Vis alt

Solberg i ekstase etter etterlengtet bronse i Paralympics: – Helt vilt

AvNTB

Publisert 02/09/2024 klokken 18:10 GMT+2

Fredrik Solberg (22) måtte se seg slått i kampen om gullet, men tok en sterk bronsemedalje på 50 meter fri i Paralympics mandag.

Fredrik Solberg.

Solberg, som svømmer i klasse S9, var klar medaljekandidat på favorittdistansen og innfridde i det olympiske svømmebassenget i den franske hovedstaden.
Etter målgang jublet 22-åringen vilt. Han ble klokket inn til tiden 25,33.
– Tiden var ikke så mye å skryte av, men det har ingenting å si i mesterskap som dette. Bronse er helt vilt. Jeg har jobbet for dette så lenge, sa Solberg til NRK.
– Nå skal jeg bort å feire med gjengen min. De har betydd alt, la han til.
Italieneren Simone Barlaam innfridde favorittstempelet og vant gullet, mens Denis Tarasov tok sølvet. Sistnevnte er russer, men konkurrerer i Paris som nøytral utøver.
Barlaam satte ny verdensrekord med tiden 23,90 på veien mot gullet.
Både idrettspresident Zaineb Al-Samarai og kronprins Haakon satt på tribunen i Paris for å følge Solbergs medaljejakt mandag.
Litt tidligere mandag svømte 22-åringen inn til tiden 25,26 og vant sitt kvalifiseringsheat på distansen. Det gjorde ham finaleklar.
Solberg gikk inn i kvalifiseringen med den nest beste tiden på øvelsen.
Under Paralympics i Tokyo for tre år siden endte nordmannen på 5.-plass i finalen på den samme distansen. Tønsberg-utøveren tok samtidig sølv på 50 meter fri både under VM i 2022 og 2023.