Om du tidigare har lagt till säkerhetsinformation (ett sätt att bevisa att det är du när du loggar in) läser du bort användarnamnet för ditt Microsoft-konto.

Om du inte har konfigurerat någon säkerhetsinformation följer du stegen nedan.

Viktigt!: Om du känner till ditt användarnamn och lösenord, men de har slutat fungera, läser du Mitt användarnamn och lösenord har slutat fungera

Så här hittar du användarnamnet för ditt Microsoft-kontot i den produkt eller tjänst du använder

För att skydda ditt konto har vi strikta policyer för hur våra teknikerna kan hjälpa dig med ditt konto. Microsoft Support-teknikerna kan inte tillhandahålla kontoinformation utan rätt validering, men det finns platser där du kan söka i själva produkterna.

Har du någon gång konfigurerat en alternativ e-postadress för kontot som du vill logga in på, till exempel @outlook.com, @gmail.com eller @live.com? I så fall kan du prova den.

Windows 10/11

På en Windows 10/11-enhet där du redan är inloggad väljer du Start > Inställningar > Konton . Under E-post- och appkonton visas de användarnamn som är kopplade till enheten.

macOS

På en macOS- eller iOS-enhet kontrollerar du dina Office-appar eller E-postkonton enligt beskrivningen nedan.

Office-appar

Microsoft 365 eller Office 2016 eller nyare: Öppna en Office-app, till exempel Word eller Excel. Välj Arkiv > Konto. Under Produktinformationstår det Tillhör och det kopplade användarnamnet.

En skärmbild som visar ett användarkonto i Excel.

E-postkonton

Kontrollera alla dina e-postkonton för att se om du har några e-postmeddelanden eller kvitton från Microsoft för köp som digitala spel, filmuthyrning eller prenumerationer.

Xbox

Xbox-gamertag: Eftersom spelare identifieras av sin gamertag i Xbox är det inte ovanligt att glömma att du har skapat en e-postadress när du registrerade dig för Xbox. Mer information om hur du söker på konsolen finns i Hitta e-postadressen till ditt Microsoft-konto.

Om du inte kunde hitta ditt användarnamn...

Om du känner till ditt användarnamn och lösenord, men de har slutat fungera, läser du Mitt användarnamn och lösenord har slutat fungera.

Om du fortfarande inte kunde hitta ditt användarnamn genom att kontrollera ovanstående produkter eller tjänster kan det bero på att ditt Microsoft-konto har stängts. Läs mer om hur du öppnar ditt Microsoft-konto igen.