Ако преди това сте добавили информация за защита (начин да докажете, че това сте вие, когато влизате), прочетете Забравено потребителско име за вашия акаунт в Microsoft.

Ако не сте настроили никаква информация за защита, следвайте стъпките по-долу.

Важно: Ако знаете вашето потребителско име и парола, но те са спрели да работят, прочетете Моето потребителско име и парола са спрели да работят

Как да намерите своето потребителско име на вашия акаунт в Microsoft в продукта или услугата, която използвате

За защита на вашия акаунт имаме стриктни правила относно начина, по който нашите поддръжници могат да ви помогнат с вашия акаунт. Поддръжниците на поддръжката от Microsoft не могат да предоставят информация за акаунта без правилна проверка, но има места, където можете да прегледате в самите продукти.

Задавали ли сте някога алтернативен имейл адрес за акаунта, в който искате да влезете, като например @outlook.com, @gmail.com или @live.com? Ако да, опитайте него.

Windows 10/11

От устройство с Windows 10/11, на което вече сте влезли, изберете Старт > Настройки > Акаунти . Под Имейл и акаунти за приложения ще видите потребителските имена, свързани с вашето устройство.

macOS

На устройство с macOS или iOS проверете своите приложения на Office или имейл акаунти, както е описано по-долу. 

Приложения на Office

Microsoft 365 или Office 2016 или по-нова версия: Отворете приложение на Office, като например Word или Excel. Изберете Файл > Акаунт. Под Информация за продукта ще видите Принадлежи на със свързано потребителско име.

Екранна снимка, показваща потребителски акаунт в Excel.

Имейл акаунти

Проверете всички ваши имейл акаунти, за да видите дали имате имейли или разписки от Microsoft за покупки, като например цифрови игри, филми под наем или абонаменти.

Xbox

Етикет на играча в Xbox: Понеже геймърите се идентифицират със своите етикети на играча в Xbox, често се случва да забравите, че сте създали имейл адрес, когато сте се регистрирали за Xbox. За подробности къде да потърсите на конзолата, вижте преглед "Стъпка по стъпка" Намиране на вашия имейл адрес в Microsoft.

Ако не можете да намерите вашето потребителско име...

Ако знаете вашето потребителско име и парола, но те са спрели да работят, прочетете Моето потребителско име и парола са спрели да работят.

Ако все още не можете да намерите вашето потребителско име, като проверите продуктите или услугите по-горе, е възможно вашият акаунт в Microsoft да е закрит. Прочетете повече за това как да отворите отново своя акаунт в Microsoft.

Имате нужда от допълнителна помощ?

Обърнете се към поддръжката

За техническа поддръжка отидете на Свързване с поддръжката от Microsoft, въведете вашия проблем и изберете Получаване на помощ. Ако все още имате нужда от помощ, изберете Свързване с поддръжката, за да бъдете насочени към най-добрата опция за поддръжка.

Нуждаете ли се от още помощ?

Искате ли още опции?

Разгледайте ползите от абонамента, прегледайте курсовете за обучение, научете как да защитите устройството си и още.

Общностите ви помагат да задавате и отговаряте на въпроси, да давате обратна връзка и да получавате информация от експерти с богати знания.