Het account dat u gebruikt in Office kan een nieuw of bestaand Microsoft-account zijn of een account dat door uw werk of school aan u is toegewezen. Veel mensen hebben beide type accounts. Welk type u gebruikt, is afhankelijk van wat u wilt doen. In de meeste gevallen hebt u een account nodig voor het volgende:

• Office installeren en activeren   In de nieuwere versies van Office laat uw account zien aan wie de Office-licentie toebehoort. Dit is het account dat u gebruikt om u bij Office op uw apparaten aan te melden.

• Office beheren   Meld u aan bij office.com wanneer u Office (opnieuw) wilt installeren, uw beveiligingsinstellingen of accountprofiel wilt bijwerken, of uw betalings- en factureringsgegevens wilt bijwerken (als u een abonnement hebt).

• Toegang krijgen tot uw e-mail en andere cloudservices   U kunt dit account ook gebruiken om toegang te krijgen tot uw e-mail, agenda en contactpersonen in Outlook of tot bestanden die u hebt opgeslagen in een Microsoft-cloudservice, zoals OneDrive, Teams of SharePoint.

Opmerking   : Office 365-apps bieden geen ondersteuning voor aanmelden met meerdere gebruikersaccounts van dezelfde Microsoft 365-organisatie of tenant tegelijk. U moet zich afmelden bij het ene gebruikersaccount om u aan te melden met het andere gebruikersaccount.