Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013
Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013
Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013
Μύκονος: Το πιο απίστευτο περιστατικό των Θεοφανείων - Ένα χταπόδι έπιασε τον Σταυρό!
Όπως θα δείτε στο βίντεο, οι αυτόπτες μάρτυρες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους
- Όλα έγιναν στην Άνω Μερά της Μυκόνου...
Όλα έγιναν μπροστά στα έκπλήκτα μάτια δεκάδων κατοίκων της περιοχής, αλλά και νεαρών που ετοιμάζονταν να βουτήξουν.
Στο 10ο λεπτό του βίντεο, βλέπουμε τον ιερέα να ρίχνει τον Σταυρό στη θάλασσα και λίγο αργότερα, όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό...
Τραβάει ο παπάς τον Σταυρό και... ως εκ θαύματος, είναι γαντζωμένο πάνω ένα χταπόδι, γεγονός που θεωρείται καλός οιωνός από τους κατοίκους του νησιού ιδιαίτερα για τους Ανωμερίτες!
Διάσημη στο Ίντερνετ έγινε η μητέρα που δώρισε υπό όρους iPhone στον γιο της
Η φοβερή λίστα με τους περιορισμούς που του έθεσε!
Η Janell Burley Hofmann που έκανε δώρο ένα iPhone στον δεκατριάχρονο γιο της, Gregory, έχει γίνει διάσημη λόγω των κανόνων που του επέβαλε.
Όπως αναφέρει το Associated Press, η μητέρα μαζί με το δώρο έδωσε στον έφηβο και ένα συμβόλαιο με 18 κανόνες που θα πρέπει να τηρεί κάθε ώρα και στιγμή, ώστε να παραμείνει η δημοφιλής συσκευή της Apple στα χέρια του.
Οι όροι χρήσης της συσκευής έγιναν πολύ σύντομα δημοφιλείς στο Internet και βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, με τους γονείς να επισκέπτονται μαζικά τον ιστότοπο της μητέρας. Η ίδια μαζί με τον γιο της εμφανίστηκαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
H μητέρα-blogger δικαιολόγησε την πράξη της, λέγοντας ότι ήθελε να διδάξει τον γιο της να διαχειρίζεται τον ψηφιακό καταιγισμό χωρίς όμως να γίνεται πολύ πιεστική.
Η ίδια συμπλήρωσε ότι πολλοί γονείς κάνουν δώρο στα παιδιά τους smartphones, αλλά τις περισσότερες φορές η κατάσταση ξεφεύγει με αποτέλεσμα να χρειάζονται δραστικά μέτρα.
Το συμβόλαιο:
Αγαπημένε μου Gregory,
Χρόνια πολλά! Είσαι τώρα ένας ευτυχής κάτοχος ενός iPhone. Ουάου! Είσαι ένα πολύ καλό και υπεύθυνο 13χρονο αγόρι και σου αξίζει αυτό το δώρο. Η αποδοχή, όμως, αυτού του δώρου συνεπάγεται και κάποιους κανόνες. Σε παρακαλώ να διαβάσεις το παρακάτω συμφωνητικό. Ελπίζω πως καταλαβαίνεις ότι είναι χρέος μου να σε αναθρέψω ώστε να γίνεις ένας συγκροτημένος, υγιής νέος άντρας που μπορεί να λειτουργεί στον κόσμο και να συνυπάρξει με την τεχνολογία, όχι να τον καθορίζει εκείνη. Η αδυναμία σου να ανταποκριθείς στους κανόνες αυτούς θα έχει ως αποτέλεσμα να μην είσαι πλέον κάτοχος του iPhone. Σ' αγαπώ τρελά και περιμένω να μοιραστώ μαζί σου χιλιάδες sms τις επόμενες μέρες.
1. Αυτό είναι δικό μου τηλέφωνο. Εγώ το αγόρασα, εγώ το πληρώνω και στο δανείζω για να το έχεις. Δεν είμαι φοβερή;
2. Θα γνωρίζω πάντα το password.
