joi, 11 octombrie 2018

tabara de BUSHCRAFT - etapa de vara - a2a jumatate


Continuam cu a 2-a parte a taberei noastre. Treaba faina e ca aici fiecare are ocazia sa invete, sa experimenteze si sa impartaseasca atat cunostintele proaspat primite, cat si cele cu care a venit de acasa.
Desi multe din activitati presun munca in echipa, totusi oricare din noi trebuie sa fie in stare sa se descurce si singur.
Dupa o scurta recunoastere a zonei si memorarea resurselor disponibile si a locurilor in care le putem accesa, trecem efectiv la treaba.
Pare simplu sa-ti pui tabara intr-un loc sigur, insa fara cateva notiuni de baza poti risca mult si inca fara sa iti dai seama.
Astfel ca o data ce-ai prins schema cu alegerea locului potrivit si intelegi ca acesta trebuie pregatit intr-o zona cat mai lipsita de primejdii, urmatorul pas este sa ai resursele (lemn pentru foc si constructie, apa) la indemana si sa le folosesti corespunzator.
Cum iti asterni, asa dormi. Tocmai de aia ii important sa adaptezi bine adapostul in functie de nevoi,  conditii si resurse disponibile.
Mai inveti inca o treaba buna: anume, sa iesi din "autismul urban" si sa poti descifra elemente din natura. In prima faza observi si aspectele marunte din jur. Dupa o vreme ajungi sa cunosti mai bine ceea ce observi si sa poti folosi in diverse moduri, pentru tot felul de nevoi.
Exersam atat treburi pe care credem ca le stim cat si cele pe care le-am vazut pentru prima oara.
Lucrul cu uneltele are dublu scop: o data obtinerea accesoriilor necesare in tabara si totodata invatarea si perfectionarea utilizarii cutitului/macetei/toporului.
Ca idee, orice program as pregati si orice locatie as alege, reusita turei sta mai ales in dorinta participantilor de a se implica in mod activ si de a da dovada de buna intelegere. Nici trupa asta nu a facut exceptie si pot zice ca ne-am simtit bine si am reusit sa acoperim intreg programul propus.

Sanatate si sa ne vedem la urmatoarea.