English Today este un instrument de lucru esenţial în pregătirea diverselor examene şi teste de limbă engleză cerute pentru a studia şi a lucra în străinătate.
vineri, 21 februarie 2014
sâmbătă, 15 februarie 2014
Stefan Zweig - Secret Arzator
Din cuprins:
Partenera
O prietenie repede injghbata
Tertetul
Asaltul
Elefantii
Hartuieli
Secret arzator
Tacerea
Mincinosii
Umbre in lumina lunii
Agresiunea
Stefan Zweig - Maria Stuart
Stefan Zweig este inainte de toate un istoric. In momentul in care s-a hotarat sa scrie biografia Mariei Stuart a constat ca nu va fi usor. Desi nu este una dintre cele mai cunoscute personalitati ale istoriei, Maria Stuart este totusi regina despre care s-a scris poate cel mai mult, atat in documente istorice cat si in literatura. Punctele de vedere difera si Maria Stuart este considerata criminala sau victima in functie de credinta celui care a scris textul respectiv, catolica sau protestanta. Stefan Zweig isi propune in carte sa prezinta viata reginei cat de obiectiv cu putinta, bazandu-se doar pe documente istorice autentice.
Ofelia Vaduva - Magia Darului
Darul, fenomen complex cu numeroase implicaţii în viaţa omului, constituie o majoră temă de cercetare în etnologia contemporană.
Lucrarea Magia darului, prima de acest gen în literatura românească, prezintă sintetic ideile teoretice elaborate în timp pe marginea temei, evidenţiind bogata problematică adiacentă ei. Totodată, lucrarea sistematizează şi interpretează variatele ipostaze ale darului în cultura populară romănească, relevând multitudinea practicilor oblative, semnificaţiile şi funcţiile lor diverse.
Stefan Zweig - Tolstoi
Din cuprins:
Motto
Preludiu
Portret
Vitalitatea Lui Tolstoi Si Reversul Ei
Artistul
Cunoastere Si Descriere De Sine
Criza Si Prefacere
Crestinul Artificial
Invatatura Tolstoiana Si Greselile Ei
miercuri, 12 februarie 2014
Las Cases - Memorialul Din Sfanta Elena
Las Cases mai remarca si deosebitele virtuti literare ale Memorialului, care nu este numai un jurnal, in sensul strict al cuvantului, ci mai cu seama un reportaj viu si colorat, pitoresc chiar. Las Cases stie sa dea intamplarilor marunte si banalizate prin frecventa lor cotidiana savoarea faptului trait si sa reconstituie astfel, cu o nuanta de tragism uneori si totdeauna cu multa autenticitate, atmosfera exilului. Las Cases este si un bun portretist si, dupa cum anticipeaza in prefata primei editii a Memorialului, Napoleon „...se va infatisa el insusi ca intr-o oglinda: in toate pozitiile si din toate partile“.
Indro Montanelli - Roma O Istorie Inedita
In stilul sau atractiv, eminentul cercetator si publicist italian Montanelli ne infatiseaza istoria Romei de la fondarea ei pana la inceputul Evului Mediu, si o face coborand personajele ilustre de pe piedestaluri si prezentandu-le cu viciile, slabiciunile si maniile lor.
Gabriel Liiceanu - Scrisori Catre Fiul Meu
O nouă carte a lui Gabriel Liiceanu pe firul confesiv al Uşii interzise (40 000 de exemplare vândute)
Un tată îi scrie, înaintea unei operaţii dificile, fiului său. Expeditorul e în America, iar destinatarul, în Japonia. După operaţie, scrisorile continuă să se înlănţuie. Se agaţă mai întâi „ca iedera“ de orice le iese în cale, apoi, după întoarcerea acasă a tatălui, devin confesiuni pe cele mai delicate subiecte: cum e cu „celălalt sex“, ce căutăm într-o lume în care părem destinaţi fericirii?
Ernest Hemingway - Fiesta
Fiesta este romanul de debut al lui Ernest Hemingway. Actiunea se concentreaza in jurul unui grup de americani expatriati care traiesc la Paris si fac sistematic excursii prin Franta si Spania. Naratorul acestui roman scris la persoana intii este Jake, fost combatant in Primul Razboi Mondial. Jake sufera de pe urma unei rani misterioase, ce il impiedica sa aiba o relatie sexuala cu personajul feminin central al cartii, Brett Ashley. Pe parcursul intregii carti Brett si prietenii ei calatoresc, se distreaza, se indragostesc sau doar flirteaza, dar nu reusesc sa alunge un sentiment straniu, de goliciune, de vid, specific „generatiei pierdute” de dupa razboi.
Yann Martel - Viata Lui Pi
Pi Patel, fiul unui director de gradina zoologica din Pondicherry (India), are doua atractii neobisnuite: curiozitatea vie fata de religie, vizitand pe rand si fara sa aleaga biserica, sinagoga si moscheea, si dragostea fata de animale. Cand tatal lui Pi hotaraste ca familia va emigra in Canada, adolescentul politeist nici nu banuieste aventura ce-l asteapta. Nava pe care, alaturi de ai lui, Pi isi incepe calatoria peste ocean se scufunda. Putinii supravietuitori, adunati in pripa pe-o barca, fac cunostinta abrupt: o superba zebra oloaga, o hiena patata, un urangutan, un roi de gandaci si paraziti, Richard Parker - un tigru bengalez ametit de raul de mare - si, ingrozit de neasteptatii tovarasi de calatorie, Pi Patel.
