Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Paris 2024 | Nederlandse handbalvrouwen plaatsen zich vroegtijdig voor kwartfinales

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 01/08/2024 om 11:09 GMT+2

De Nederlandse handbalvrouwen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op de Olympische Spelen van Paris 2024. De Oranjevrouwen wonnen met 31-24 van Brazilië waardoor ze zeker zijn van hun plek bij de laatste 8, ondanks de nog te spelen wedstrijd tegen Hongarije.

Nederland begon de wedstrijd met het recht van de eerste aanval. In de eerste minuut wist Estavana Polman ook de score te openen voor Nederland en tegelijkertijd kreeg de Braziliaanse Tamires Arujo Frossard ook meteen een twee minuten tijdstraf. Nederland maakte hier optimaal gebruik van door een voorsprong van twee doelpunten te nemen. Brazilië hield wel de aansluiting, maar kwam nooit meer langszij.

Blessure Polman

Na 7 minuten spelen was er wel even een momentje van schrik. Polman botste tegen een Braziliaanse en bleef op de grond liggen. Even werd er gevreesd voor de knie, maar al snel werd duidelijk dat het iets met de pols of hand te maken hand. Na de wedstrijd vertelde Polman zelf dat het met haar pink te maken had, maar dat het allemaal mee lijkt te vallen. Wel kwam de de rest van de wedstrijd niet meer in actie.

Tweede helft

De eerste helft eindigt met 17-13 in het voordeel van Nederland met Angela Malenstein als topscoorder met vier doelpunten. In de tweede helft gaat de score redelijk gelijk op. Het verschil schommelt constant tussen de vier en vijf doelpunten, maar echt gevaarlijk wordt Brazilië niet meer. Op het eind wisselen ze de keeper ook nog in voor een veldspeelster bij de aanvallen, maar hierdoor kan Nederland juist sneller counteren en loopt de score verder uit. Na een uur spelen is de score 32-24 voor Nederland.
Daarmee zijn de vrouwen al door naar de kwartfinales, ondanks dat er nog tegen Hongarije gespeeld moet worden.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!