27 February 2007

Enthusiasm is Better than Confidence

Din blog in blog, am ajuns aici unde am gasit cateva motive pentru care entuziasmul e mai bun decat increderea.
1. Confidence is about you - enthusiasm is about your subject
2. Confidence is about you (again) - enthusiasm is about others
3. Confidence is impressive - enthusiasm is infectious
4. Confidence is certain - enthusiasm is creative
5. Confidence is serious - enthusiasm is fun
Si pe acelasi blog gasiti si modalitati de generare a entuziasmului.

Kiss in public

Promotie in Tunisia. Kiss your girlfriend in public and you get a free meal.(detalii aici si aici)

Out of Home


Agentia Cohn & Jansen are panoul ala de pe Verona.In aceasta perioada arata asa si l-am gasit aici.

Kit Kat 2




A pus pinguinul din sahara campania Kit Kat din metrou la ea pe blog. Si a mai pus si cateva variante pe care nu le vazusem, asa ca mergeti la ea sa le vedeti.

26 February 2007

Destinatia serii: the Saatchi Gallery

Galeria Saatchi din Londra o puteti vizita pe net. Charles Saatchi a colectionat arta contemporana. Multa. In special lucrari apartinand miscarii Stuckism.

Interesant, va propun sa redescoperiti lucrari celebre precum My Bed a lui Tracy Emin sau altele.

Va doresc o seara placuta!

Shutdown Day!

Niste baietii au decretat ziua de 24 martie ziua in care toate computerele vor fi inchise.Ei spun asa:

"It is obvious that people would find life extremely difficult without computers, maybe even impossible. If they disappeared for just one day, would we be able to cope?
Be a part of one of the biggest global experiments ever to take place on the internet. The idea behind the experiment is to find out how many people can go without a computer for one whole day, and what will happen if we all participate!

Shutdown your computer on this day and find out! Can you survive for 24 hours without your computer? "

Detalii pe site-ul lor.

25 February 2007

Our first asset: people

kidnapping and torture come next.

Deschideti postul unui Pinguin din Sahara sa vedeti un filmulet foarte tare numit "How to sell an ad" si powered by Scala JWT.

Enjoy!

Cica

in Romania sunt 3,5 milioane de elevi in clasele I-XII.

Kit Kat!

Mie imi place mult Kit Kat peanut butter, dar asta nu e relevant acum. Dar am vazut azi campania lor in metrou. Stickere cu mesaje bazate pe niste realitati reale.
"Mesaj pentru cei care cred ca daca se uita insitent pe geam, vor incepe sa vada peisaje. Have a break! Have a Kit Kat."

Mai erau doua pe care nu le-am retinut, unul adresat celor care vor neparat sa prinda un loc pe scaun ca si cum cred ca toata viata lor o a stea in picioare...si astora le trebuie o pauza.

Si inca una pentru cei care stau tristi. Pe asta as vrea sa mi-o mai amintesc.

23 February 2007

Lookin’ Good for Jesus


Imaginea este preluata de aici.

Am scris la un moment dat un post care se numea "accept-jesus-christ-and-get-a Playstation 2 for free."

Ma vad nevoita sa pun din nou publicitatea alaturi de religie, pentru ca trebuie sa va impartasesc ceva mult prea tare gasit pe net.
Exista un magazin on line unde se vad chestii, accesorii,lip balm,oglinda cu capac, haine si alte chestii care te fac sa arati bine cand te duci sa te intalnesti cu Jesus. Duminica, la biserica, that is. Colectia se numeste "Looking good for Jesus" si are magazin de desfacere in Las Vegas.
p.s. mai vand si carti postale cu textul : "Jesus is watching.Look good" sau "Jesus is coming.Look busy"

Make Love, Not Sugar

Pe principiul ursuletii omoara oamenii si apoi ii mananca, nu dorm cu ei in pat, Pepsi a lansat un manifest pentru iubirea adevarata.Aici.

Grija cu clientul aka customer service

Ieri am fost la o cafenea unde in mod previzibil poate am cerut o bere. Imi era sete. Dar vroiam si "ceva de rontait". Am intrebat-o pe domnisoara care ne servea. Nu aveau nimic de rontantit, dar raspunsul ei a fost asa:
"Din pacate,momentan avem doar ceea ce e in meniu. Dar daca mai aveti rabdare trei minute se rezolva". Apoi a trimis pe cineva sa ia chipsuri pe care ni le-a adus la masa intr-un castron mare. Pe nota nu s-au regasit chips-urile, iar domnisoara chiar mi-a dat clar impresia ca vrea sa ne simtim bine la ea in cafenea.

