torstai 29. marraskuuta 2012

Vera Vala: Kuolema sypressin varjossa


Gummerus, 2012
359 s.
Arvosana: ♥♥♥♥
Kuva: Gummerus

Tällä hetkellä minua vaivaa lukujumi. Muistelen, että viime ja sitä edellisenäkin marraskuussa minulla oli hieman samaa ongelmaa. Onneksi on sarjiksia ja aloitin Kunwun Minun Kiinani-trilogian ensimmäisen osan lukemisen.

Mutta nyt itse aiheeseen. Jatkan jälleen näiden aikapäiviä sitten luettujen kirjojen arvioiden kirjoittelua. Vera Vala on monelle bloggarille tuttu ja vaikken hirveästi dekkareita luekaan, päätin minäkin monien muiden tavoin tarttua hänen esikoiskirjaansa.

Arianna de Bellis on nuori varakas leski, joka omistaa yksityisetsivätoimiston pikkuserkkunsa kanssa. Kun Tolfan hotellisuvun komistus Luciano Reale pyytää Ariannaa selvittämään kälynsä, Lilyn, murhan, Arianna tarttuu toimeen ja matkustaa pikkukylään. Samalla Arianna painii oman menneisyytensä haamujen kanssa.

Luin kirjan hieman Rooman matkani jälkeen ja voi että, en olisi voinut valita ajankohtaa paremmin. Italia todellakin tulvi joka aistiin kirjan sivuilta ja huomasin kaipaavani takaisin Roomaan. Juoni ei ehkä ollut omaperäisin, mutta vetävä kirjoitustyyli imaisi hyvin mukaansa. Lisäksi tykkäsin, kun jokainen juonen kannalta keskeinen henkilö pääsi myös hetkeksi ääneen.

Tämä oli vähän sellainen "hyvän mielen dekkari", koska välillä seurattiin rikkaiden elämää ja Arianna osallistuu kaikenlaisiin kekkereihin murhatutkimusten yhteydessä. Samalla ruoditaan Ariannan romanttisia kuvioita, vaikka hän edelleen ikävöi edesmennyttä miestään. Tarinassa vihjaillaan myös Ariannan salaperäisestä menneisyydestä, mikä tietenkin lupailee sitä, ettei Ariannan tarina tähän lopu. Minä ainakin odottelen jo seuraavaa osaa.

Alan varovasti olemaan sitä mieltä, ettei dekkarit nyt hullumpaa luettavaa ole. Tästä tykkäsin tosi paljon ja autossa olen kuunnellut Millenium-trilogiaa, joka viihdyttää oikein mainiosti pitkillä matkoilla. Ehkä pitäisi kokeilla jotakin ruotsalaista naisdekkaristia, kun ovat niin suosittuja. Läckberg, Jungstedt vai kenties Jansson?

Pidin muuten Aleksis Kiven päivänä aikuisille vinkkaustuokion ja tämä oli ehdottomasti vinkkauksen varatuin kirja. En tiedä sitten osasinko esitellä kirjan niin hyvin vai oliko paikalla vain niin paljon dekkari-ihmisiä. ;)

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Katsaus 2013 kirjakevääseen: Gummerus

Gummerukseltakin on ilmestymässä kaikenlaista kiintoisaa.

Paula Havaste: Kolme käskyä
Havasteen kolmiosaisen sarjan päätösosa, joka kertoo Annan tyttärestä, Raijasta. Ykkösosasta pidin todella paljon, mutta kakkososa ei sitten taas niinkään iskenyt. Tämän luen kuitenkin joka tapauksessa.

Milja Kaunisto: Synnintekijä
Keskiaikaan sijoittuva esikoisromaani Olavi Maununpojasta.

Nina Hurme: Yönpunainen höyhen
Tämä vaikuttaa dekkarilta, josta minäkin voisin ehkä innostua, sillä noir-henkisyys ja 20-luku kiinnostavat. Tosin tuo maininta erotiikasta hieman epäilyttää.

