Vis alt

Vålerenga tok sjumilssteg mot Champions League

AvNTB

Publisert 18/09/2024 klokken 21:44 GMT+2

Vålerenga tok et langt steg mot Champions League-gruppespill etter 2-1-seier borte mot Anderlecht.

Michaela Kovacs

VIF vant 2-1 borte mot Anderlecht i den første av to playoff-kamper til høstens gruppespill.
Michaela Kovacs scoret det første målet, men pådro seg et strengt rødt kort i slutten av første omgang. Det slapp Anderlecht inn i en kamp Vålerenga hadde dominert, og Oslo-laget måtte grave dypt for å dra seieren i land.
Etter et drøyt kvarter så Vålerenga ut til å ha en fot og flere tær i gruppespillet. Laget ledet 2-0, og vertene var i ferd med å gå i oppløsning.
Ledermålet kom i det 14. minutt. Janni Thomsen tok hjørnespark fra venstre, og ved lengste stolpe vant Sara Hørte i lufta. Ballen var innom stolpen før Kovacs beinet inn returen fra kort hold.
Halvannet minutt senere doblet Karina Sævik ledelsen etter å ha gjort det meste selv. Hun skar inn fra dødlinja, vendte ut i feltet og prøvde å passe til Olaug Tvedten. Sistnevnte misset i mottaket, og ballen spratt tilbake til Sævik. Hun førte den skrått utover og skjøt utakbart i mål.
Slo tilbake
Vålerenga dominerte totalt, men etter hvert våknet hjemmelaget til dåd og spilte seg inn i kampen. Med høyt press skapte laget noen muligheter, og i det 29. minutt kom reduseringen. Sarah Wijnants satte opp Stefania Vatafu, som skjøt i hjørnet.
Fem minutter før sidebytte støtte Vålerenga-stopper Kovacs og Anderlecht-spiss Amélie Delabre hardt sammen i kamp om ballen ute på banen. Begge ble liggende med smerter. Den italienske dommeren ga skylden til Kovacs og dro opp det røde kortet. Det virket som en veldig streng avgjørelse.
Akkurat som i forrige kvalifiseringsrunde mot rumenske Farul Constanta måtte Vålerenga spille over en omgang i undertall.
Sjanser
Lenge var det Vålerenga som fikk de beste sjansene. Thomsen skjøt over fra god posisjon på overtid i den første omgangen, og Sævik skjøt like utenfor midtveis i 2. omgang, men mot slutten ble det farlig foran Tove Enblom i VIF-målet.
I det 72. minutt nikket Delabre i tverrliggeren etter hjørnespark, og rett etter skjøt Marie Minnaert rett utenfor fra god posisjon.
Vålerenga holdt unna og har overtaket foran returkampen på Valle neste uke. Likevel har laget fortsatt en jobb å gjøre før det kan bli gruppespill i mesterligaen.