Acesta ma duce cu gandul la articolul citit de curand: Seven steps to remarkable customer service
1. Fix everything two ways
2. Suggest blowing out the dust
3. Make customers into fans
4. Take the blame
5. Memorize awkward phrases
6. Practice puppetry
7. Greed will get you nowhere

Romanul s-a nascut neplictisitor

"Englezii sunt conservatori, italienii sunt vorbareti, iar nemtii sunt ingineri. Romanii - spirituali. Aceasta este noul concept pregatit de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), menit sa contureze imaginea Romaniei dupa intrarea in Uniunea Europeana. Sloganul campaniei va fi „Romania - Fabulospirit” si va scoate in evidenta spiritul romanilor - oameni langa care nu te poti plictisi."
(hotnews)

22 February 2007

Overheard

"Da, produsul va fi bun, pretul va fi corect, distributia va fi buna, comunicarea va fi buna buna...acuma...na...cum vrea viata, cum vrea piata..."

Co-branding


via

Dasani, apa minerala a Coca-Cola si Sports Illustrated, revista a Time si-au facut o campanie la comun.

"The most important search engine is in our minds"

Vorbind despre optimizarea pe motoarele de cautare, site-ul asta pune un titlu dragut unui post si m-am gandit sa vi-l impartasesc.

21 February 2007

Cook at Home!


Cum mai toata lumea vorbeste despre idei de afaceri, ma gandeam sa va povestesc despre una pe care am gasit-o pe net.

O doamna a lucrat timp de 7 ani pentru o companie de masini.
Si-a dat seama ca ei ii place mai mult, de fapt, sa gateasca, mai precis sa vada oameni fericiti dupa ce mananca mancarea gatita de ea.
Si-a dat demisia.
Si-a facut firma.

Ea gateste pentru tine acasa la tine in functie de ce vrei sa iti pregateasca, de bugetul tau, de numarul de persoane invitate la masa si de facilitatile oferite de bucataria ta.

Si dupa ce isi termina treaba si isi ia banii, dispare inainte sa vina musafirii.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul ei.

Treaba mi se pare pretty profitabila, mai ales ca la costuri , doamna are prevazut:
-cost pentru transportul pana la tine acasa
-fee suplimentar pentru zambata si duminica
-s-a extins si ofera si lectii de gatit
-cost suplimentar decorare masa
-etc

Asadar, focus pe nise.

Nota: Actiunea se intampla in Olanda.

20 February 2007

It's the end of the world without it!



Click to enlarge. Chupa Chups!
via

Lorgean

Un baiat a scris SF si dupa aceea s-a dus la Playboy un timp si a lucrat. Mai recomanda carti si chestii prin Tabu, scria prin 24 FUN tot felul de chestii la rubrica Remarca Inregistrata. Mai un filmulet scris si regizat, apoi o contributie la Marca Inregistrata, emisiunea. A si scris mult. Azi isi lanseaza o carte ce se numeste Lorgean si a carei prezentare o gasiti mai jos. Prezentarea e facuta chiar de autor, Jean-Lorin Sterian. (are legatura cartea lui si cu publicitatea, foarte subiectiva legatura,el detestand fenomenul de cele mai multe ori, dar neputand trai fara el tot de cele mai multe ori)

"Un grup de indivizi, satui de existenta si prezenta excesiva in spatiul public a starurilor de mucava gen Irinel si Monica Columbeanu, de scriitori care vand datorita marketingului, gen Paulo Coelho, de false starlete, gen Paris Hilton si de vedete in general, pun la cale starshittingul. O miscare care incepe in America si care ajunge si in Romania. Care se manifesta prin pangarirea wc-urilor starurilor.

Starshitterii isi transpun in fapta dispretul. Benign, dar mirositor. Nu trag niciodata apa si-si posteaza pe site-ul www.starshitting.com
experientele.