Hannu Rajaniemi: Fraktaaliruhtinas
Nyt kun ensin vielä saisi sen Kvanttivarkaan luettua.

Julie Kibler: Matkalla kotiin
Valkoisen naisen ja mustan miehen kielletystä rakkaudesta 30-luvun Yhdysvalloissa.

Jussi Siirilä: Barrikadikesä
Maya pakenee vanhempiensa oikkua esiintyä reality-ohjelmassa mummonsa luokse pohjoiseen. Sielläkään kuitenkaan asiat eivät mene aivan mutkattomasti.

Varpu Tavi. Villiinny kaupunkiviljelijäksi
Tämä on ilmeisesti joku kasvava trendi. No, minä seuraan muiden mukana.

Mainiot keitot: kattilasta kulhoon
Keittoja, kyllä kiitos!

Isoäidin parhaat leivonnaiset
Leipominen on kivaa ja isoäidithän tekevät yleensä ottaen parhaat leivonnaiset.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Sunshine award



Sain Elma Ilonalta marraskuun iloksi kuusi kysymystä vastattavaksi. Kiitosta vain!

1) Mistä unelmoit?
Aika tavallisista asioista. Tällä hetkellä päällimmäisenä on se oma koti ja se taitaa toteutua ihan lähiaikoina. Haaveissa olisi myös lähteä yksin matkalle, kirjoittaa romaani ja opiskella vielä ylemmän korkeakoulututkinnon verran.

2) Kolme tärkeintä asiaa arjessasi?
Maalaisjärki, tietokone, kännykkä. Maalaisjärjellä olen selvinnyt usein tilanteesta kuin tilanteesta. Lisäksi olen teknologian orja. Tuntuisi omituiselta viettää päivä ilman nettiä, toisaalta voisi olla ihan tervettäkin.

3) Jos ryhtyisit kaksoiskansalaiseksi, mikä olisi toinen kotimaasi?
Vaikka Itä-Euroopalla onkin erityinen paikka sydämessäni, valitsisin silti Iso-Britannian. Nyt kun olen siellä pari kertaa käynyt, huomaan välillä kaipaavani sinne kovasti takaisin. Jo se historian määrä ja kotoisat pubit saavat ajatukset siintämään sinne. Lisäksi olen aika varma, että tulisin rakastamaan Skotlantia.

4) Elämäsi paras saavutus?
Tämä vuosi on ollut minulla saavutusten vuosi, sillä olen laihduttanut viisitoista kiloa ja saanut unelmieni työpaikan. Tosin kyllä se AMK-tutkintotodistuksen saaminen oli aika ikimuistoinen hetki myös.

5) Suosikkiharrastuksesi?
Lukeminen ja kirjoittaminen tulevat varmasti aina pysymään. Satunnainen neulominen, ruokaintoilu ja matkailu ovat tällä hetkellä myös in.

6) Suosikkimusiikkisi?
Scandinavian Music Group, Frank Turner, Melissa Horn, First Aid Kit, PMMP, Chisu, Vuokko Hovatta ja Ultra Bra taitavat olla kuunnelluimpia tällä hetkellä.

Haastan Katrin ja Joken vastaamaan kysymyksiin!

lauantai 24. marraskuuta 2012

Katsaus 2013 kirjakevääseen: WSOY

Tämmöiset pisti silmään WSOY:n katalogista:

Katja Kettu: Jäänsärkijä
Tykkäsin ihan mielettömästi Ketun Kätilöstä, joten Jäänsärkijä on must read -kamaa.

Anu Laitila (toim.): Kirja joka muutti elämäni
Nimi jo sen kertoo, miksi tarttuisin tähän.

Maria Dueñas: Ommelten välinen aika
Sodanaikainen selviytymistarina Espanjasta. Tätä on verrattu myös Tuulen varjoon, joten lukulista pitenee jälleen.

Laurie Frankel: Ikuisesti yhdess@
Nörtti kehittää turhankin tehokkaan deittailuohjelman ja pian saa arvuutella, mikä on totta ja mikä ei. Sosiaalista mediaa ja teknologiaa. Kyllä, tämä voisi toimia. 

