AI Companion Kullanım Açıklamaları AI

Yapay zekâ destekli üretkenlik serisi: Yapay zekâ destekli bir not tutma aracı zamandan tasarruf etmenize ve konsantre olmanıza nasıl yardımcı olabilir?

5 okuma süresi

Güncelleme tarihi July 16, 2024

Yayınlanma tarihi November 21, 2023

Yapay zekâ destekli üretkenlik serisi: Yapay zekâ destekli bir not tutma aracı zamandan tasarruf etmenize ve konsantre olmanıza nasıl yardımcı olabilir?

Daha önce bir toplantıda not tutmakla görevlendirildiyseniz bunun ne kadar zor bir görev olduğunu bilirsiniz. Herkesin söylediklerini doğru şekilde yazmaya çalışırsınız ancak dikkatiniz bir anlığına bile dağılırsa önemli ayrıntıları kaçırabilirsiniz. Dinlediklerinizi yazmakla meşgulken tartışmaya tam olarak katılmak daha da zordur. Katıldığınız toplantıdan sonra notlarınızı temize çekmeniz, önemli sonraki adımları belirlemeniz ve özetinizi ekibin geri kalanına göndermeniz gerekir. Tüm bu görevler üretken olma imkânınızı tüketir ve iş birliğini sekteye uğratabilir. Ancak yardım parmaklarınızın ucunda: Yapay zekâ destekli not tutma aracı tam ihtiyacınız olan şeydir.

Birçok kişi not almayı otomatikleştirmek ve toplantı bilgilerini özetlemek için yapay zekâ destekli toplantı uygulamalarına ve araçlarına yöneliyor. Bu imkân, toplantılar sırasında yanınızda not tutan ve konuşulan konuları takip eden bir yapay zekâ asistanına sahip olmak ve böylece tamamen konuşmaya odaklanabilmek gibidir. 

Yapay zekâ destekli üretkenlik serimizin ilk adımında, yapay zekâ destekli not tutma aracından nasıl yararlanabileceğinizi ve bu aracın neden toplantılardaki yeni en iyi arkadaşınız olabileceğini göreceksiniz.

Yapay zekâ destekli not tutma nasıl çalışır?

Üretken yapay zekâ modelleri belki de en çok bir komut istemine dayalı mesajlar üretmeleriyle bilinirler ancak bilgileri özetlemede de başarılıdırlar. Uzun mesajları metinle ilgili önemli bilgileri içeren kısa özetler hâlinde sentezlemek için doğal dil işlemeden (NLP) yararlanırlar.

Yapay zekâ destekli not tutma aracı, konuşulanların toplantı özetini oluşturmak ve görüşmenin bağlamına göre önemli işlem öğelerini belirlemek için metin girişi olarak görüşmenin dökümünü kullanır. 

Çoğu yapay zekâ destekli not tutma uygulaması, toplantı özeti oluşturmak için eksiksiz bir toplantı kaydına ihtiyaç duyar. Toplantınızın kaydedilmesini istemiyorsanız bunu şart koşmayan bir araç bulmaya çalışın. Örneğin, Zoom AI Companion sadece geçici bir dökümden yararlanarak toplantı özeti oluşturabilir (daha fazla bilgi aşağıda verilmiştir).

Toplantınızda neden yapay zekâ destekli not tutma aracı kullanmalısınız?

Toplantılar sırasında not almak, notları ve işlem öğelerini iş arkadaşlarıyla paylaşmak çalışırken oldukça fazla zaman alabilir. Morning Consult tarafından kısa süre önce yapılan bir ankete göre,* ekip liderlerinin yaklaşık %75'i bu görevleri haftada en az birkaç kez yaptıklarını ve ankete katılan liderlerin %48'i not almak için istediklerinden daha fazla vakit harcadıklarını söyledi.

Yapay zekâ destekli bir not tutma aracı zamandan tasarruf etmenize yardımcı olabilir ancak bundan fazlası da mümkündür. Yapay zekâ destekli not tutma uygulaması kullanmanın birkaç avantajı aşağıda listelenmiştir:

Toplantınızda aynı anda birden fazla görev yapmanıza gerek kalmaz

Not alırken tartışmaya ne şekilde katkıda bulunabileceğinize değil, tamamlamanız gereken göreve odaklanırsınız. Bırakın bu işi yapay zekâ destekli not tutma aracınız yapsın, siz de tüm dikkatinizi toplantıya verin.

