Начало IT Новини САЩ свикват глобална среща на върха относно сигурността на ИИ

САЩ свикват глобална среща на върха относно сигурността на ИИ

1

Администрацията на Байдън планира да свика глобална среща на върха за сигурността на изкуствения интелект, съобщиха в сряда, докато Конгресът продължава да се бори с регулирането на технологията.

Министърът на търговията Джина Раймондо и държавният секретар Антъни Блинкен ще бъдат домакини на първата среща на Международната мрежа от институти за безопасност на изкуствения интелект в Сан Франциско на 20-21 ноември, за да „напреднат в глобалното сътрудничество към безопасно, сигурно и надеждно развитие на изкуствен интелект.

Членовете на мрежата включват Австралия, Канада, Европейския съюз, Франция, Япония, Кения, Южна Корея, Сингапур, Обединеното кралство и Съединените щати.

Генеративният изкуствен интелект, който може да създава текст, снимки и видеоклипове в отговор на текстови подкани, предизвика вълнение и страхове, че може да направи някои работни места остарели, да отмени изборите и потенциално да надвие хората и да има катастрофални последици.

През май Раймондо обяви стартирането на Международната мрежа от институти за сигурност на ИИ на майската среща на върха за изкуствения интелект в Сеул, където страните  се съгласиха да дадат приоритет на сигурността, иновациите и приобщаването на ИИ. Целта на срещата в Сан Франциско е да започне техническо сътрудничество преди срещата на върха за AI ​​Action в Париж през февруари.

Раймондо каза, че целта е „тясна, обмислена координация с нашите съюзници и съмишленици“.

Искаме правилата за изкуствен интелект да се основават на безопасност, сигурност и доверие“, добавя тя.

Срещата в Сан Франциско ще събере технически експерти от института за сигурност на ИИ на всеки член или еквивалентен подкрепян от правителството изследователски офис, за да обсъдят приоритетните области на работа и да развият глобално сътрудничество и споделяне на знания относно сигурността на ИИ.

Миналата седмица Министерството на търговията заяви, че предлага  подробни изисквания за докладите на разработчиците на усъвършенстван изкуствен интелект и доставчиците на облачни изчисления, за да се увери, че технологията е защитена и може да издържи на кибератаки.

Регулаторният натиск е следствие от това, че законодателните действия в Конгреса относно изкуствения интелект са в застой.

През октомври 2023 г. президентът Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, изискваща от разработчиците на системи с изкуствен интелект, които представляват заплаха за националната сигурност, икономиката, здравето или безопасността на Съединените щати, да споделят резултатите от тестовете за безопасност с правителството на САЩ, преди да станат публични.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в TikTok, Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 КОМЕНТАР

  1. Не виждам едни от най големите играчи в света по ИИ – Китай. Без тях каквото и да се реши , няма да има голяма стойност.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Напишете вашия коментар!
Моля въведете вашето име

Exit mobile version