3. Αν χτυπάει, απάντησέ το. Πες «παρακαλώ», χρησιμοποίησε τους καλούς σου τρόπους. Μην αγνοείς ποτέ κλήσεις όταν στην οθόνη εμφανίζεται η λέξη «Μαμά» ή «Μπαμπάς». Ποτέ.
4. Παραδίδεις πρόθυμα στους γονείς σου τη συσκευή κάθε βράδυ στις 7:30 τις ημέρες που έχεις σχολείο και το Σαββατοκύριακο, στις 9:00. Θα είναι κλειστό κάθε βράδυ και θα σου επιστρέφεται κάθε πρωί στις 07:30. Αν δεν θέλεις να καλέσεις κάποιον στο σταθερό του με την πιθανότητα να απαντήσουν οι γονείς τους, τότε μην καλέσεις καν. Μάθε να ακούς το έντσικτό σου και να να σέβεσαι τις άλλες οικογένειες με τον ίδιο τρόπο που θα ήθελες να σέβονται εμάς.
5. Το τηλέφωνο δεν θα έρχεται μαζί σου στο σχολείο. Μίλησε με τους ανθρώπους με τους οποίους ανταλλάσσεις μηνύματα, κατά πρόσωπο. Είναι μία τέχνη που θα πρέπει να αναπτύξεις στη ζωή σου. *Για τις ημιαργίες, τις εκδρομές και τις εξωσχολικές δραστηριότητες, θα συμφωνήσουμε ειδικές χρήσεις.
6. Αν πέσει στη λεκάνη, στο πάτωμα και σπάσει ή εξαφανιστεί είσαι υπεύθυνος για το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης. Κούρεψε το γρασίδι κάποιου, κάνε babysitting ή αποταμίευσε τα χρήματα που σου δίνουμε στα γενέθλιά σου. Θα συμβεί σίγουρα, οπότε φρόντισε να είσαι προετοιμασμένος.
7. Μην χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να πεις ψέματα, να κοροϊδέψεις ή να εξαπατήσεις κάποιον άλλο άνθρωπο. Μην συμμετέχεις σε συζητήσεις που πληγώνουν άλλους ανθρώπους. Παρέμενε καλός φίλος ή απλά μην συμμετέχεις στην ανταλλαγή κατηγοριών.
8. Μην στείλεις SMS, email, ή μην πεις τίποτα χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή, που δεν θα έλεγες σε κάποιον κατά πρόσωπο.
9. Μην στείλεις SMS, email, ή μην πεις τίποτα χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή που δεν θα έλεγες δυνατά με τους γονείς τους δωμάτιο. Λογόκρινε τον εαυτό σου.
10. Το πορνό απαγορεύεται. Αναζήτησε στο διαδίκτυο πληροφορίες που θα μοιραζόσουν άνετα με εμένα. Αν έχεις κάποια απορία, ρώτησε κάποιον, κατά προτίμηση εμένα ή τον πατέρα σου.
11. Όταν είσαι σε δημόσιο χώρο, κλείσε το, βάλε το στο αθόρυβο, ή κρύψε το στην τσάντα σου. Ειδικά σε κάποιο εστιατόριο, στον κινηματογράφο, ή όταν μιλάς σε κάποιον άλλο άνθρωπο. Δεν είσαι αγενής. Μην επιτρέψεις στο iPhone να το αλλάξει αυτό.
12. Μην στείλεις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τα «ιδιαίτερα» σημεία σου σε κανέναν ή μην δεχτείς τέτοιες φωτογραφίες. Μη γελάς. Κάποια στιγμή θα μπεις στον πειρασμό να το κάνεις, παρά την υψηλή σου νοημοσύνη. Είναι επικίνδυνο και μπορεί να διαλύσει την εφηβική/φοιτητική/ενήλικη ζωή σου. Παραμένει πάντα μία κακή ιδέα. Ο κυβερνοχώρος είναι αχανής και πιο δυνατός από εσένα και είναι δύσκολο να εξαφανίσεις κάτι τέτοιο, συμπεριλαμβανομένης μίας κακής φήμης.
13. Δεν χρειάζεται να τραβάς ένα τόνο φωτογραφίες και βίντεο. Μην καταγράφεις τα πάντα. Ζήσε τις εμπειρίες σου. Θα μείνουν αποθηκευμένες στη μνήμη σου για πάντα.
14. Κάποιες φορές επίλεξε να αφήνεις το τηλέφωνο πίσω στο σπίτι και να αισθάνεσαι ασφαλής και σίγουρος για την απόφασή σου αυτή. Δεν είναι ζωντανό και δεν είναι προέκτασή του. Είσαι καλύτερος από τον φόβο του να «χάσεις» κάτι που συμβαίνει.
15. Κατέβαζε μουσική που είναι καινούρια, ή κλασική, ή διαφορετική απ' αυτή που ακούν εκατομμύρια άλλοι που ακούν ακριβώς το ίδιο πράγμα όλοι. Η γενιά σου, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά, έχει πρόσβαση στην μουσική. Εκμεταλλεύσου αυτό το προνόμιο. Διεύρυνε τους ορίζοντές σου.
16. Επιδίωξε να παίζεις παιχνίδια με λέξεις, προβλήματα ή puzzle.
17. Κράτα το βλέμμα σου ψηλά. Βλέπε τι γίνεται στον κόσμο γύρω σου. Κοίταξε έξω από ένα παράθυρο. Άκουσε τα πουλιά. Πήγαινε μία βόλτα. Μίλησε σε κάποιο άγνωστο. Αναρωτήσου για πράγματα χωρίς να τα "γκουγκλάρεις».
18. Θα τα κάνεις μαντάρα. Θα σου πάρω πίσω το τηλέφωνο. Θα καθίσουμε κάτω και θα το συζητήσουμε. Και θα ξαναρχίσουμε από την αρχή. Εσύ κι εγώ, θα μαθαίνουμε συνέχεια. Είμαι με το μέρος σου. Είμαστε μαζί σε αυτό.
Ελπίζω να συμφωνήσεις με αυτούς τους όρους. Τα περισσότερα από τα μαθήματα που αναφέρονται σε αυτό το συμφωνητικό, δεν αφορούν μόνο το iPhone, αλλά και την ίδια την ζωή σου. Μεγαλώνεις σε ένα κόσμο γρήγορο, που αλλάζει συνέχεια. Είναι συναρπαστικό και μαγικό. Προσπάθησε να βλέπεις τα πράγματα απλά, όποτε μπορείς. Έχε εμπιστοσύνη στο δυνατό σου μυαλό και την τεράστια καρδιά σου, περισσότερο απ' οποιοδήποτε μηχάνημα. Σ' αγαπώ. Εύχομαι να απολαύσεις το φανταστικό σου iPhone. Χρόνια πολλά!
Φιλάκια
Μαμά
Η θλιβερή ....πλατεία Ομονοίας
Αυτό που κάποτε αποτελούσε την καρδιά του «ελληνικού ονείρου» και τόπο
συνάντησης κάθε Έλληνα που έφθανε στην Αθήνα από άλλες περιοχές της
χώρας έχει μεταβληθεί σε ένα κέντρο όλων των ελληνικών δεινών, αναφέρει η
Wall Street Journal σε εκτενές άρθρο της για την πλατεία Ομονοίας.
Το δημοσίευμα περιγράφει την πλατεία ως παρακμιακή αρένα συγκρούσεων
μεταξύ ακροδεξιών και παράνομων μεταναστών ενώ θλιβερές είναι και πάλι
οι καταγγελλόμενες αστυνομικές αυθαιρεσίες εις βάρος μεταναστών. Σε
άνδρες της ΕΛΑΣ χρεώνονται κλοπές χρημάτων και κινητών από μετανάστες
και συμπεριφορές ευτελισμού εις βάρος τους.
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι μετανάστες χαρακτηρίζουν τους
αστυνομικούς «αρπακτικά». Ενας 24χρονος από το Μπαγκλαντές είπε ότι
συχνά οι αστυνομικοί κλωτσούν την πόρτα του μικρού δωματίου που
μοιράζεται με επτά μετανάστες και αρπάζουν ό,τι χρήματα βρίσκουν.
«Μερικές φορές επίσης, κλέβουν κινητά τηλέφωνα», πρόσθεσε ο 24χρονος.
Ο 24χρονος, που εισήλθε παρανόμως στην Ελλάδα, αλλά τώρα έχει προσωρινά
έγγραφα παραμονής, ανέφερε ότι δύο φορές οι αστυνομικοί κατέσχεσαν
καροτσάκια που χρησιμοποιεί για να συλλέγει χαρτιά, γυαλιά και μέταλλα
από τα σκουπίδια, τα οποία στη συνέχεια πουλά σε ανακυκλωτές.
«Την άλλη μέρα αστυνομικοί μου έριξαν γάλα στο κεφάλι», πρόσθεσε ο
24χρονος που κάποτε δούλευε σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του
Μπαγκλαντές, Ντάκα. «Δεν υπάρχουν δουλειες, υπάρχουν προβλήματα με την
αστυνομία. Αν ήξερα την πραγματική κατάσταση εδώ, δεν θα ερχόμουν ποτέ»,
πρόσθεσε.
Αστυνομικοί σε περιπολίες με μοτοσικλέτες και άλλα πεζή, οι
περισσότεροι άρτι αποφοιτήσαντες από τις αστυνομικές ακαδημίες, συχνά
σταματούν και ελέγχουν μετανάστες, κυρίως από την νότια Ασία και την
Αφρική.
«Είναι επικίνδυνο. Φοβόμαστε τις ασθένειες», είπε ένας 19χρονος
αστυνομικός από τη βόρεια Ελλάδα, που βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες
στην Αθήνα. «Σοκαρίστηκα. Δεν είχα δει πριν παρόμοιες καταστάσεις. Η
χρήση ναρκωτικών είναι τρομερή», προσθέτει.
Σύμφωνα με την αστυνομία από τον Αύγουστο έχουν σταματήσει και ελέγξει
περισσότερους από 65.000 μετανάστες και έχουν συλλάβει περίπου 4.000 που
δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα. Περισσότεροι από 6.000 έχουν
επαναπροωθηθεί στις χώρες καταγωγής τους.
Η WSJ παραθέτει δηλώσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστου
Μανούρα, ο οποίος αναφέρει: «Κύριο μέλημά μας είναι ο σεβασμός των
ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων στην Ελλάδα,
ανεξαρτήτου χρώματος. Δεν έχουμε το μαγικό ραβδί να το κουνήσουμε και να
γίνουν όλα, παντού και πάντα σωστά. Αλλά έχει σημειωθεί πρόοδος στο
ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Η εισροή έχει μειωθεί», πρόσθεσε ο
κ.Μανούρας.
Η πλατεία, το όνομα της οποίας στα ελληνικά σημαίνει «αρμονία», και οι
γύρω γειτονιές της έχουν ερημωθεί λογω της οικονομικής ύφεσης που
πλήττει τη χώρα, μία πλημμύρα παράνομων μεταναστών, αλλά και τα μέτρα
λιτότητας που έχουν περικόψει τις δυνατότητες τις κυβέρνησης να
ασχοληθεί με αυτή.
«Κάποτε ήταν η δική μας Times Square. Τώρα μοιάζει με τη Βαγδάτη. Τα
τελευταία τρία χρόνια όλα τα προβλήματα έχουν πέσει μαζεμένα», δήλωσε ο
Γιάννης Πολίτης, ιδιοκτήτης ενός μικρού ξενοδοχείου κοντά στην Ομόνοια.
Για τους Αθηναίους και τους άλλους Έλληνες, ο θάνατος της Ομόνοιας, της
οποίας τα καταστήματα, οι καφετέριες και τα ξενοδοχεία υπήρξαν
εμβληματικά κατά την περίοδο της οικονομικής ανόδου τη δεκαετία του '60,
έχει το ψυχολογικό τίμημά του.
Η πλατεία ήταν παραδοσιακός τόπος συνάντησης για όσους επισκέπτονταν
την Αθήνα από άλλα μέρη της Ελλάδας. Σήμερα, το βάθος της αστικής
αποσύνθεσης δείχνει το περίπλοκο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η
Ελλάδα, που διανύει το έκτο έτος οικονομικής κρίσης, και αποτελεί
καμπανάκι κινδύνου για άλλες - χτυπημένες από την κρίση- χώρες της
Ευρώπης.
12 ΣΟΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ....για τον πατέρα !
1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και μένα στον κήπο. Η μάνα μας έβγαινε έξω και φώναζε: "θα χαλάσετε το γκαζόν!". Κι εκείνος της απαντούσε: "Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!"
2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα:
1ο στάδιο: να πιστεύει στον Αη Βασίλη.
2ο στάδιο: να μην πιστεύει στον Αη Βασίλη.
3ο στάδιο: να είναι ο ίδιος Αη Βασίλης!
3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι ν´ αγαπάει τη μάνα τους!
Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013
«Χωρίς ποντίκια και χωρίς Ελληνες»
"ΑΓΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ - ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ" ! ΚΑΣΣΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΓΡΑΙΚΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ Μ' ΑΚΟΥΤΕ ;
Των Αλεξανδρας Φιληνδρα - Διονυση Mιντζοπουλου*
Οι ταραχές ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου.
Ομάδες πολιτών, απόστρατοι και βετεράνοι κατέβηκαν στο κέντρο
για μια διαμαρτυρία που δεν ήταν σαν τις άλλες.
Οι
διαδηλωτές είχαν στόχο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους μετανάστες.
Μέρες νωρίτερα, μετανάστες ιδιοκτήτες ενός καφέ έδιωξαν από το μαγαζί
τους πολίτη, ο οποίος στο μεθύσι του είχε πιάσει καυγά με τους
σερβιτόρους.
Το επεισόδιο πήρε μυθικές διαστάσεις.
Ο
κόσμος αναστατώθηκε από φήμες ότι μετανάστες ξυλοφόρτωσαν έναν αθώο
πολίτη. Το βράδυ της 1ης Αυγούστου, πολίτες υποκινούμενοι από
στρατιώτες, οπλισμένοι με λοστούς και ξύλα, επιτέθηκαν εναντίον των
μεταναστών.
Το
πλήθος έσπασε βιτρίνες και κατέστρεψε ολοσχερώς καφέ και εστιατόρια,
ενώ η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις παρακολουθούσαν από απόσταση.
Eπειτα
από τέσσερις μέρες καταστροφών, όλα τα μαγαζιά των μεταναστών
καταστράφηκαν, 150 άτομα τραυματίστηκαν και 25 προσήχθησαν στο αυτόφωρο.
Σε ποια γειτονιά της Αθήνας έγιναν αυτά τα επεισόδια
και ο πληροφορημένος αναγνώστης δεν το πήρε χαμπάρι;
Εχετε δίκιο να απορείτε.
Τα γεγονότα αυτά που τόσο θυμίζουν τα συμβάντα στη Ραφήνα πριν από λίγες εβδομάδες, δεν συνέβησαν στην Ελλάδα του 2012
αλλά στο Τορόντο του Καναδά το 1918.
Και, βέβαια, έχετε δίκιο να αναρωτιέστε
γιατί είναι απαραίτητο να ξεθάψουμε μια τόσο παλιά ιστορία.
Ωστόσο,
το επεισόδιο αυτό από την ιστορία του Καναδά έχει ιδιάζουσα σημασία για
εμάς τους Ελληνες, καθώς στόχος των Καναδών πολιτών
ήταν Ελληνες μετανάστες.
Τον Αύγουστο του 1918, λοιπόν, πάνω από 5.000 Καναδοί
επιτέθηκαν εναντίον των «βρωμο-Ελλήνων» κατοίκων του Τορόντο.
Η καναδική ιστορία έχει κατατάξει αυτή τη ρατσιστική επίθεση
η οποία είχε τις ρίζες της στις κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις
που έφερε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος,
ανάμεσα στις «μεγάλες ντροπές» της χώρας.
«Ο Αύγουστος του 1918» αποτελεί μια από τις χειρότερες επιθέσεις κατά Ελλήνων μεταναστών, αλλά δεν είναι η μόνη.
Το 1909, η ελληνική κοινότητα μπήκε στο στόχαστρο των κατοίκων της Ομάχα στη Νεμπράσκα, διότι τα αφεντικά στα εργοστάσια
έφερναν Ελληνες εργάτες ως απεργοσπάστες.
Ενα πλήθος 3.000 Αμερικανών κατέβηκε στην ελληνική γειτονιά
για να παραδώσει τελεσίγραφο:
«Αν θέλετε τη ζωή σας, να φύγετε από την Ομάχα».
Στη Νέα Υόρκη, Αμερικανοί εστιάτορες έβαζαν ταμπέλες στις βιτρίνες τους
που έλεγαν:
«Αγνό αμερικανικό φαγητό. Χωρίς ποντίκια και χωρίς Ελληνες».
Η
ελληνική παροικία της Βορείου Αμερικής έζησε για δεκαετίες τον ρατσισμό,
την ξενοφοβία και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια ήπειρο που αναγνώριζε
μόνο τους «λευκούς» ως πολίτες και θεωρούσε τους Ελληνες κατώτερη φυλή.
Η
κοινωνική ανθρωπολογία της εποχής είχε κατατάξει τους Ελληνες βιολογικά
και ηθικά σε μια υποδεέστερη φυλή και αυτού του τύπου τα ρατσιστικά
επιχειρήματα χρησιμοποιούνταν από την πολιτεία αλλά και από εργοδότες
που παραβίαζαν τα δικαιώματα των Ελλήνων μεταναστών.
Οι
Αμερικανοί περιφρονούσαν τους Ελληνες μετανάστες διότι τους θεωρούσαν
απείθαρχους, βρώμικους και βίαιους και πίστευαν ότι οι Ελληνες δεν είχαν
τον πατριωτισμό και την ευγενή ψυχή που απαιτούσε η χώρα.
Στον
αμερικανικό Νότο, οι Ελληνες, όπως και οι μαύροι και οι Μεξικανοί,
αντιμετώπισαν τη βία και τον τρόμο της Κου-Κλουξ-Κλαν, της ρατσιστικής
οργάνωσης που δεν απέχει πολύ σε ιδεολογία από τη Χρυσή Αυγή.
Ο απόδημος Ελληνισμός γνωρίζει καλά τι θα πει ρατσισμός
και ποια είναι τα αποτελέσματά του.
Επίσης αναγνωρίζει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στις νέες πατρίδες
και είναι περήφανος για τη μεγάλη συμβολή όλων των μεταναστών
στην ανάπτυξη των χωρών αυτών.
Οπως μας
θλίβει και μας οργίζει η συμπεριφορά των Καναδών και των Αμερικανών για
τις φοβερές αδικίες που διέπραξαν με θύματα τους συμπατριώτες μας,
εξίσου πρέπει να μας σοκάρει και η βία
εναντίον μεταναστών στη Ραφήνα και οπουδήποτε αλλού.
Αυτή η
συμπεριφορά είναι ενάντια στις αξίες που θέλουμε να έχουμε ως έθνος και
συνιστά βαθιά προσβολή στην ιστορική μνήμη των δικών μας μεταναστών που
αγωνίστηκαν σκληρά για να κερδίσουν ίσα δικαιώματα και σωστή μεταχείριση
και των δικών μας ξενιτεμένων πατεράδων.
* Η δρ Αλεξάνδρα Φιλήνδρα είναι καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο.
Ο δρ Διονύσης Μιντζόπουλος είναι ερευνητής στο νοσοκομείο Μακλίν του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)