Cam asta ar fi firul rosu al romanului scris de autorul acestor randuri, in deplina concordanta cu tonul textelor pe care le-ati citit pana acum in rubrica Remarca Inregistrata. De altfel, cartea contine cateva dintre articolele publicate in 24Fun, redate sub forma unor comentarii ale eroului principal. Poate ca ar trebui sa-mi contrazic tonul si subiectele textelor anterioare, indemnandu-va sa cumparati cartea, care ar putea deveni un it's a must al urbanului contemporan. Va fi anuntata pe feeder.ro, comentata pe messenger, tinuta in geanta intre IPod si PDA, discutata pe forumuri, patata cu frappucino, data search pe Google si uneori citita. N-am sa fac asta, pentru ca am aflat ca nunta lui Naomi Klein, autoarea celebrei carti anti-consumerism si anti-globalizare, No Logo, a fost sponsorizata de Nike. Avand un pret pe coperta (aleasa din motive comerciale de editura), Lorgean este un produs. Desigur ca, in roman veti mai gasi niste ingenue povesti de dragoste, niscaiva frustrari legate de munca timp de 8 ore intr-un birou, fie el si al revistei Playboy, multe nume familiare daca mergeti la Ota, MNAC, Frame sau reuniuni mondene, aventurile fantaste ale unui voluntar roman in tara hasisului, pastisari din Alice in tara minunilor si American Psycho, dar probabil ca vor trece neobservate, in dauna starshittingului. No shit !" (detalii mai puteti gasi si pe blogul lui Lorin)

Nu stiu daca prezentarea ma convinge neparat sa citesc cartea,dar daca ea nu reuseste poate curiozitatea va invinge cumva. Caci multe, multe din cartile astea noi si moderne si urbane si marketizate se citesc din curiozitate. Daca te si impresioneaza dupa citire,inseamna ca ai noroc. Sper sa am noroc cu cartea lui Lorin!

19 February 2007

To whom it may concern

"Put it before them briefly so they will read it, clearly so they will appreciate it, picturesquely so they will remember it and, above all, accurately so they will be guided by its light."
Joseph Pulitzer

Quotable Quote

"The best things in life aren't things."
Art Buchwald

It isn't too late to make it a neon, is it?

Q: How many art directors does it take to change a lightbulb?
A: Does it have to be a lightbulb?

Q: How many copywriters does it take to change a lightbulb?
A: Why do we have to change it?

Q: How many clients does it take to change a lightbulb?
A: It was supposed to be in place last week!

Q: How many marketing directors does it take to change a lightbulb?
A: It isn't too late to make it neon, is it?

Q: How many account directors does it take to change a lightbulb?
A: We're not sure because the client might change it tomorrow. Cut some editorial anyway.

Q: How many sales directors does it take to change a lightbulb?
A: (pause) I get it! It's one of those lightbulb jokes, right?

A se retine !


Campanie bazata pe un concept simplu, via.

Coerenta in Atractie: AXE


Atractie continua, exprimata creativ in campania AXE.
Via

16 February 2007

Gender-identifying algorithm

Cica, asa cum banuiam de altfel pana si noi, cei pe care nu ne interesa, cartea aia cu aventurile unei prostituate bucurestene de lux a fost scrisa de un baiat, Dan Numaistiucum care ar fi iubitul tipei de la PR de la editura Polirom , dar ce conteaza asta (informatii din Academia Catavencu)

Dar, gata.

E un site unde dupa felul in care scrii se ghiceste daca esti barbat sau femeie. Incercati sa faceti testul. Dureaza 1 minut.

Eu am incercat; au ghicit.

Mai multe despre algoritmul numit Gender Genie gasiti aici.

Ex.One of their findings is that women are far more likely than men to use personal pronouns ("I", "you", "she", etc), whereas men prefer words that identify or determine nouns ("a", "the", "that") or that quantify them ("one", "two", "more").
etc...

Adverbatims

Stiti site-ul, am mai povestit despre el. Au aparut cateva bune lately, see mai jos:

#397- "We really like working with you, so lets try not to get lawyers involved"(Client, President to Freelance Graphic Designer)

#384- "Overall, it's a great ad. But I don't like the headline, and I don't like the layout" - "What do you like? The border?" - "Well...yes"
(Conversation between Client and Agency)

#398- "We don't like this line. It's advertising language"
(Memo from client's advertising department to advertising agency about copy for an advertisement)

POSM



Am descoperit imaginea asta intr-un Sac cu Ganduri. Cica actiunea se intampla in Iasi, acest afis reprezentant un point of sales material care sa ne usureze alegerea si sa ne faca un produs sa ne sara in ochi. Reactia dorita de la consumator: "A, io venisem cu bani pentru parizer, dar daca ati adus Heidegger nu pot sa las sa imi scape asemenea ocazie!"