Hiçbir ayrıntıyı kaçırmayın 

Daha önce toplantıdan kısa bir süreliğine uzaklaşmak zorunda kalıp ayrıntıları kaçırdığınız oldu mu? Yapay zekâ destekli not tutma aracı ara vermez. Böylece toplantı notlarınızın her şeyi içereceğinden emin olabilirsiniz.

Zamanınızı daha verimli şekilde kullanın

Her çağrıdan sonra notlarınızı temize çekmek ve başkalarıyla paylaşmadan önce düzenlemek zaman alır. Yapay zekâ destekli toplantı notları, oluşturulduğu andan itibaren paylaşılmaya hazırdır.

Kaçırdığınız toplantıları yakalamanıza yardımcı olur

Yoğun bir programınız varsa ve aynı zaman diliminde iki toplantıya katılmanız gerekiyorsa endişelenmeyin. İş arkadaşlarınızdan bir güncelleme istemek (ve onların eksik olabilecek notlarına güvenmek) yerine, yapay zekâ tarafından oluşturulan bir toplantı özeti sayesinde kaçırdıklarınızı yakalayabilirsiniz.

Not tutmak için AI Companion toplantı özetini kullanma

İyi haber şu ki, her Zoom toplantısından sonra gelen kutunuza notların otomatik olarak gönderilmesi için ihtiyacınız olanyapay zekâ destekli not alma becerisine zaten sahip olabilirsiniz. Yapay zekâ asistanınız Zoom AI Companion, Zoom kullanıcı hesabınızdaki ücretli hizmetlere hiçbir ek ücret olmadan dahildir.** (Bu olanaktan yararlanmaya uygun bir ücretli Zoom planınız yoksa hemen hesabınızı yükselterek AI Companion'ın avantajlarına erişebilirsiniz.)

AI Companion, Zoom platformundaki tüm görevlerde size yardımcı olabilir ancak toplantı özetleri kullanıcılar arasında en popüler özelliğimiz hâline geldi. AI Companion, üç ay içinde 2,8 milyondan fazla toplantı özeti oluşturdu. Bu da not almak zorunda kalmadan zamandan büyük oranda tasarruf etmek anlamına geliyor.

AI Companion, geçici toplantı dökümünü kullanarak toplantınızın ayrıntılı bir özetini oluşturur. Böylece istemiyorsanız toplantıyı kaydetmenize gerek kalmaz. Toplantı özetinizi konuya göre düzenler ve bu sayede hangi konuların konuşulduğunu ve kimin ne söylediğini okumanıza olanak tanır. En önemlisi, toplantının içeriğine göre sonraki adımları veya işlem öğelerini de tanımlar. Ayrıca toplantının ne hakkında olduğuna dair kısa bir açıklama istiyorsanız kısaltılmış özet için en üstteki hızlı özete göz atabilirsiniz. 

Küresel ekipler, lütfen unutmayın: 32 ek dilde (önizleme aşamasındadır) toplantı özetleri sunularak AI Companion'da sunulan dil desteğinin kapsamını İngilizcenin ötesine geçecek şekilde genişletildi!

Toplantılarınızda yapay zekâ destekli not tutma yardımının yanı sıra iş gününüz boyunca size destek olacak diğer üretkenlik araçlarını edinmeye hazır mısınız? AI Companion'dan en iyi şekilde yararlanmak için bilmeniz gereken her şey için başlangıç kılavuzumuza göz atın.

 


*ABD, Birleşik Krallık, İrlanda, Almanya, Fransa, Japonya, Singapur ve Avustralya'da 11.023 tam zamanlı bilgi çalışanıyla yapılan çevrimiçi ankete dayanmaktadır. Zoom Video Communications, Inc. adına Morning Consult tarafından 10-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir.

**Not: AI Companion tüm bölgeler ve sektörlerde kullanıma sunulmayabilir.

 

Müşterilerimiz bizi seviyor

Okta
Nasdaq
Rakuten
Logitech
Western Union
Autodesk
Dropbox
Okta
Nasdaq
Rakuten
Logitech
Western Union
Autodesk
Dropbox

Zoom - Tek Platformdan Bağlantı