Andrzej Sapkowski: Halveksunnan aika
Fantasiasarja, johon varmaan ehdin tarttua vasta, kun kaikki osat ovat hyvän aikaa sitten ilmestyneet. Saapa ainakin ahmia putkeen sitten.

Eveliina Talvitie: Keitäs tyttö kahvia: naisia politiikan portailla
Teos naisten tiestä politiikan huipulle. Jos jotakin politiikkaan liittyvää lukisin, niin tämän!

Stieg Larsson, Denise Mina, Leonardo Manco, Andrea Mutti: Miehet jotka vihaavat naisia 1 ja 2
Millenium-trilogian ensimmäisen osan voi pian lukea myös sarjiksena.

Li Kunwu, P. Otié: Minun Kiinani 3: Rahan aika
Lainasin juuri ensimmäisen osa, kun kuulin niin paljon kehuja. Kolmas osa ilmestyy ensi keväänä.

Teresa Välimäki, Johanna Lindholm, Laura Riihelä: Purkissa!: Makuja arkeen, juhlaan ja lahjaksi
Voi vitsi, voisiko tämän kirjan saada jo? Olisi ihana tehdä itse juuri kaikkea, mitä esittelytekstissä mainittiin ja enemmänkin.

Linda Lomelino: Taivaalliset täytekakut
Lisää kakkukirjoja! 

Linda Marveng: Nyt neulomaan!
Neulekirjoja on kiva lainata ja selailla, vaikka vain haaveillakseen neulomisesta. 

Salla Kuuluvainen, Rosemarie Särkkä: Kaupunkiviljelijän opas: Löydä syötävä kaupunki
Näillä näkymin voin vain haaveilla maalaiselämästä, joten ehkä sitä voisi harkita jonkinlaista miniplantaasia parvekkeelle tai pikkupihalle - kunhan sellainen joskus on.

Veronica Rossi: Halki ikiyön
Oikein lupaavan dystopiasarjan toinen osa. Tätäkin odotellaan jo kieli pitkällä!

Suzanne Collins: Ylismaan Gregor
Collinsilta ehkä hieman nuoremmille suunnattua spefiä, lienee kuitenkin tutustuttava tähänkin.

Siiri Enoranta: Nokkosvallankumous
Enorantaankin tarttunut jo jonkin aikaa vallinnut dystopiakuume.

Eija Lappalainen, Anne Leinonen: Hiekkasotilaat
Kaikenlaisia Amerikan mantereelta tulleita dystopiaseikkailuja on tullut luettua, mutta en ole vieläkään kotimaiseen sarjaan muka kerennyt tarttua. Ja kirjailijatkin ovat vielä Savosta!

Annukka Salama: Piraijakuiskaaja
Kirjailijan esikoinen Käärmeenlumooja on saanut jonkin verran kehuja ja varmasti tulen tutustumaan tähänkin sarjaan.

torstai 22. marraskuuta 2012

Terhi Rannela: Yhden promillen juttuja

Otava, 2012
Arvosana: ♥♥♥♥♥

Luen novelleja hyvin vähän, mikä on sääli. Se iskostuma, että tiiliskivessä riittää pitkäksi aikaa pureksittavaa, on sitkeä. Muistan joskus yläasteikäisenä löytäneeni kirjaston novellihyllyn (ne ovat usein jossakin peränurkassa, koska niitä lainataan niin vähän) ja muutaman opuksen taisin sieltä lukeakin. Sitten se vain jäi. Taisi se romantiikka-hylly vetää liikaa puoleensa.

Terhi Rannelalta ilmestyi tänä vuonna paljon ajatuksia herättävä novellikokoelma Yhden promillen juttuja, joiden aiheena on nimen mukaisesti alkoholi. Näissä novelleissa ei kuitenkaan hehkuteta alkoholin tuomaa mielihyvää vaan pikemminkin kuvataan sen varjopuolia. Niissä käsitellään muun muassa pikavippikierteen seuraukset, muistinmenetykset ja netissä piilevät vaaratkin. Aiheet on mietitty hyvin enkä kokenut novelleja mitenkään alleviivaavina tai saarnaavina. Jokainenhan meistä tuntee jonkun, joka on kokenut jotakin vastaavaa. Ehkä jotkut meistä samaistuvat itse kirjan henkilöihin.