Pam Pam...

p.s io cre ca vanzatorul din magazin era student part time la Univesitatea Alexandru Ioan Cuza, Facultatea de Filosofie, anul I. Si cred ca dorea sa faca o glumita. Adanca.

Ford Mustang pe outdoor



''Creative and beautiful outdoor advertisement for Ford Mustang, having semi-transparent design done in a very simple way by copywriter Ian Hart. The billboard accurately blurs the scene behind it regardless of the weather conditions.''

Sursa: www.haha.nu , a lifestyle blogzine

Facts & Figures on Book Sales

Deci cica in Romania avem asa:

-tirajul mediu pe titlu este de 2500 exemplare
-humanitas are 3000 ex medie de tiraj/titlu
-25% din vanzarile de carte se fac in hypermarket-uri
-in hypermarketuri cererea de carte e precisa:
-carte practica
-carte pentru copii
-abia apoi,literatura

-femeile citesc mai mult decat barbatii. (nu mai gasesc procentele exacte...scuze)

Sursa: Business Week, 6februarie 2006

15 February 2007

Instrumente de comunicare pentru cersit

Citeam in Business Magazin -cred- despre un om care s-a intalnit pe strada cu trei zidari. Astia erau plini de var si tare tristi. Ziceau ca cica au venit in Bucuresti de Nustiuunde sa lucreze la patron. Si patronul nu raspunde la celular, iar ei nu au bani de covrigi. Cerseau.

In the end, it's all about the story, isn't it?

p.s am mai auzit acum ceva vreme o povestioara cu modalitatile in care cersesc astia micii de pana in 16- ani credit pentru cartela reincarcabila. Da, o domnisoara trista, dar tanara lolitica , da un bip catre un numar la intamplare pe Vodafone. Omu' poate o suna inapoi nestiind cine e. Cand suna inapoi omul are surpriza ca o voce draguta si nevinovata aparent sa ii zica: "nenea, nu puteti sa imi incarcati si mie va rog cartela de pe telefonul Dvs. si va trimit banii inapoi la alocatie, ca nu mai am credit si trebuie sa o sun pe mama"

In the end, it's all about the story, isn't it?

On Apple Logo


"Unul dintre cele mai mari mistere pentru mine este acest logo al nostru, simbolul poftei si al cunoasterii, din care s-a muscat, totul traversat de culorile curcubeului in ordine inversa. Nimeni nu si-ar putea inchipui un logo mai potrivit: pofta, cunoastere,speranta si anarhie."

Louis GASSE, Presedinte Apple Product Development Apple Computer Inc., 1885-1990

14 February 2007

Brands, make love to your customers. Don't just screw them.

Un post de pe un blog misto adus in atentia noastra de catre Stefan Stroe.

Ce banc ar caracteriza brandul ROMANIA?

O domnisoara isteata si pertinenta din public i-a pus lui Wally Olins urmatoarea intrebare:
"Stimate Domn, acum trei ani dadeati un interviu pentru TVR in care caracterizati Romania printr-un banc pe care il considerati la vremea aia foarte reprezentativ si identificator. Il mai considerati si acum de actualitate?"

Nu a prea stiut ce sa zica.

Bancul suna asa:

How do Romanians prepare an omlette?
They steal 2 eggs and then they do the omlette.


Usor trist.

Io nici macar nu cred ca e reprezentativ.

Bine, io-s si mai naiva, asa...

Brands are a gift that commerce has done to culture

Am fost ieri la Carturesti. A vorbit Wally Olins despre "Despre branduri", o carte aparuta mai demult, dar tradusa anul asta si la noi si aparuta la editura comunicare.ro

Domnul asta era mic si avea un papion rosu. Sosetele-i erau rosii si foarte lungi. Ochelari rotunzi. Era un mos dragut care scrie carti. Mie mi s-a parut interesant faptul ca prezentarea lui nu a fost o vorba goala aruncata pe un power point+ clasicul si acum sa ne uitam la niste ad-uri. Prezentarea domnului astuia chiar a avut ceva continut. Din cate am retinut, va povestesc si voua mai jos. Sper ca am inteles corect ce a vrut sa zica. Daca nu, imi mai ziceti si voi cei care ati citit cartea.

