Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Champions League | Liverpool komt terug van achterstand tegen Reijnders - Bayern haalt met negen goals keihard uit

Yvo van Dorst

Gepubliceerd 17/09/2024 om 22:59 GMT+2

Arne Slot is zijn Champions League-campagne met Liverpool begonnen met een overwinning. De Nederlandse coach bedankte zijn landgenoot Virgil van Dijk, die vlak voor rust een belangrijke goal binnen kopte tegen AC Milan. Real Madrid en Bayern München bleven ook foutloos tegen respectievelijk VfB Stuttgart en Dinamo Zagreb. Der Rekordmeister moest echter wel twee goals incasseren.

Virgil van Dijk

Bij Liverpool tegen AC Milan was het een feest der herkenning voor een aantal Nederlanders. Naast coach Slot stonden ook Cody Gakpo, Ryan Gravenberch en Van Dijk in de basis bij Liverpool. Bij AC Milan speelde Tijjani Reijnders en zijn ploeg kwam al na drie minuten op voorsprong via Cristian Pulisic. Die goal werd echter al snel te niet gedaan door centrumverdediger Ibrahima Konaté.
Liverpool draaide het daarna helemaal om, nadat ook Konaté zijn partner in het centrum wist te scoren. Van Dijk maakte voor rust de 2-1 en kreeg het San Siro helemaal stil. Na rust scoorde ook Dominik Szoboszlai waardoor Slot met Liverpool overtuigend zijn eerste Champions League-westrijd van dit seizoen wist te winnen.

Bayern München

Bayern begon de Champions League-campagne in eigen huis tegen Dinamo Zagreb en dat werd een doelpuntrijke wedstrijd. Na 45 minuten stonden de Duitsers al met 3-0 voor, maar na rust kwam de ploeg van Vincent Kompany bizar slecht uit de kleedkamer. Vijf minuten na de onderbreking scoorde Zagreb twee keer, maar de stand werd uiteindelijk meer dan goed gemaakt. In de Allianz Arena werd het maar liefst 9-2 via onder andere vier goals van Harry Kane.

Real Madrid

De titelverdediger trof als eerste tegenstander VfB Stuttgart in eigen huis en het duurde lang voordat er een goal viel. Wie anders dan Kylian Mbappé opende vlak na rust de score, maar die goal werd plots te niet gedaan door een gelijkmaker van Deniz Undav. Real moest er uiteindelijk hard aan trekken om de wedstrijd alsnog te winnen, maar dat lukte via Antonio Rüdiger. De piepjonge invaller Endrick scoorde uiteindelijk ook nog en maakte daarmee zijn eerste Champions League-goal

Sporting CP

Ook de Portugese kampioen trapte de Champions League-campagne af met een overwinning. In eigen huis werd er met 2-0 gewonnen van LOSC Lille. De Fransen hielden lang stand tot ze tegen een rode kaart en de 1-0 van Victor Gyokeres aanliepen. Ook de tweede treffer van Zeno Debast kwam Lille niet te boven.