Pepita
Enda mer tantestrikk er ferdig. Denne gang buksen Pepita – uten føtter:
Oppskrift: Pepita
Garn: 150 gram aubergine Dale Babyull
Pinner: Harmony Wood nr. 2.5
Endringer: Strikket oppbrettbar vrangbord nede i føttene i stedet for hel fot.
Garnet er kjøpt hos: Willumsen
Bok i august: Du skal elske lyset
August ble en veldig god lesemåned. Dette er den fjerde boka jeg har lest denne måneden, og sannsynligvis den beste:
“Du skal elske lyset”
Av Margaret Skjelbred
Fantastisk skrevet sett både fra et barns og en eldres perspektiv. En bok som får deg til å tenke, til å le og til å felle tårer. Fra bokomslagets bakside: Hva gjør et barn når verden med et slag faller sammen? Det gjemmer seg bort. Det samler hemmeligheter. Alva er åtte år. Den livsglade faren er død, og moren flytter med Alva og Søster tilbake til foreldrehjemmet hun måtte forlate da hun giftet seg utenfor Menigheten. Her møter Alva en verden preget av streng gudsfrykt, av forbud og fortielser. Og av mange hemmeligheter. Hva gjør bestemor i bringebærskogen? Hvem er Vakkermannen? Og hvorfor ler mamma aldri mer? Hvem er jenta som Alva finner spor etter på gården? Historien beveger seg mot en skjebnesvanger hendelse, som vil prege Alva for resten av livet. I Du skal elske lyset avslører den gamle Alva hemmelighetene for det nye barnet som så uventet kommer inn og snur livet hennes på hodet nok en gang. Det handler om veien fra mørke mot lys. Det handler om et barns enestående evne til å overleve.
Skolens høsttur
Første skoledag
Bandwagon
Simen har lagt ut en rekke demoer på Bandwagon. Bandwagon er en låtkonkurranse for ferske og uetablerte artister og band. Den starter lokalt, og ender i en nasjonal finale 3. november. Underveis kan man vinne premier og hovedvinneren får spille inn sin låt profesjonelt.
Simen vil gjerne at flest mulig går inn på Bandwagon og hører på låtene hans, laster de ned og gir dem stjerner.. Låtene som er mest spilt og best likt har størst sjanse til å gå videre til finalen. Her trenger han akkurat din hjelp!
Simens Bandwagonside
Skappelgenseren
Skappelgenseren, Dorthegenseren, mammas hjemmestrikkede genser. Kjært barn har mange navn. Og kjær har virkelig denne genseren blitt nå i sommer:
Men debatten raser på alle forum hvor jeg er innom: «Skal vi like denne genseren»? Skal vi like den fordi den dukket opp i Maria Skappels blogg og er designet av den vel så kjente mammaen hennes Dorthe Skappel? Eller er det en grunn til at vi ikke skal like den? Kler man genseren eller gjør man det ikke? Er nå dette virkelig Dorthe Skappels design og oppfinnelse?
Mange kjente personer (alle ved navn Skappel) har hatt disse genserne på seg på blogger, i ukeblader og på tv, og spesielt tenåringsjenter som leser Maria Skappels blogg har falt fullstendig for genseren. Og vi litt eldre og overlevende fra 80-tallet som er en smule nostalgiske og kanskje litt frossne av oss har lyst på en slik for å krype inn i på sene høstkvelder mens vi mimrer om gamle dager og mohairplagg med skulderputer.
Og det er ikke noe galt i noe av dette, Dorthe Skappel har jo bare gjenskapt trenden fra 80-tallet. De som er født etter 1985 husker neppe disse plaggene, og nå når de dras fram som en ny motesak vil selvfølgelig «alle» ha en…
Her er min glattstrikkede utgave fra 1986:
Her er min patentstrikkede utgave av genseren fra 1987:
Og her er enda en glattstrikket utgave fra 1987:
Jeg er da slett ikke lei meg for at noen andre har lagt ut en revidert og modernisert utgave av «min» og mange andres standard 80-tallsgenseroppskrift.
