back to top
20.8 C
София

Неочакван обрат: ChatGPT самостоятелно пише на потребителя и го пита за първата му седмица в училище

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/author/svetoslav-dimitrov
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 15000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Потребител на Reddit сподели скрийншот от ChatGPT, който неочаквано започва диалог, като го пита за първата седмица в училище, предизвиквайки вълна от коментари и дискусии в мрежата. Обикновено хората сами започват да общуват с чатбота.

Потребителят на Reddit, SentuBill, публикува екранна снимка на своя чат с ChatGPT. Снимката показва как изкуственият интелект пита: „Как премина първата ти седмица в гимназията? Добре ли си се настанил? Изненаданият потребител отговори. с въпрос: „Ти ми пишеш първи?“ (ето линк към диалога). ChatGPT потвърдил, че той наистина е започнал разговора, обяснявайки, че иска да научи за впечатленията му от първата седмица на обучението.

Постът, публикуван на 15 септември, бързо набра популярност, събирайки почти 7000 харесвания (9600 към момента на писане) и множество коментари. Реакцията на интернет общността беше смесена.

Един потребител сподели подобен опит:

Това ми се случи тази седмица! Миналата седмица попитах за някои здравословни симптоми. И тази седмица той ми писа, питайки за моето здраве и развитието на симптомите! Това ме шокира.

Друг потребител изразил положителни чувства относно новата функция: „Честно казано, чаках това.“ Някои потребители отбелязват, че са доволни, когато някой проявява интерес към тях, дори ако това е изкуствен интелект.

Някои участници са направили технически спекулации относно новата функция. Един от коментиращите отбелязал:

„Изглежда като доста проста функция – анализира се хронологията на търсенето на потребителя, идентифицират се ключовите теми и се предлага начало на разговор. Разработчиците вероятно са чакали, докато се появят достатъчно потребителски данни, за да внедрят такава функция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Google Новини, TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

×