Definirea brandului
In viziunea lui Wally Olins este acel produs sau serviciu care are pesonalitate. Cand iese pasta de dinti din fabrica este un produs, in momentul in care io dau bani pe ea, la raft, este deja un brand. Nu intram in polemici, da??? acum doar relatam. Multumesc.

Cum e tipa asta Naomi Klein: atragatoare, dar scrie ineptii intr-un mod frumos
Dupa ce a citit Wally Olins cartea "No logo" s-a cam speriat si a decis ca poa sa scoata si el bani pentru ca are cateva idei. Si s-a tot gandit si a scris cartea asta "On brands"

Ce zice Naomi Klein
a/In esenta, femeia asta ne zice ca brandurile sunt rele pentru ca ne induc niste dorinte artificale pe care noi alfel nu le-am avea.
b/brandurile, importiva vointei noastre, ne SEDUC si ne MANIPULEAZA.
De aici, iata cum din cauza nenorocitelor de branduri noi fumam, ne ingrasam pe la Mc si in general, ne cam distrugem corpul si viata.

Ce zice Wally Olins
1/Seductia si manipularea sunt parte din natura vietii si a lucrurilor
Cainele cand vrea de mancare sau vrea sa il scoti afara sa isi faca nevoile, incepe sa se gudure pe langa tine. Cainele te seduce. Copii cand vor ceva de la parinti ii seduc si ii manipuleaza. In general, zice Wally Olins viata noastra de multe ori functioneaza, in mod natural, in acesti doi parametrii: seductie si manipulare. Acestia sunt part of us, part of our lives.

Asadar, brandurile nu sunt rele-cum zice femeia dinainte, dar nu sunt nici in mod necesar bune. Ele doar exista, ne marcheaza viata si de aceea, se impune o analiza asupra lor, asa cum studiem orice fenomen care ne influenteaza zi de zi, de exemplu curentul electric.

2/Brands are a gift that commerce has done to culture
A exemplificat cu un paragraf din Saul Bellow in care personajul principal purta geanta pe care a vazut-o in Elle, apoi a platit-o cu Visa...etc.
In romanele lui Charles Dickens nu apareau branduri. Ele sunt, asadar, elemente de identificare ale culturii moderne. In plus, ele au rol de self identification for each of us.

3/There are 4 types of domination on brands:
-product dominated brands (ex. Audi este un brand construit in jurul produslui; daca masinile alea nu aratau asa si zgomotul fin de la inchiderea portierei fata nu ar exista, Audi nu ar fi ce este,sustine W.O)

-communication-dominated brands (ex. nu bem un lichid maroniu care in reactie cu mentos face spuma. Nu, bem "the real thing". Comunicarea a cladit brandul Coca Cola si in general de-aia o cumparam. Adauga W.O. ca o sa ajungemesa ne cerem scuze ca bem apa, care apa nu este "the real thing". Iata ce face comunicarea din produs=> brand)

-environment-dominated brands (ex. elemente de decor ce branduiesc: Turnul Eiffel sau de ce nu Casa Poporului)

-behiavour-dominated brands (ex. gardienii de la Buckingham Palace se legitimeaza si se identifica prin atitudinea abordata. La fel in general, atitudinea valideaza branduri ca politia, serviciile cu interfata umana si in general...chestiile unde people are the brand)

5/Una dintre diferentele intre a Product Brand & a Service Brand
-experienta cu brandul produs este si trebuie sa fie mereu identica; daca mananci 30 de batoane Snickers trebuie sa ai acelasi gust, aceeasi experienta cu brandul
-la servicii daca zbori de 4 ori cu o companie aeriana, experienta va fi diferita sau slightly diferita de fiecare data, niciodata identica. De aceea, managing a product brand will always be different than managing a service brand.

Si a mai zis el chestii...daca imi mai aduc aminte mai scriu.

11 February 2007

Ce-o fi asa de greu?

M-am gandit sa reiterez niste reguli pe care le-am citit mai demult undeva, in engleza, din pacate nu imi aduc aminte unde...

