Als u een Microsoft 365-abonnement hebt, kunt u zich op een pc of Mac via een willekeurige webbrowser op afstand afmelden bij Office om de installatie te deactiveren. Office meldt u automatisch af op apparaten zodat u binnen de aanmeldingslimiet blijft. Dus u hoeft dit proces niet meer te gebruiken om installaties vrij te maken. Zie Hoe aanmelden werkt in Microsoft 365 voor meer informatie.

Opmerking: Als u zich afmeldt bij Office, wordt Office niet verwijderd, worden Office-documenten niet verwijderd en wordt uw Microsoft 365-abonnement niet geannuleerd.

Als u niet zeker weet of uw versie van Microsoft 365 voor privé- of zakelijk gebruik is, raadpleegt u Office-abonnementen.

Microsoft 365 Family of Personal

1. Ga vanaf elk apparaat naar uw Microsoft-account, installeert u de pagina en meldt u zich aan met uw Microsoft-account, indien daarom wordt gevraagd.

2. Selecteer onder Apparaten, naast het apparaat, de optie Afmelden bij Office.

Het kan 72 uur duren voordat wordt gedetecteerd dat u zich op afstand bij Office hebt afgemeld.

Opmerking: Als u uw abonnement wilt annuleren, raadpleegt u Een Microsoft 365-abonnement annuleren.

Microsoft 365 voor bedrijven

1. Ga op een willekeurig apparaat naar https://portal.office.com/Account/#home. Als u daarom wordt gevraagd, meldt u zich aan met uw werk- of schoolaccount.

2. Selecteer op de tegel Office-apps en apparaten de optie Apps en apparaten weergeven.

3. Selecteer onder Apps en apparaten de pijl-omlaag naast APPARATEN om de apparaten weer te geven waarop Office is geïnstalleerd.

4. Naast het apparaat selecteert u Afmelden.

Het kan 72 uur duren voordat wordt gedetecteerd dat u zich op afstand bij Office hebt afgemeld.

Opmerking: Zie Office 365 voor Bedrijven annuleren als u uw abonnement wilt annuleren.

Wanneer u bij Office bent afgemeld, kunt u vanaf dat apparaat nog steeds documenten weergeven en afdrukken, maar u kunt ze niet meer bewerken en u kunt geen nieuwe documenten meer maken. Als u Microsoft 365 op het apparaat wilt gebruiken, moet u zich bij Microsoft 365 aanmelden indien hierom wordt gevraagd.

Office voor Thuisgebruik en Studenten, Office voor Thuisgebruik en Zelfstandigen, Office Professional of afzonderlijke Office-apps kunnen op geen enkele manier worden gedeactiveerd. In plaats daarvan moet u Office opnieuw installeren en activeren aan de hand van het proces dat wordt beschreven in Activeren nadat u Office opnieuw hebt geïnstalleerd.

Als u Office wilt verwijderen, raadpleegt u Office van een pc verwijderen of Verwijder Office voor Mac.