Jeg er bare glad for at mange har lyst til å strikke – og ikke minst bruke et strikket plagg!
Hurra for Skappelgenseren!
Bremnes
Nest siste dag av sommerferien, strålende sol, 23 grader og vi bor på et sted med en vakker strand:
Bremnes er et fint sted på sommeren. Her kan ungene bade og lage sandslott mens foreldrene griller, strikker og leser bok. Varmt i havet er det ikke, stranda peker rett ut mot storhavet. I sjeldne tilfeller kan man skimte Lofotveggen i det fjerne. Så åpent er det, så temperaturer over 10 grader kan man vel bare drømme om. Men fint er det her – for både liten og stor……
Bok i August: Destroyer
Tredje bok i august ble lest ut i løpet av en dag, på stranda vår Bremnes, i 23 grader og stekende sol som ga i alle fall èn solbrent skulder:
“Destroyer”
Av Lars Ramslie
Nesten som jeg ikke tør innrømme at jeg ikke har kjøpt boka før nå.. Jeg er selvsagt lidenskapelig KISS-fan og burde dermed lest den med èn gang den kom ut. Fra bokomslagets bakside: Niåringen Lars tenker stort sett på én ting: KISS. KISS-plakater dekker veggene på gutterommet, pengene går til Stjerneposer med KISS-kort inni, kassettspilleren går ustanselig når han ikke er ute og sykler på sin DBS Tomahawk. Med KISS-fascinasjonen som bakteppe, utspiller et dramatisk år seg i boligfeltet på Øreåsen utenfor Moss.
Bok i august: Jeg skal gjøre deg så lykkelig
Andre bok jeg leste ut i august var denne:
“Jeg skal gjøre deg så lykkelig”
Av Anne B. Ragde
Jeg hadde hørt så mye negativt om denne boka at jeg ikke kjøpte den da den kom ut. Men nå var den på sommersalg i bokklubben og jeg syntes jeg måtte gi den et forsøk. Positivt overrasket er vel det rette ordet å bruke her siden jeg likte boka veldig godt. Selv om jeg er født 5 år etter handlingen i boka vekker den mange og koselige barndomsminner. Synes det er gode beskrivelser av husholdningsprodukter og hygieneartikler i boka, og for meg ble dette en svipptur tilbake til barndommens lukter og lyder. Mange mener at noe av det negative med boka er oppramsing av merkevarenavn og den inngående forklaring av husarbeid – for meg er det faktisk en viktig og veldig bra bestanddel i romanen. Personskildringene er meget gode, og det skal ikke så mye til før man senser hvor skoen trykker i den enkelte leilighet.. Boka har en litt åpen slutt så jeg kunne godt tenkt meg en fortsettelse. Får vi ikke det er det bare å lage sin egen :) En klar femmer med pluss bak…. Fra bokomslagets bakside: 1965: I den norske velferdsstaten er alt lagt til rette for glansfylte dager. Husmødrenes arbeid er blitt enklere, med innlagt vann, kjøleskap og vaskemaskiner, i effektive borettslag tilpasset en ny tid. Oppgang A i borettslaget Ungdommens Egen Heim utenfor Trondheim er en verden av frodig livslyst og sosial kontroll, hvor åtte familier lever tett på hverandre. De hjemmeværende vurderer hverandres påkledning og livsvaner med kritiske blikk og stikkende kommentarer. Her tilbys hjemmepermanent og sladder, posesuppe og barnepass – og er man riktig heldig, får man et glimt av damen i fjerde som utfører fredagsvasken splitter naken. Og en dag kommer en ung altmuligmann som tilbyr seg å installere kikkhull i dørene. I Jeg skal gjøre deg så lykkelig tegner Anne B. Ragde et presist tidsbilde, samtidig som hun viser frem hemmelige lengsler og undertrykt redsel i en verden som søker å ligne en idyll.