Rannelan ihanan sujuvaa ja lennokastakin kirjoitusta oli jälleen ilo lukea ja kapoisen kirjan olisi voinut hotkaista hetkessä, mutta minä päätin annostella sen pienempiin osiin. Teos on ehdottomasti ilahduttava lisä nuortenkirjallisuuteen ja toivon, että nuoret tarttuisivat siihen. Nimen luulisi ainakin herättävän kiinnostusta ja uskon sen avaavan silmiäkin. Novellit ovat myös helposti lähestyttävämpiä sellaisillekin, jotka lukevat vähän ja pitävät tiiliskiviopuksia puistattavina. 

Tänä vuonna olen ehkä saanut aavistuksen novellien hienoudesta. Ensi vuonna lupaan lukea niitä enemmänkin (jos vain maltan!).





keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Katsaus 2013 kirjakevääseen: Otava

Ja listaaminen jatkuu tällä kertaa Otavan katalogin parissa!

J. K. Rowling: Paikka vapaana
Koska fanitan Harry Potteria, tämä on tietenkin ensi kevään lukulistan kärkipäässä.

Tua Harno: Ne jotka jäävät
Sukupolviromaani orpouden tunteesta, joka periytyy. Kiinnostavan oloinen esikoinen.

Katja Kallio: Säkenöivät hetket
Kallion teokset eivät ole aiemmin aiheiltaan juuri napanneet, mutta tämä 1900-luvun alkupuolelle sijoittuva uutukainen voisi hyvinkin päätyä lukulistalleni.

Johanna Holström: Itämaa
Helsinkiin sijoittuva romaani sisarista, joiden äiti on muslimiksi kääntynyt suomalainen ja isä maahanmuuttajataustainen, ja heidän yrityksistä löytää oma paikka maailmassa.

Juhani Karila: Gorilla
Novelleja olisi hyvä lukea enemmänkin. Seinäjoki-junassa riehuva humanoida, mitä? Häh? Selviää kai vain lukemalla.

Ian McEwan: Makeannälkä
En ole lukenut kirjailijalta mitään eikä mikään tähän astisista suomennoksista ole oikein inspannut lukemaan. Esittelytekstin maininta vakoojista ja kirjamaailmasta kuitenkin sai kiinnostuksen heräämään.

Alexandre Dumas: Monte-Criston kreivi
Tykkään hirmusti siitä filmatisoinnista, missä on Gérard Depardieu. Nyt olisi hyvä aika lukea kirjakin, kun uusi painos ilmestyy.

C. J. Daugherty: Night School
Voi kun näitä kutkuttavia nuortenkirjoja taas tulee! Jännitystä, salaisuuksia ja sisäoppilaitos. Varmaan jossakin vaiheessa lukupinossa.

Moira Young: Julma maa
Nälkäpelin lukeneille luvataan lisää mannaa, lienee otettava selvää.

Helena Waris: Talviverinen
Voi, tätäkin tulee jo kolmas osa ja toinen osa vielä lukematta!

Beth Revis: Miljoona aurinkoa
Jes, jes, scifityttö tykkää! Ensimmäinen osa iski varsinkin loppua kohden ja toista osaa on tässä jo odoteltu.

Caroline Hofberg: Runsaat salaatit
Salaattireseptejä ei liene koskaan liikaa?


tiistai 20. marraskuuta 2012

Scifitytön tietokirjallisuutta


Tiedättekö sen tunteen, kun selailette jonkun verkkokirjakaupan valikoimaa ja äkkiä silmiin osuu opuksia, jotka on vain pakko saada? Kaiken lisäksi ostoksia voi perustella itselleen sillä, ettei niitä saa omasta lähikirjastosta ja turha niitä on sinne hankkiakaan, kun kiinnostavat aika pientä osaa kirjaston käyttäjiä (ehkä vain minua? :D). Kaiken lisäksi niiden lukemiseen menee ehkä muutama tovi.

