Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Paris 2024 | Boksster Chelsey Heijnen wint en moet nog één keer winnen voor een medaille

Wian Slendebroek

Geupdate 29/07/2024 om 21:10 GMT+2

Chelsey Heijnen heeft de kwartfinale van het olympische bokstoernooi bereikt. De Nederlandse won de wedstrijd tegen de Noord-Koreaanse Ungyon Won in een split decision: 4-1.

De 25-jarige Heijnen ging uitstekend van start met verschillende jabs op het hoofd van de Noord-Koreaanse. In de eerste ronde wezen vier van de vijf juryleden de Brabantse aan als winnaar van de eerste ronde.
Van haar coaches mocht Heijnen wat offensiever gaan spelen, maar dat was in ronde twee niet te zien. De Noord-Koreaanse dichtte de afstand met Heijnen die langere armen heeft en daardoor verder weg bij Heijnen kan staan. Van een afstandje raakte Heijnen meermaals het gezicht van de Won, waardoor ze deze ronde volgens alle juryleden won.
In de laatste ronde was de zege voor Heijnen al binnen. Alleen als ze de ronde dik zou verliezen zou haar overwinning in gevaar komen. Dat was te merken in de speelstijl van de Nederlandse, ze viel minder aan en kreeg vaker een Koreaanse handschoen op haar neus. Alle juryleden wezen Won aan als winnaar. Dat bracht de zege van Heijnen niet in gevaar: ze won met 4-1.

Nog een overwinning

Heijnen, die wordt getraind door André de Klerk, speelt in de kwartfinale tegen de Braziliaanse Beatriz Ferreira. Ferreira won op de vorige Spelen zilver. Ook is ze de regerend wereldkampioen.
Mocht Heijnen kunnen verrassen, dan is ze zeker van een medaille. In het boksen winnen beide verliezers van de halve finale een bronzen plak. Tijdens Tokyo 2020 won Nouchka Fontijn zilver op de Spelen. In Rio won ze brons.

WAAR KIJK JE?

Eurosport en HBO Max zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!