FreeBSD 13.4 Final

0
1326

Излезе нова версия на една от най-популярните безплатни версии на UNIX.

FreeBSD произлиза от BSD UNIX и е разработен от University of California, Berkeley USA.

FreeBSD може да бъде идеален Интернет или Интранет сървър. Предоставя солидни мрежови решения под тежко натоварване, използвайки ефективно паметта при добро време за отговор на хиляди едновременни процеси. Макар да очаквате операционна система с тези качества да се продава на доста висока цена, всъщност FreeBSD е достъпна без заплащане и идва с пълен изходен код.

FreeBSD се разработва като цялостна операционна система. Това означава, че ядрото и базовите потребителски инструменти (например обвивката) се разработват от една общност. Това е една от основните разлики с GNU/Linux системите, където ядрото и всеки един инструмент се разработват отделно и накрая се пакетират заедно, като продуктът се нарича дистрибуция.

FreeBSD е считана за стабилна и надеждна операционна система и се използва като сървърно решение в различни среди, система за работни станции и крайни потребители.

Официална страница
Изтегли: FreeBSD 13.4 Final


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари