Software-update: qBittorrent 4.6.3

qBittorrent logo (80 pix) Versie 4.6.3 van qBittorrent is verschenen. Deze opensourcetorrentclient heeft versies voor Windows, Linux en macOS. Het programma wordt met Qt ontwikkeld en is gebaseerd op libtorrent (rasterbar) en Boost. Het programma is het geesteskind van de Fransman Christophe Dumez, die er sinds begin 2006 aan werkt. Tegenwoordig wordt het door de community onderhouden. Er zijn twee downloads beschikbaar. De ene bevat libtorrent 1.2, de andere versie 2.0. Voor de gebruikersinterface wordt van Qt6 gebruikgemaakt, wat betekent dat het niet langer op Windows 7 en 8 draait. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden.

Fixed:
  • Correctly update number of filtered items
  • Don't forget to store Stop condition value
  • Show correctly decoded filename in log
  • Specify a locale if none is set
  • Apply inactive seeding time limit set on new torrents
  • Show URL seeds for torrents that have no metadata
  • Don't get stuck loading on mismatched info-hashes in resume data

Versienummer 4.6.3
Releasestatus Final
Besturingssystemen Linux, macOS, Windows 10, Windows 11
Website qBittorrent
Download https://www.qbittorrent.org/download.php
Licentietype GPL

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

17-01-2024 • 07:28

10 Linkedin Whatsapp

Bron: qBittorrent

Reacties (10)

10
10
4
0
0
4
Wijzig sortering
Wat mij betreft de beste torrent-client, met afstand. Zeker als je het combineert met bijvoorbeeld Jackett.
Niet mee eens. Wat zijn voor jou de criteria waardoor het de beste is. Voor mij is de hoofdzaak snelheid al dan niet single of parallel.
In ieder geval ik heb meerdere keren andere torrent clients gebruikt waaronder qbittorrent. Qbittorrent specifiek zelfs meerdere keren. Ik heb het een tijdje samen met utorrent gehad en echt vergeleken hoe ze het deden.
Of het lag aan mijn instellingen waar ik meermaals doorheen ben gegaan overigens of qbittorrent geeft lagere snelheden en volgens mij ook minder peers bij de meeste torrents. Het was de ene keer vrij gelijk en de andere keer echt wel meer dan 50% minder snel.
Het enige wat je wel heel erg tegen utorrent kan hebben natuurlijk is advertenties en en meuk die je niet nodig hebt. Ik sloopte zelf altijd de advertenties eruit en gebruikte dan alleen het torrent tab wat goed genoeg was.

Al lees ik nu wel de comment van yagermeister en zou dat nog wel eens de reden kunnen zijn. Als ik weer een keer ga torrenten dan ga ik die versie proberen
Verder qua interface etc ben ik dan weer wel fan van qbittorrent.

[Reactie gewijzigd door PaulHelper op 22 juli 2024 18:32]

Ik weet niet of het nog steeds zo is, maar QB was een tijdje terug de enige cliënt waar de *arr apps het volledige management van konden doen, bijvoorbeeld ook torrents weer opschonen.
Met Transmission bijvoorbeeld waren er flink wat beperkingen. Is de reden dat ik overstapte.

Ik zie de webUI zelden. Gebruik alleen *arr apps en zie aan UIs eigenlijk vooral de NZB360 app die alles in 1 geïntegreerde app aanbied (incl QB en Prowlarr).
Daarmee ontdek ik ook nieuwe content, en zie ik direct via welke streaming dienst het te kijken is --> en dan kijk ik het dus daar. Dit werkt veel beter dan de discovery van de diensten zelf.
Voor mij is snelheid helemaal geen issue. Het zal mij een zorg zijn of ik een film binnen 5 minuten of 15 minuten binnen heb. Ik heb ook 'maar' een Ziggo-lijntje en geen blitse glasvezel. Dat gezegd hebbende: 1) ik haal geregeld de volledige downstream die ik via Ziggo heb op torrents (400mbit) en 2) jouw statement dat qBittorrent per definitie trager is dan uTorrent heb ik nooit eerder gehoord en kan ik ook niet boekstaven aan de hand van serieuze tests en benchmarks op het web. Dat maakt het niet heel moeilijk om jouw bevinding opzij te schuiven en te wijzen op de gigantische bloat- en spyware die meekomt met uTorrent, waarvan je nooit zeker bent of je álles aan de achterkant er uit hebt gesloopt. Ook is qBittorrent open source.

[Reactie gewijzigd door Klauwhamer op 22 juli 2024 18:32]

Ik heb al sinds tijden nog een oudere versie (4.3.4 geloof ik) draaien daar ik merk bij de nieuwe versies dat de snelheid volledig weg is ondanks dat ik niets veranderd heb.

Ondanks dat alles blijft het inderdaad de fijnste software om mee te werken.
Ik download geen Torrents op mijn PC, enkel nog via mijn Synology (en vandaar stream ik naar de TV).
Maar ik heb Qbittorrent geïnstalleerd om de zoekfunctie te gebruiken. Ik zoek dus al mijn Torrents via de zoekfunctie en kopieer van daar de magnet-link naar Transmission op de NAS.

Doe het al jaren en super handig. Moet nooit meer op zoek naar werkende Torrent websites en moet me ook nooit afvragen of die website wel veilig is.
Ik denk dat jij Prowlarr een verademing zal vinden.. dat is een "proxy" die je zelf kan hosten op je NAS en dan openen in elke browser. Het doorzoekt alle sites voor je. Je vinkt zelf aan welke, publieke en private.
prowlarr icm flaresolverr is de bom, en dan deze versie van qbit erachter.
https://github.com/c0re10...ases/tag/release-4.6.3.10
Ik heb dat flaresolverr een hele tijd geleden geprobeerd maar werkte toen niet. Zal nog eens keer dat containertje toevoegen aan mijn Docker compose en kijken of Prowlarr ermee kan werken.

Ik heb die GitHub pagina gelezen, maar zie nog niet echt de exacte voordelen. Feature 2,3,4 kan je zelf aanzetten toch?
Dus dan gaat het alleen om feature 1, maar is dat nou zoo een must have?
flaresolverr is vrij essentieel voor prowlarr. heb hier ongeveer 30 SE in prowlarr, en dankzij flaresolverr is 98 % wel bereikbaar?
En t klopt dat een eerdere versie brakjes was, maar inmiddels werkt t als een zonnetje?

De voordelen van die mod kun je natuurlijk ook zelf knutselen, enkel zit het hier standaard in & aan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.