Alexandru Mitru - Din Marile Legende Ale Lumii
Tezaurul legendelor lumii Ghilgames Cneazul Igor Roland Sigfrid si Crimhilda Cidul Guillaume d Orange Gudrum Viteazul in piele de tigru Arthur si cavalerii Mesei Rotunde Tristan si Isolda.
Lucian Boia - Tragedia Germaniei 1914-1945
Este Tragedia Germaniei o lucrare de istorie revizionistă? O reorientare către „germanofilie“ a unui autor care este notoriu pentru inaderenţa la orice curent interpretativ major şi comod? Categoric nici una, nici alta. Cartea acceptă întru totul lanţul de eşecuri politice, diplomatice şi militare de care însăşi Germania este responsabilă, oprindu-se în cele din urmă asupra ororilor nazismului. Nu acceptă însă canonul interpretativ dominant al istoriografiei postbelice potrivit căruia Germania ar fi avut în mod exclusiv vocaţia unui stat generator de război, totalitarism şi antisemitism.
Andrei Plesu - Despre Frumusetea Uitata A Vietii
„Dacă îţi acorzi un cât de mic răgaz, dacă arunci, de jur împrejur, o privire odihnită, curioasă şi nepătimaşă, vei găsi destule argumente să te bucuri. Lucrurile (încă) funcţionează. Şarpanta lumii (încă) ţine. Mai există încă oameni întregi, tradiţii vii, întâlniri miraculoase. Trăim într-un sos toxic, dar el conţine încă mirodenii subtile, cu efect anesteziant. Marele animal cosmic nu pare încă să ia în serios agitaţia noastră propagandistică, spaimele noastre apocaliptice.
Elizabeth Gilbert - Mananca, Roaga-te, Iubeste
La 30 de ani, Elizabeth Gilbert are tot ce-si poate dori o femeie ambitioasa. Si totusi e asaltata de indoieli, sufera de panica si insatisfactii. Urmeaza divortul, prabusirea in depresie, o relatie catastrofala... Asa ca Liz abandoneaza totul si pleaca in lume de una singura. In Italia, gusta la dolce vita si deliciile ei culinare, punand pe ea "cele mai fericite 12 kilograme din toata viata". In India, afla intr-un ashram, prin asceza (trezire la 4 dimineata, meditatie si frecat de podele), ce este cautarea spirituala.
Rainer Maria Rilke - Opera Poetica
Editia de fata reuneste pentru prima oara toate marile cicluri poetice intr-o versiune romaneasca integrala, oferind totodata o selectie reprezentativa din poeziile razlete si din culegerile de tinerete. Transpunerea admirabila a lui Mihail Nemes mijloceste cu succes apropierea de unul dintre creatorii de geniu ai secolului XX. Opera sa este marturia crezului ca misterele vietii, pe langa care civilizatia moderna trece nepasatoare, isi vor gasi refugiu in magia cuvintelor.
Vasile Adamescu - Infruntand Viata
Profesorul Adamescu, Vasile Adamescu, a lucrat timp de zece ani la cartea „Înfruntând viaţa”, o carte scrisă iniţial în alfabetul Braille.
Şi-a aşternut în carte gânduri, sentimente, evenimente într-un mod sensibil, asa cum este de fapt profesorul şi artistul Vasile Adamescu. A depăşit bariere la care mulţi s-ar fi oprit dând neputincioşi din umeri, dar a demonstrat faptul că în viaţă curajul şi consecvenţa sunt esenţiale pentru a reuşi.
Dino Buzzati - Povestiri
Cei sapte mesageri
Atacul marelui convoi
Sapte etaje
Si totusi bate cineva la usa
Mantaua
Panica la Scala
O picatura
Centec de razboi
Prabusirea Balivernei
Mark Twain - Bancnota De Un Milion De Lire
Prima mea minciuna si cum am scos-o la capat cu ea
Prima mea aventura literara
Fratii siamezi
Rusinoasa persecutare a unui baietas
Cum am editat o gazeta de agricultura
Pisalogul de la serviciu
marți, 11 februarie 2014
Marguerite Yourcenar - Memoriile Lui Hadrian
”Memoriile lui Hadrian” este un roman istoric al scriitoarei franceze Marguerite Yourcenar, publicat în 1951. Această autobiografie imaginară a împăratului roman Hadrian a avut aproape imediat un extraordinar success internațional, asigurându-i celebritatea creatoarei sale.
Scris într-un stil dens, dovadă a unei culturi vaste, acest roman filozofico-istoric este o meditație a împăratului Hadrian, aflat către sfârșitul vieții, sub forma unei lungi scrisori adresate lui Marcus Aurelius. Împăratul Hadrian reconstituie principalele evenimente din existența sa, care a fost una dintre cele mai libere și mai lucide cu putință. Proiectul inițial al lui Marguerite Yourcenar, pe când avea douăzeci de ani, era să scrie o carte despre împăratul Hadrian din perspectiva favoritului lui, Antinous.
sâmbătă, 1 februarie 2014
Petru Cimpoesu - Simeon Liftnicul
Simion liftnicul. Roman cu ingeri si moldoveni (ed. I, 2001) a primit Premiul revistei Cuvintul si Premiul pentru proza al Uniunii Scriitorilor din Romania. De asemenea, a fost tradus in limba ceha cu titlul Simion Vytaznik, fiind declarat cartea anului 2006 in Cehia si distins cu Premiul „Magnesia Litera”.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)