Kirjat eivät tosiaan ole sitä keveintä iltalukemista, mutta tuon tyyppistä kirjallisuutta olen etsiskellyt. Vielä varsin kaukainen haaveeni nimittäin on, että kirjoittaisin joskus tieteistarinan ja uskon noiden kirjojen vastaavan moniinkin kysymyksiini siihen liittyen. Ilman mitään kirjoittamistaka-ajatuksiakin teoksien aiheet kiinnostavat tämmöistä puolivillaista scifi-intoilijaa! Aika huimaa ajatella, että ehkä vielä kokee osan ylimmässä ja alimmassa kirjassa kerrotuista asioista. Arvailuahan noissa lienee paljon on, mutta onhan se mielenkiintoista lukea mitä visioidaan. Keskimmäisen kirjan ostin pitkälti siksi, koska on tullut noita scifi-sarjoja katsottua. Toivottavasti into korvaa puutteet fysiikan tuntemuksessa (tai että kirjat on kirjoitettu niin, että maallikkokin tajuaa).

Varmaan voisi aiheita ainakin läheltä liippaavia kirjoja löytyä suomeksikin, mutta en omasta kirjastosta ole onnistunut bongaamaan työn ohessa montaakaan. Alla oleva teos on yksi ja varmasti on muitakin. Voisi tiirailla sitä 5-luokan alkupäätä enemmänkin.


Viime vuonna ilmestynyt Jussi Viitalan Miten maailma loppuu? voisi ehkä kiinnostaa dystopiakirjallisuuteen hurahtaneita. En ole opusta ehtinyt vielä lukemaan (koska kärsin kroonisesta kirjojen lainaamisesta ja noita lainakirjoja on "muutama"), mutta sisällysluettelon mukaan kirjassa käsitellään sekä luonnon (meteorit, taudit, supertulivuoret jne) että ihmisen (mm. aseet, saasteet, ruokapula) aiheuttamia katastrofeja. Varsin mielenkiintoista joskaan ei välttämättä kovin iloista luettavaa. Tämän kirjan parissa voisi hyvin kuvitella saavansa kipinän oman dystopiatarinan kirjoittamiseen. ;)


maanantai 19. marraskuuta 2012

Kirja-arvio: Herman Koch: Illallinen

Alkuteos: Het Diner (2009)
Siltala, 2012
Arvosana: ♥♥♥♥

Jälleen ilman muita kirjablogeja en varmaan koskaan olisi tarttunut tähän kirjaan, sillä takakannen teksti ei olisi mitenkään voinut saada minua innostumaan kirjasta. Olisin todennäköisesti ajatellut, että jaa, jotakin tylsää keskiluokkaista jorinaa siis. Onneksi olin väärässä. Kirjan lukemisesta on pari kuukautta, joten pyydän anteeksi, jos muistan joitakin pieniä yksityiskohtia väärin.

Illallisen tapahtumat sijoittuvat yhden illan ajalle. Kirjan kertoja, Paul Lohman, menee vaimoineen amsterdamilaiseen hienostoravintolaan illalliselle yhdessä veljensä ja tämän vaimon kanssa. Heidän on tarkoitus puhua teini-ikäisistä lapsistaan ja siitä, mitä he ovat tehneet. Kirjan luvut oli nimetty illalliskaavan mukaan aina apertiiveista juomarahaan. Illan tapahtumien lomassa on paljon Paulin takaumia, jotka selventävät illallisen aikana käytyjä keskusteluja ja jännitteitä pariskuntien välillä. Erityisesti Paulin inho veljeään kohtaan on hyvin kouriin tuntuvaa.

