Jos olet aiemmin lisännyt suojaustietoja (tapa todistaa, että olet sinä kirjautuessasi sisään), lue unohtunut Microsoft-tilisi käyttäjänimi.

Jos et ole määrittänyt mitään suojaustietoja, noudata seuraavia ohjeita.

Tärkeää: Jos tiedät käyttäjänimesi ja salasanasi, mutta ne eivät enää toimi, lue Artikkeli Käyttäjänimeni ja salasanani eivät enää toimi

Microsoft-tilin käyttäjänimen löytäminen käyttämäsi tuotteen tai palvelun avulla

Tilisi suojaamiseksi meillä on tiukat käytännöt siitä, miten edustajamme voivat auttaa sinua tilisi kanssa. Microsoft-tukihenkilöt eivät pysty antamaan tilitietoja ilman asianmukaista vahvistusta, mutta itse tuotteissa on kohteita, joita voit tarkastella.

Oletko koskaan määrittänyt vaihtoehtoista sähköpostiosoitetta tilille, jolla haluat kirjautua sisään, kuten @outlook.com, @gmail.com tai @live.com? Siinä tapauksessa kokeile sitä.

Windows 10/11

Valitse Windows 10/11 -laitteesta, johon olet jo kirjautunut, Käynnistä > Asetukset > Tilit . Sähköposti- ja sovellustilit -kohdassa näet laitteeseesi liittyvät käyttäjänimet.

macOS

Tarkista MacOS- tai iOS-laitteessa Office-sovellukset tai Sähköpostitilit alla kuvatulla tavalla.

Office-sovellukset

Microsoft 365 tai Office 2016 tai uudempi: Avaa Office-sovellus, kuten Word tai Excel. Valitse Tiedosto > Tili. Kohdassa Tuotetiedot näkyy Omistaja sekä liitetty käyttäjänimi.

Näyttökuva, jossa näkyy käyttäjätili Excelissä.

Sähköpostitilit

Tarkista kaikista sähköpostitileistäsi, onko sinulla Microsoftilta sähköpostiviestejä tai kuitteja, jos haluat ostaa esimerkiksi digitaalisia pelejä, elokuvavuokrauksia tai tilauksia.

Xbox

Xbox-pelaajatunnus: koska pelaajat tunnistetaan pelaajatunnuksen avulla Xboxissa, ei ole epätavallista unohtaa, että on luonut sähköpostiosoitteen Xboxiin kirjautuessa. Lisätietoja konsolista etsimisestä on kohdassa Microsoft-tilin sähköpostiosoitteen selvittäminen.

Jos et löytänyt käyttäjänimeäsi...

Jos tiedät käyttäjänimesi ja salasanasi, mutta ne eivät enää toimi, lue Artikkeli Käyttäjänimeni ja salasanani eivät enää toimi.

Jos et vieläkään löytänyt käyttäjänimeäsi tarkistamalla yllä olevat tuotteet tai palvelut, microsoft-tilisi on ehkä suljettu. Lue lisää Siitä, miten voit avata Microsoft-tilisi uudelleen.

Kaipaatko lisäohjeita?

Ota yhteyttä tukeen

Jos tarvitset teknistä tukea, siirry kohtaan Ota yhteyttä Microsoft-tukeen, kirjoita ongelmasi ja valitse Tukipyyntö. Jos tarvitset edelleen apua, valitse Ota yhteyttä tukeen, niin sinut ohjataan parhaaseen tukivaihtoehtoon.

Tarvitsetko lisäohjeita?

Haluatko lisää vaihtoehtoja?

Tutustu tilausetuihin, selaa harjoituskursseja, opi suojaamaan laitteesi ja paljon muuta.

Osallistumalla yhteisöihin voit kysyä kysymyksiä ja vastata niihin, antaa palautetta sekä kuulla lisää asiantuntijoilta, joilla on runsaasti tietoa.