Vis alt

Ingebrigtsen inn til andreplass i Zürich: – Modig av ham

Kristian Hennie

Oppdatert 05/09/2024 klokken 22:07 GMT+2

Jakob Ingebrigtsen (23) løp inn til andreplass i Diamond League-stevnet torsdag kveld.

Jakob Ingebrigtsen i aksjon i Polen i slutten av august.

Under torsdagens Diamond League-stevnet var nemlig de største stjernene på plass og samtlige av Sandnes-guttens overmenn fra Paris-OL stilte til start: gullvinner Cole Hocker, sølvvinner Josh Kerr og bronsevinner Yared Nuguse, inkludert landsmann Narve Gilje Nordås.
Ingebrigtsen viste styrke i Lausanne tilbake i august, da han smadret konkurrentene og vant på tiden 3.27,83. Da slo han olympisk mester Hocker med to sekunder, mens Kerr ikke var å se på startstreken.
Med alle stjernene på plass i Zürich torsdag kveld, var det til slutt Nuguse som viste mest styrke og seiret på tiden 3:29.21. Ingebrigtsen endte på en andreplassen på tiden 3:29.52.
Olympisk mester Hocker endte på en tredjeplass, mens Ingebrigtsen-rival Kerr måtte nøye seg med en femteplass. Gilje Nordås løp inn på tiden 3:34.31 som holdt til en 12. plass.
– Jeg synes det er modig av ham å stille opp i dette feltet når han vet at ting er et lite stykke unna. For det er stor fallhøyde her, men han kommer til start uansett, sa NRK-kommentator Jann Post om Ingebrigtsen etter torsdagens løp.
– Vi kom bra i gang, men kom litt kjapt inn til lyset. I dag hadde jeg ikke bein til å ta rykket i midten. Hadde jeg fått ryggen til haren derfra, så hadde jeg vunnet. Men det var litt som ventet. Jeg ble løpende mye alene og tok mye vind. Da kom Nuguse rundt meg på de siste 100 meterne, sa Ingebrigtsen til NRK.

Slitt med sykdom

På pressetreffet før torsdagens løp, hvor alle stjernene var samlet sammen, kunne Ingebrigtsen nemlig røpe at han ikke hadde hatt de mest optimale forberedelsene inn mot denne ukens konkurranse i Sveits.
Etter at han løp inn til ny verdensrekord på 3000 meteren i polske Chorzów 25. august, da på tiden 7.17,55, har han nemlig slitt med sykdom.