Kirjan edetessä oli melkein hämmentävää miten mielikuvat illalliseen osallistujista saattoivat keikahtaa ihan hetkessä toisenlaiseksi. Yllätyksellisyydessä tässä on onnistuttu todella hyvin eikä kirjan tapahtumia voinut ennustaa etukäteen. Pikkuhiljaa kirjailija kerii juonta auki ja lopulta lukija päätyy miettimään, että mitä kaikkea ihminen on rakkaimpiensa vuoksi valmis tekemään. Kirjaa oli vaikea laskea käsistään, mutta toisaalta sitä ei halunnut ihan suuna päänä ahmia, jotta jokin yksityiskohta ei jäisi huomaamatta.

En voi kertoa kirjasta paljoa paljastamatta liikaa, sillä en halua pilata kenenkään lukukokemusta. Kuten sanottua se on yllätyksellinen, koukuttava eikä inhon ja puistatuksen tunteiltakaan vältytä.

perjantai 16. marraskuuta 2012

Katsaus 2013 kirjakevääseen: Tammi

Aina kun on hyvä syy listata, niin minähän listaan! Kirjakatalogeja on ihana selailla ja samalla voi poimia mielenkiintoisia kirjauutuuksia. Netistä niitä löytyy jo varsin hyvin. Minä tosin selailen paperiversioita myös ihan työn puolesta.


Maarit Verronen: Varjonainen
Verrosen tuotantoon olen halunnut tutustua jo pitkän aikaa. Häneltä tulee uusi teos ensi keväänä. Varjonainen on kiehtovan oloinen romaani naisesta, jolla ei ole henkilöllisyyttä ja joka haluaa elää omin ehdoin. 

Kristiina Vuori: Siipirikko
Pidin paljon Vuoren esikoisesta Näkijän tyttärestä ja Siipirikko kuuluu ehdottomasti ensi kevään lukulistan kärkeen. Ihanaa, että historiallisen viihdekirjallisuuden tekijöitä tulee lisää! 

Veera Vaahtera: Rakkautta, vahingossa
En ole ehtinyt vielä kunnolla tutustumaan kotimaiseen chic litiin ja Vaahteran toinenkin tämän genren edustaja vaikuttaa hyvältä hömpältä. Vaahteralta ilmestyi tänä vuonna Onnellisesti eksyksissä.

John Irving: Minä olen monta
John Irvingin uuteen tuotantoon suhtaudun varauksella, sillä jätin kesken Kunnes löydän sinut ja päätin keskittyä vanhempaan tuotantoon. Irvingejä en osaa lukea ahmien, vaan niitä nautin korkeintaan yhden per vuosi. Vielä on monta hyvää vuotta jäljellä siis.

Haruki Murakami: 1Q84 1&2
Murakami kuuluu kanssa niihin kirjailijoihin, joiden tuotantoon haluaisin tutustua. 1Q84 vaikuttaa myös teokselta, joka kiinnostaa scifityttöä minussa.

A.S. Byatt: Ragnarök - jumalten tuho
Muinaisuskonnot ovat aina kiinnostaneet minua ja Byatt on kuulemma hyvä kirjailija. Häneltä on suomennettu aiemmin mm. Lasten kirja.

Colm Tóibín: Äitejä ja poikia
Tóibínin Brooklyn on ollut lukulistallani jo lähes hävettävän kauan. Ensi keväänä ilmestyy hänen toinen suomennoksensa.

Ruokatoimittajat Ry: Kakkujen kuningattaret
Oi, kakkureseptejä! Nam! Harmi vain, ettei kakkuja voi leipoa joka viikko, sillä se alkaisi näkyä vyötäröllä ainakin näin yksineläjällä.

Olga Temonen: Emäntänä Olga: kasvisruokaa läheltä koko perheelle
Maaseudun ruokaperinteet ja kasvisruoka kohtaavat. Onhan tähän tutustuttava lähemmin.



Salla Simukka: Punainen kuin veri
Nuorten kolmiosaisen jännärisarjan aloitus. Tutustuin Simukan tuotantoon Jäljellä- ja Toisaalla-kirjaparin myötä ja mielelläni jatkaisin tuttavuutta.