Before you say smth. ask yourself if if passes these three tests:
-is is TRUE?
-is it KIND?
-is it NECESSARY?

Front office

Pe un site de-l citesc io zilnic am vazut ca a aparut cartea Exceeding Customer Expectations de Kirk Kazanjian. Si am gasit cateva lucruri pe care demult vroiam sa le fromulez si sa le invetariez pe blog. Dar, pentru ca autorul a facut-o in locul meu si probabil ca a facut-o mult mai bine, iata cateva indemnuri care ajuta atunci cand esti in front office, cand interactionezi direct cu un client si cand e bine sa il faci foarte fericit...nu de alta, dar pana la urma iti va da bani mai multi...si ti-i va da zambind...

12-Steps to Building Relationships with Customers

1. Acknowledge the customer’s presence with a smile or handshake.
2. Be enthusiastic.
3. Always make eye contact.
4. Speak in a friendly manner.
5. If you know the customer’s name, use it in your greeting.
6. Listen actively and carefully without interrupting or allowing yourself to be distracted.
7. Offer solutions.
8. Provide unsolicited help (directions, maps, etc.)
9. Be positive in your comments [to customers].
10. Remember: It’s the customer’s perception that matters.
11. Try to anticipate the needs of customers. Always hurry to help.
12. Never use industry slang or terminology [with customers].

Deci , poti sa ai cele mai bune principii, valori si misiune tu...ca si companie, dar daca angajatii tai sunt suparati si mohorati si nesaritori si nu zambesc si nu isi fac mai mult decat treaba, degeaba.

09 February 2007

Sa ne imprietenim cu personalul TESA

Intr-o companie cei mai importanti oameni sunt niste oameni in aparenta neimportanti. Truism, stiu. As vrea doar sa le aduc un mic gest de recunoastere:
1. Baiatu' de la IT: de-l ai prieten, te ajuta sa iti instalezi o versiune mai misto de windows(la un necaz e bun si windows, da?), se face ca nu vede ca ai messenger, iti da mouse wireless, ecranul LCD al colegei care tocmai si-a dat demisia ti-l da tie ca oricum parca monitorul tau era cel mai prost, stie exact cum ii cheama pe toti noii colegi ca doar le-a facut cont de mail...asa ca pentru toti baietii de la IT ...numai respect
2. Portarul: e foarte important. Da mana si cu sefu mare si cu sefu mic si stie si ca Geanina de la contabilitate are o relatie cu Geani de la Aprovizionare si ca fata ailalta mai noua, care pare ingamfata sta prea mult la lucru si ca sigur o freaca aiurea si ca draga, Mihai ala ce se da dimineata cu o tona de parfum ca intra in cladire si miroase o ora dupa ce trece, conduce un Murrano...da de unde are draga, bani...si tot asa...
3. Contabilele (pozitie ocupata de grup): desi greu sa ajungi la sufletul lor pentru ca se considera in mentalul colectiv ca ele nu au suflet..e simplu totusi sa le castigi bunavointa (care e extrem de importanta) prin a le vorbi despre chestii. Daca lucrezi la marketing si le dai un pix branduit sau le explici despre evenimentul pe care il pregatesti (eventual le si inviti) they are all yours forever.
4.Secretara: da, normal, Mirela, vreau si io post it-uri colorate...mai e cafea?...ii dai lu sefu contractul asta la semnat...da...imi rebuie intr-o ora...poti sa suni tu acolo...mersi...:)

Nu mai am idei,dar concluzia e ca tre sa te imprietenesti cu toti colegii in mod egal, dar mai egal cu unii decat cu altii...

Quotable Quote

Focus groups were invented to focus the research, not to be the research.

05 February 2007

Marketing-ul si Elefant-ul :)

Mai era la un moment dat definirea minicomica a advertising-ului, PR-ului, vanzarilor, direct marketing-ului, etc ...asa...

Am mai gasit una, din pacate fara sursa declarata, asa ca tre sa o trecem la "Folclor":

"If the circus is coming to town and you paint a sign saying "Circus Coming to the Fairground Saturday," that's advertising.
If you put the sign on the back of an elephant and walk it into town, that's promotion.
If the elephant walks through the mayor's flower bed, that's publicity.
And if you get the mayor to laugh about it, that's public relations.
If the town's citizens go the circus, you show them the many entertainment booths, explain how much fun they'll have spending money at the booths, answer their questions and ultimately, they spend a lot at the circus, that's sales."

