

1 api

6 Tomàquets

Fer una mica de sofregit amb la ceba, l'api i el porro, afegir el tomàquet i aigua...deixar que bulli una mitja hora. Triturar amb el "turmix". Corregir de sal, i jo hi poso una mica d'orenga...

Lleugeret i depura!