Software-update: Visual Studio Code 1.93.0

Visual Studio Code logo (79 pix) Visual Studio Code is een opensourcecode-editor met ondersteuning voor IntelliSense, debugging, Git en code snippets. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Ondersteuning voor de gangbare script- en programmeertalen is aanwezig en het kan daarnaast via extensies uitgebreid worden. Microsoft heeft versie 1.93.0 uitgebracht en hoewel het al september is, wordt deze versie nog als de augustusuitgave aangeboden. Uitgebreide informatie over deze release is op deze pagina te vinden. Dit is de aankondiging:

August 2024 (version 1.93)

Welcome to the August 2024 release of Visual Studio Code. There are many updates in this version that we hope you'll like, some of the key highlights include:

If you'd like to read these release notes online, go to Updates on code.visualstudio.com.

Visual Studio Code

Versienummer 1.93.0
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 7, Linux, macOS, Windows 8, Windows 10, Windows 11
Website Microsoft
Download https://code.visualstudio.com/#alt-downloads
Licentietype GPL

Reacties (8)

8
8
2
0
0
5
Wijzig sortering
Fijn programma. Aan de changelogs kun je wel zien dat de grote ontwikkeling er wel uit is. Niet erg verder; zit ook niet te wachten op bloat die ik niet gebruik.
Dat wil echter niet zeggen dat de ontwikkelingen in tekst editors stilstaan, alleen dat VSCode er niet meer mee mee aan het doen is.

Er is namelijk: Zed
Deze ziet er goed uit, heeft heel veel makkelijke functies voor het alleen werken aan een code-base of met meerdere personen tegelijkertijd. Ook AI is inbegrepen.
Welnu, er zijn binaries beschikbaar voor Linux en MacOS op hun site. Voor Windows is alleen de source beschikbaar en duidelijke instructies om zelf een binary te bouwen. Dat is niet iedereen gegeven, dus hier is een link naar een binary die door iemand anders is gebouwd. Gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zijn geadviseerd. Ook moet ik erbij vermelden dat deze niet werkt in Windows Server 2022 of Windows Server 2019. Het werkt wel in Windows 11 en Windows 10.

Een geheel ander concept: Haystack editor
Voor deze editor zijn wel Windows binaries beschikbaar.

Twee voorbeelden die duidelijk tonen dat het VisualStudio Code concept wel eens wat meer aan doorontwikkeling zou moeten gaan doen.

Zed is niet gebaseerd op Electron, dus kun je niet echt over bloat spreken.
Ja ik ken Zed idd, zal het ook wel eens uitproberen. Die geen heel complexe zaken een houdt wel van een strakke interface. :)
Dan zal het niet lang duren of er is ook weer een nieuwe release van VSCodium: https://github.com/VSCodium/vscodium .
laat nou net mijn meest gebruikte extensie niet met vscodium te (mogen) werken. Eerlijk gezegd, als je telemetry uit zet heb je in feite hetzelfde effect.

Overigens vind ik persoonlijk de typen telemetry niet anders dan wat b.v. Firefox verzameld. Er worden geen identificerende codes of andere gevoelige info gedeeld. (probeer Adobe spul eens?)

Uiteraard wil iedereen die de telemetry uit zet, wél regelmatige updates hebben met verbeteringen. :?
Thanx, deze wist ik niet mbt uitzetten telemetry. Wel bijzonder dat een extensie niet werkt met vscodium want ze zouden beiden toch hetzelfde moeten zijn. Of zijn er toch nog meer dan een paar verschillen?
Nee volgens mij is het verschil nog steeds erg klein maar je kunt je indenken dat eigenaren van een marketplace bepaalde controle willen hebben of houden ( in hoeverre dat goed is, is aan jou om te zeggen ).

Niet mijn credit maar een reactie die het denk ik samenvat:
A bit more than that.

Whilst VS Codium does have some telemetry disabled it also lacks some of the extensions that work in VS Code.

>According to the VS Code Marketplace Terms of Use, you may only install and use Marketplace Offerings with Visual Studio Products and Services. For this reason, VSCodium uses open-vsx.org, an open source registry for VS Code extensions. See the Extensions + Marketplace section on the Docs page for more details.
>
>Please note that some Visual Studio Code extensions have licenses that restrict their use to the official Visual Studio Code builds and therefore do not work with VSCodium. See this note on the Docs page for what's been found so far and possible workarounds.
exact, het draai wel, maar het 'mag' niet. Iets met een "ISO" die dan stuipen krijgt, arme man.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn