ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Γιορτάζει ο Βαγγέλης !


στους  συμμαθητές  μας
ΓΑΒΡΙΗΛ, ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΗ, 
ΚΡΑΝΑΚΗ & ΠΕΤΡΟΔΑΣΚΑΛΑΚΗ.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Εκδρομή στη Ρόδο.

Μία ακόμα αδημοσίευτη φωτογραφία - από την εξαήμερη εκδρομή μας στη Ρόδο - την τελευταία χρονιά μας στο ΣΤ Γυμνάσιο . Μάϊος 1969 ! Μας την έστειλε ο συμμαθητής μας Δημήτρης Μητροκώτσας, από το προσωπικό του αρχείο.
Και εδώ ζητάμε τη βοήθειά σας για να ταυτοποιήσουμε όλους τους εικονιζόμενους συμμαθητές μας. Μας λείπουν 4 ονόματα για να συμπληρώσουμε την ετικέτα, κάτω από τη φωτογραφία. 


Από αριστερά.
1) Κονταράτος 2) Κρανάκης 3) Μανωλόπουλος, 4) ...............  5 ) Χατζηδήμας.  6).................. 7) Χριστόπουλος Βασ. 8) Μητροκώτσας 9) Πανταζής 10)..................... 11)....................12) Παπαλαμπρόπουλος 13) Μάρκου



Προσθήκη στην ανάρτηση : 3/4/2014
Το ίδιο τραπέζι με τους συμμαθητές μας, σε φωτογραφία  από την  απέναντι πλευρά του. Από εδώ προκύπτει ότι το 11- της πάρα πάνω φωτογραφίας - είναι ο Πισιμίσης.
Από αριστερά1) Μανωλόπουλος, 2) ...............3) Πιερράκος  4).............5) Κοφτόρης  6) Πισιμίσης 7) Σελετόπουλος 9) Παπαλαμπρόπουλος 10) Μάρκου

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Γρηγόρης Αζαριάδης: Κριτική της "Τελευταίας παράστασης της Μαρίνας Φιλίππου".

 (Πηγή http://librofilo.blogspot.gr/ στις 28/2/2014)

Δεύτερο  μυθιστόρημα του συγγραφέα, Γρηγόρη Αζαριάδη (Αθήνα,1951), «Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ» (Εκδ.Γαβριηλίδη, σελ.365), σχεδόν αμέσως (ένα χρόνο και κάτι) μετά την έκδοση του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Παλιοί λογαριασμοί», το οποίο είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση και παρά τις αδυναμίες του, είχε δείξει ότι, ο συγγραφέας διαθέτει την «αστυνομική» φλέβα στην πλοκή και την δομή της ιστορίας που αναπτύσσει. Τα ίδια πάνω κάτω συναισθήματα προκαλεί και η ανάγνωση του δεύτερού του αστυνομικού μυθιστορήματος, όπου παραμένουν οι αρετές που επισημάνθηκαν στο πρώτο αλλά και οι ίδιες αδυναμίες παρά την περισσότερο σφιχτοδεμένη πλοκή που διακρίνει κανείς στο δεύτερο.

Στην «Τελευταία παράσταση της Μαρίνας Φιλίππου», το θριλερίστικο στοιχείο είναι πολύ έντονο και οι αναφορές στην σύγχρονη κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα πολλές. Τρείς σύζυγοι εξεχόντων οικονομικών παραγόντων της χώρας ενημερώνονται από ισάριθμους φακέλους που φτάνουν στα χέρια τους με μυστηριώδη τρόπο, για τις ατασθαλίες των συζύγων τους. Παρανομίες, λαμογιές, κομπίνες μεγάλες ή μικρές – πράγματα που λίγο πολύ βέβαια υποψιάζονταν, καθώς η τεράστια χλιδή της ζωής τους ήταν βέβαιο ότι δεν προέκυπτε από νόμιμα έσοδα. Εκείνο όμως που δεν ήξεραν και ο φάκελος επιβεβαίωνε με τρόπο που δεν μπορούσε να διαψευστεί, ήταν ότι οι πανίσχυροι άντρες τους είχαν παρέμβει στην προσωπική τους ζωή με τρόπο καθοριστικό. Και οι τρείς γυναίκες είχαν δεί κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους, πολυαγαπημένα τους πρόσωπα να πέφτουν θύματα της εκδικητικότητας των συζύγων τους, είτε ο ένας ήταν εραστής, ο οποίος έμεινε παράλυτος μετά από βίαιο ξυλοδαρμό, είτε ο άλλος ήταν ξάδερφος πολύ αγαπημένος, ο οποίος φυλακίστηκε για ναρκωτικά χωρίς να έχει σχέση, είτε η άλλη ήταν κολλητή που βιάσθηκε πολλές φορές από κάποιον και από τότε είναι έγκλειστη ψυχιατρικού ιδρύματος.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εκδρομή στο Άργος.

Η φωτογραφία αυτή  - από την εκδρομή μας στο Άργος, στις 13/5/1966 - είχε αναρτηθεί στο blog μας, πριν 2 χρόνια (14/2/12).  Μας την είχε στείλει από τη Πάρο, που ζει και εργάζεται, ο συμμαθητής μας Φρ. Τσαντάνης.
Δυστυχώς δεν καταφέραμε τότε να ταυτοποιήσουμε όλους τους εικονιζόμενους συμμαθητές μας. Μας λείπουν 3 ονόματα για να συμπληρώσουμε την ετικέτα, κάτω από τη φωτογραφία. Την δημοσιεύουμε ξανά  μήπως και τώρα τα καταφέρουμε καλλίτερα . 
Να ελπίζουμε στη  καλή (;)  ακόμα μνήμη μας ή ματαιοπονούμε;



Από αριστερά.
Πάνω σειρά:  1) Χρυσουλάκης 2) Σελετοπουλος  3) Πορίχης, 4) Οικονομόπουλος Όθων,  5).........................6) Κορωναιος, 7)........................
Μεσαία σειρά: 8)  Τρανταλίδης 9) Κρανάκης 10) Μανωλόπουλος, 11) Νικολάου
Κάτω σειρά: 12)...................., 13)  Λιάγκος  14) Τσαντάνης.  

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Εκδρομή στις Θερμοπύλες.

    Η φωτογραφία ανήκει στο καθηγητής μας κ. Κωστα Γιαννημάρα, που μας την παρέδωσε για δημοσίευση ,την ημέρα που πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας ,στις 1/2.  Την έχουμε αναρτήσει και στο παρελθόν, αλλά εδώ έχουμε και τον ακριβή χρόνο που επισκεφθήκαμε τις Θερμοπύλες δηλ τον ΜάΪο του 1967 , όπως έχει σημειωθεί στο πίσω μέρος της φωτογραφίας.
     Στη φωτογραφία φαίνεται και ο μαθηματικός μας Λυμπερόπουλος , με κουστούμι και γραβάτα !

Υ.Γ . Κάποιοι από τους συμμαθητές μας , που φαίνονται στη φωτογραφία , δεν έχουν αναγνωρισθεί. Μήπως τους θυμάστε;



Όρθιοι από αριστερά: Σελετόπουλος, Νικολάου, Παγκαλίδης,.........,.........., ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑΣ (καθηγητής), Πουλής,..........., Λιάγκος, Πιερράκος, Ψυχάρης, Οικονομόπουλος, Μαυρίδης, Προβής,............, Χατζηδήμας, Χάλαρης, Παπαλαμπρόπουλος, Χρυσουλάκης, Παπαζάχος, Μάρκου, Μπακέλας και Μητροκώστας.

Καθήμενοι από αριστερά: Νίκου,........., ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (καθηγητής), Τσαντάνης, Περάκης, Πανταζής, Σιγάλας,........... και ..............