Якщо ви раніше додали відомості про безпеку (спосіб підтвердити, що це ви під час входу), прочитайте статтю Забуте ім'я користувача облікового запису Microsoft.

Якщо ви не налаштували відомості для захисту, виконайте наведені нижче дії.

Увага!: Якщо ви знаєте своє ім'я користувача та пароль, але вони перестали працювати, див. статтю Моє ім'я користувача та пароль перестали працювати

Як знайти ім’я користувача облікового запису Microsoft у продукті або службі, якими ви користуєтеся

Щоб захистити ваш обліковий запис, ми застосовуємо суворі правила до наших представників, які надають допомогу щодо облікового запису. Представники служби підтримки Майкрософт не можуть надати відомості про обліковий запис без відповідної перевірки, але є певні місця в продуктах, де ви можете самі знайти потрібні дані.

Чи вказували ви коли-небудь додаткову електронну адресу для облікового запису, у який намагаєтеся ввійти, наприклад адресу з доменом @outlook.com, @gmail.com або @live.com? Якщо так, використайте її.

Windows 10/11

На пристрої з Windows 10/11, на якому ви вже ввійшли, натисніть кнопку Пуск > Настройки > Облікові записи . У розділі облікових записів електронної пошти та програм ви побачите імена користувача, пов’язані з вашим пристроєм.

macOS

На пристрої macOS або iOS перевірте програми Office або облікові записи електронної пошти, як описано нижче. 

Програми Office

Microsoft 365 або Office 2016 або новішої версії: відкрийте програму Office, наприклад Word або Excel. Виберіть елементи Файл > Обліковий запис. У розділі Відомості про продукт ви побачите пункт Належить і пов’язане ім’я користувача.

Знімок екрана: обліковий запис користувача в Excel.

Облікові записи електронної пошти

Перевірте всі свої облікові записи електронної пошти, щоб дізнатися, чи є у вас листи або квитанції від корпорації Майкрософт для покупок, як-от цифрові ігри, прокат фільмів або передплати.

Xbox

Псевдонім гравця Xbox: оскільки гравці в Xbox позначаються унікальними псевдонімами, дуже легко забути, що під час реєстрації в Xbox було вказано ще й електронну адресу. Докладні відомості про те, де шукати на консолі, див. в статті Пошук адреси електронної пошти Microsoft.

Якщо не вдалося знайти своє ім'я користувача...

Якщо ви знаєте своє ім'я користувача та пароль, але вони перестали працювати, див. статтю Моє ім'я користувача та пароль перестали працювати.

Якщо вам все одно не вдалося знайти своє ім'я користувача, перевіривши наведені вище продукти або служби, можливо, ваш обліковий запис Microsoft закрито. Дізнайтеся більше про те, як знову відкрити обліковий запис Microsoft.

Потрібна додаткова довідка?

Зверніться до служби підтримки

Щоб отримати технічну підтримку, перейдіть до розділу Звернутися до служби підтримки Microsoft, укажіть свою проблему та виберіть параметр Помічник. Якщо вам усе ще потрібна допомога, виберіть параметр Зв’язатися зі службою підтримки, щоб отримати найкращий варіант підтримки.

Потрібна додаткова довідка?

Потрібні додаткові параметри?

Ознайомтеся з перевагами передплати, перегляньте навчальні курси, дізнайтесь, як захистити свій пристрій тощо.

Спільноти допомагають ставити запитання й відповідати на них, надавати відгуки та дізнаватися думки висококваліфікованих експертів.