Η Κρυπτογράφηση συσκευής είναι μια δυνατότητα των Windows που επιτρέπει την αυτόματη κρυπτογράφηση BitLocker για τη μονάδα δίσκου του λειτουργικού συστήματος και τις σταθερές μονάδες δίσκου. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους καθημερινούς χρήστες που θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι προσωπικές πληροφορίες τους είναι ασφαλείς χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζονται σύνθετες ρυθμίσεις ασφαλείας.

Την πρώτη φορά που θα εισέλθετε ή θα ρυθμίσετε μια συσκευή με έναν λογαριασμό Microsoft ή έναν εταιρικό ή σχολικό λογαριασμό, η Κρυπτογράφηση συσκευής ενεργοποιείται και ένα κλειδί αποκατάστασης επισυνάπτεται στον συγκεκριμένο λογαριασμό. Αν χρησιμοποιείτε τοπικό λογαριασμό, η Κρυπτογράφηση συσκευής δεν ενεργοποιείται αυτόματα.

Σε αντίθεση με την Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου BitLocker, η οποία είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Windows Pro, Enterprise ή Education, η Κρυπτογράφηση συσκευής είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτελούν το Windows Home. 

Ενεργοποίηση κρυπτογράφησης συσκευής

Αν η συσκευή σας δεν ενεργοποιήσει αυτόματα την Κρυπτογράφηση συσκευής, ακολουθούν τα βήματα για να την ενεργοποιήσετε:

  1. Είσοδος στα Windows με λογαριασμό διαχειριστή

  2. Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στη συσκευή Windows, επιλέξτε Ασφάλεια προστασίας προσωπικών δεδομένων > Κρυπτογράφηση συσκευής ή χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συντόμευση:

    Κρυπτογράφηση συσκευής

    Σημείωση: Αν δεν εμφανίζεται η κρυπτογράφηση συσκευής , είτε δεν είναι διαθέσιμη στη συσκευή σας είτε μπορεί να έχετε εισέλθει με έναν τυπικό λογαριασμό χρήστη.

  3. Χρησιμοποιήστε το κουμπί εναλλαγής για να ενεργοποιήσετε την Κρυπτογράφηση συσκευής

Στιγμιότυπο οθόνης των ρυθμίσεων - κρυπτογράφηση συσκευής.

Γιατί δεν είναι διαθέσιμη η Κρυπτογράφηση συσκευής;

Ακολουθούν τα βήματα για να προσδιορίσετε γιατί η Κρυπτογράφηση συσκευής ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη:

  1. Από την Έναρξη πληκτρολογήστε Πληροφορίες συστήματος, κάντε δεξιό κλικ στην επιλογή Πληροφορίες συστήματος στη λίστα των αποτελεσμάτων και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής

  2. Στη λίστα Σύνοψη συστήματος - Στοιχείο, αναζητήστε την τιμή του στοιχείου Αυτόματη υποστήριξη κρυπτογράφησης συσκευής ή Υποστήριξη κρυπτογράφησης συσκευής

  • ​​​​​​​Η τιμή παρέχει τους λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση της Κρυπτογράφησης συσκευής

  • ​​​​​​​Εάν η τιμή αναφέρει Πληροί τις προϋποθέσεις, τότε η Κρυπτογράφηση συσκευής είναι διαθέσιμη στη συσκευή σας. 

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Θέλετε περισσότερες επιλογές;

Εξερευνήστε τα πλεονεκτήματα της συνδρομής, περιηγηθείτε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, μάθετε πώς μπορείτε να προστατεύσετε τη συσκευή σας και πολλά άλλα.

Οι κοινότητες σάς βοηθούν να κάνετε και να απαντάτε σε ερωτήσεις, να δίνετε σχόλια και να ακούτε από ειδικούς με πλούσια γνώση.