Elina Rouhiainen: Uhanalainen
Susiraja-sarjan toinen osa. Ensimmäinen osa ei ihan täysin minua vakuuttanut, mutta se oli silti oivaa paranormaalia romantiikkaa. Kirjailijan uraa on mielenkiintoista seurata.

Ally Condie: Perillä
Minulta on vielä tämän trilogian toinen osa lukematta, kun näitä dystopiakirjojakin ilmestyy nykyään niin paljon. Tarkoitus olisi kuitenkin lukea koko sarja.

Sari Peltoniemi: Haltijan poika
Jatkoa Peltoniemen Kuulen kutsun metsänpeittoon-kirjalle. Se on vielä itsellä lukematta, mutta kuuluu ehdottomasti kiinnostavimpiin kotimaisiin fantasiateoksiin.




Uusi alku

Olen pitänyt (vai pitäisikö sanoa pidin?) lähes kolme vuotta kirjablogia ja yhä useammin huomaan harmittelevani sitä, että en vain ehdi päivittää sitä niin usein kuin haluaisin. Ehkä se kipinä, mikä minulla aiemmin oli siihen, on hieman laantunut ja nyt haluaisin kirjoittaa hieman yleisluontoisempaa blogia. Edelleen kyllä kirjoittaisin kirjoistakin, varsinkin sellaisista, joista minulla on paljon sanottavaa. Aktiivisemmin toimisin kuitenkin kirjojen osalta näppärässä Goodreads-palvelussa.

Sen lisäksi, että luen jonkin verran, olen innostunut ruuanlaitosta ja leipomisesta ja ajatuksissa on ollut bloggaaminen ruuasta. Minulla erityisen tärkeää on ruuan kotimaisuus ja terveellisyys. Lähimmäisen sairaus herätti minutkin miettimään omaa terveyttä ja kotimaisen ruuan suosiminen perustuu ihan sille, että maalaistyttö minussa näkisi tulevaisuuden Suomessakin maataloutta. Lisäksi olen oppinut nauttimaan marjastamisesta ja sienestämisestä, ihan parasta. Mitä järkeä on laivata ja lennättää tänne esimerkiksi goji-marjoja tai pääsiäisenä uusi-seelantilaista lampaanlihaa, kun metsät ovat syksyisin täynnä marjoja ja lihaakin löytyy lähempää. Ruoka-aiheisista kirjoistakin tulen todennäköisesti kirjoittelemaan jatkossa.

Näiden kahden pääkiinnostuksen lisäksi harrastan luovaa kirjoittamista ja olen ottanut tavoitteeksi, että ensi vuonna kirjoitan joka päivä jotakin. En niinkään kirjoita julkaiseminen mielessä, vaan enemmänkin omaksi ilokseni. Kai se on myös jonkinlaista eskapismia, sillä välillä on ihana vain hypätä omasta arjesta toiseen elämään.

Minusta löytyy myös scifityttö ja tykkään varsinkin scifi-sarjoista ja -elokuvista. Scifiä koitan lukeakin jokusen teoksen vuodessa, varsinkin nuortenkirjoissa on paljon mielenkiintoisia tuttavuuksia. Katselen toki paljon kaikenlaista muutakin niin historiallisista pukudraamoista zombisplättereihin. Erityisen puhuttelevista pätkistä kirjoitan varmasti tännekin.

Muita satunnaisia, mutta rakkaita harrastuksia, ovat neulominen ja matkustaminen. Neulomuksiani tuskin paljoa esittelen, sillä ne eivät ole useinkaan hääppösiä, mutta matkoista tulen varmasti kertomaan täälläkin. Mottoni onkin, että vähintään yksi ulkomaanmatka vuodessa pitää mielen virkeänä. Ensi vuodeksi onkin reissu Thaimaahan ja Malesiaan varattu, huu! En ole aiemmin matkustellut Euroopan ulkopuolella, joten jännää monella tapaa on luvassa.

Lisäksi puuhailen ja mietiskelen paljon, paljon kaikenlaista muuta, mikä varmasti tulee esille myöhemmin.

Tervetuloa seuraamaan blogiani!