04 February 2007

Quotable Quote

De la Stanescoo care face poze si se uita duminica la "a little trip to heaven" si apoi imi zice citate din film:

"god's in heaven and the devil is on the ground...guess it's easier to lie down than to fly..."

Domnisoara Orangina

Am fost intr-un bar. Langa masa mea era o fata. Andreea o chema, ca am aflat io dup-aia, mai la sfarsit.

Ea avea niste cizme portocalii si frumoase. Avea bluza portocalie. Avea sutien portocaliu , sunt sigura. Si fuma Pall Mall portocaliu!!!

Coerenta in comunicare, unitate in mesaj sau doar personal branding?

p.s. am intrebat-o cand fumeaza Marlboro lights cu ce se imbraca....si mi-a zis ca nu suporta auriul si nu are haine aurii...asa ca nu va fuma Marlboro lights:)!

Regina Maria, Clinica Unirea si Credinta Baha'i


Asa cum niste oameni au vrut la diverse moment date sa alcatuiasca limbaje universale,(ex. utopia esperanto),comune tuturor, asa au facut la un moment dat si un fel de secta de un ecumenism declarat care sa puna cap la cap ce au zis tot restul credinciosilor, musulmani, crestini sau etc. Unul dintre aceste demersuri este credinta baha'i.Adeptii ei considera ca toate religiile pleaca de la o sursa divina comuna si ca de-a lungul vremii, Dumnezeu a trimis oamenilor profeti pentru a le dezvalui vointa divina. Din acestia amintim pe Krishna, Moise, Iisus, Mahomed. Cartile sfinte ale tuturor religiilor nu se resping, ci se completeaza si se implinesc una prin cealalta. (sursa: bahai.org)

Respectul fata de celelalte religii ii face sa nu permita prozelitismul. Singura forma de atragere a unor noi membri poate fi exemplul personal al adeptilor sectei.

"Biserica" lor este recunoscuta ca organizatie neguvernamentala, cu statut consultativ la UNESCO, UNICEF.

Asa...hai sa facem legatura cu advertisingul. Am fost sa imi fac niste analize medicale la un Centru Medical Unirea.

Pe masuta din mica sala de asteptare, pliante diverse. Cele mai multe insa -care mi-au atras de altfel si atentia- erau unele publicate cu sprijinul Centrului Medical Unirea(CMU).Tema lor: Regina Maria a Romaniei si credinta Baha'i. Pliantul cuprinde diverse citate ale reginei despre Baha'i, gen: "Daca vreodata numele Baha'u'llah sau Abdu'l-Baha va vor cadea sub ochi, nu dati la o parte scrioerilor lor. Cercetati-Le Cartile si lasati cuvintele si invataurile Lor glorioase, aducatoare de pace, creatoare de iubire, sa patrunda in inimile voastre asa cum au patruns si in inima mea". Regina se pare ca a fost una dintre celebritatile politice care au imbratisat noua credinta. Uitandu-ma pe lista cu other famous people l-am intalnit si pe Dizzy Gillespie.

Ok...langa ele, o carticica de invaturi ale credintei Baha'i.

Am intrebat la receptie cum de sunt atatea pliante acolo si in general de ce. Mi s-a explicat ca proprietarul afacerii (Dr. Wargha Enayati) a imbratisat aceasta credinta. Pe spatele pliantului site-ul Baha'i din Romania si langa site-ul CMU.

E prima oara cand gasesc intr-o clinica medicala niste pliante cu tema religioasa...asa ca m-am gandit sa va spun si voua.

O fi advertisingul asta prozelistism sau nu?

Dar uite un posibil raspuns ce ma clarifica de aici:
The Bahá'í Faith prohibits "proselytism" and "missionaries" but encourages its members to "teach the faith" and serve as "Bahá'í pioneers".

Such distinctions can be very subtle at times, nu???


p.s. Religiile mari, cu multi adepti stiti care sunt...crestinismul, islamism, budism...etc. Ortodoxismul sau catolicismul, de exemplu sunt niste confesiuni in cadrul religiei crestine. Nu sunt religii. Asta doar pentru o superficiala clarificare terminologica.