back to top
15.8 C
София

Излезе Linux дистрибуцията Proxmox Backup Server 1.0

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Компанията Proxmox, известна с разработването на продуктите Proxmox Virtual Environment и Proxmox Mail Gateway, представи Linux дистрибуцията  Proxmox Backup Server. Новата дистрибуция се предлага като готово решение за резервно копиране, съхраняване и възстановяване на виртуални среди, контейнери и сървърно съдържание. Инсталационният ISO дисков образ  е достъпен за свободно изтегляне.  Всички компоненти на Proxmox Backup Server са отворени и се разпространяват под AGPLv3 лиценза. За инсталирането на обновявания са достъпни както платеното хранилище Enterprise, така и още две безплатни хранилища с различно ниво на стабилността на излизане на ъпдейтите.

Системната част на новата дистрибуция се базира на пакетната база Debian 10.6 (Buster), Linux Kernel 5.4 и файловата система OpenZFS 0.8.4. Програмният стек за извършване на архивирането е написан на програмния език Rust. Поддържат се инкрементни архиви (запис само на промените), дедупликация  (при наличието на дубликати се съхранява само едно копие), компресия чрез ZSTD метода и криптиране на архивите. Proxmox Backup Server може да се използва както за създаването на локални резервни копия, така и като централизиран сървър за създаване на архиви от различните хостове. Наличен е режим за бързо възстановяване с едновременната синхронизация на данните между сървърите.

Proxmox Backup Server поддържа интеграция с платформата Proxmox VE за създаването на архиви на виртуални машини и контейнери.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

×