Belangrijk: Wanneer u de optie selecteert om Office te activeren via de telefoon, krijgt u mogelijk het volgende foutbericht: Telefonische activering wordt niet meer ondersteund voor uw product. Om Office per telefoon te activeren, kunt u de nummers voor uw specifieke land/regio bellen die in dit artikel worden vermeld.

In de meeste gevallen hebt u de productcode nodig om Office 2010 te activeren. Hulp nodig bij het vinden van uw productcode?

Office 2010 online activeren

1. Klik op Bestand > Help > Productcode activeren.

Als u de knop Productcode activeren niet ziet, dan is de software al geactiveerd en hoeft u niets te doen.

2. Volg de stappen in de wizard Activering.

Als u via internet activeert en een langzame verbinding hebt, kunt u via de telefoon activeren.

Office 2010 via de telefoon activeren

1. Kies in de wizard Activering Ik wil de software telefonisch activeren.

2. U kunt de nummers voor uw specifiek(e) land/regio bellen die in dit artikel worden vermeld.

De diensten van Microsoft Text Telephone (TT/TTY) zijn beschikbaar voor doven en slechthorenden. Als u in de Verenigde Staten woont en een TT/TTY-modem hebt, belt u (800) 718-1599. Woont u buiten de Verenigde Staten en hebt u een TT/TTY-modem, dan belt u (+1) (716) 871-6859. De TT/TTY-dienst is alleen beschikbaar in het Engels.

3. Wanneer u het activeringscentrum belt, wordt u gevraagd om de installatie-id (weergegeven op het scherm) en andere relevante informatie op te geven. Nadat uw installatie-id is geverifieerd, ontvangt u een bevestigings-id.

4. Typ de bevestigings-id in de ruimte onderaan het scherm in de wizard Activering en druk vervolgens op Enter.

Tip: Als u Office nog steeds niet kunt activeren, belt u het activeringsnummer maar voert niets in en zegt niets. U wordt doorgeschakeld naar iemand die u kan helpen.

Office 2010 activeren op een andere of herstelde computer

Met uw Office 2010-licentie kunt u Office op dezelfde computer opnieuw installeren en met sommige licenties kunt u Office op meer dan één computer activeren. Maar als u Office probeert te activeren en u een bericht krijgt dat u het te vaak hebt geïnstalleerd, gebruikt u de telefoonoptie in de wizard Activering om contact op te nemen met een ondersteuningstechnicus. Lees de licentievoorwaarden voor Microsoft-software voor uw Office product voor meer informatie over wat de licentievoorwaarden toestaan.

Wat gebeurt er als u Office 2010 niet activeert

Als u uw software niet activeert, schakelt Office 2010 uiteindelijk over naar de modus Verminderde functionaliteit, waar u bestanden kunt openen om ze weer te geven, maar niet te bewerken. U kunt nog steeds activeren door naar Bestand > Help > Productcode activeren te gaan. Kies in de wizard Activering de optie voor het telefonisch activeren en wanneer u het activeringsnummer belt, maar voert u niets in of zegt u niets. U wordt doorgeschakeld naar iemand die u kan helpen.

Een volumeversie van Office activeren