AI Companion

Gerçek Zoomie'lerden en sevilen AI Companion ipuçları ve püf noktaları

Zoom çalışanları ya da Zoomie'ler, AI Companion'ı kullanarak üretkenliklerini artırmaya ve iş günlerini daha etkili hale getirmeye yardımcı olmak için en sevdikleri ipuçlarını ve püf noktalarını paylaşıyor.

5 okuma süresi

Güncelleme tarihi January 11, 2024

Yayınlanma tarihi January 11, 2024

Gerçek Zoomie'lerden en sevilen AI Companion ipuçları ve püf noktaları

Yapay zekayı iş gününüze dahil etmek, özellikle de teknolojiye fazla hakim değilseniz, göz korkutucu bir görev gibi görünebilir. Yapay zeka size nasıl yardımcı olabilir? Hangi yapay zeka araçlarını kullanmalısınız? Bu sorular ve daha fazlasının üstesinden gelmeye çalışmak, bir yapay zeka asistanının potansiyelini ortaya çıkarmanızı engelleyebilir.

Zoom AI Companion ile yapay zeka kullanmak, bir Zoom toplantısına katılmak veya bir sohbet mesajı göndermek kadar kolay. Çünkü AI Companion, Zoom platformunun bir parçasıdır ve kullanımı da bir o kadar kolaydır. Bunun için tek yapmanız gereken toplantılarınızda, Team Chat araçlarında, beyaz tahtalarda ve daha fazlasında olduğu gibi Zoom'u kullanırken ışıltı simgesini aramak.

Ancak henüz hangi istemi kullanacağınızı bilmiyorsanız veya ilk toplantı özetinizi henüz deneyimlemediyseniz Zoom çalışanları - ya da Zoomie'ler - size yardımcı olmak için hazır. Zoomie'ler, AI Companion'ın en son özelliklerinin pek çoğunu günlük işlerinde deneyen ilk kişilerdir. AI asistanımızdan en üst düzeyde yararlanmanıza yardımcı olmak için en sevdikleri ipuçlarından ve püf noktalarından bazılarını sizler için bir araya getirdik.

İstemde bulunmanın en iyi yolu

Zoomie'lerin en sevdiği özelliklerden biri, canlı bir Zoom toplantısında devam eden konuşma hakkında AI Companion'a sorular sorabilmektir. AI Companion daha sonra bu soruları yanıtlamak için toplantı dökümünü kullanır. Ayrıca Zoom, "Beni aydınlat" gibi örnek istemler sunsa da kendi istemlerinizi de oluşturup iletebilirsiniz. Zoomie'ler, istediğiniz sonuca daha yakın sonuçlar için özel istemler kullanmanızı önerse de bunun için biraz tecrübe edinmeniz gerekir. İstemde bulunmak bir sanattır ve ne soracağınızı kestirmek zor olabilir.

İşte bir sonraki toplantınızda AI Companion'a yöneltebileceğiniz en sevdiğimiz özel istemlerden birkaçı:

  • Tam olarak ne konuşulduğunu anlamadıysanız: "[Kişi] [konu] hakkında ne söyledi?" 
  • Gündemdeki bir konunun ele alınıp alınmadığını öğrenmek istiyorsanız: "Ekip [konu] üzerine konuştu mu?" 
  • Numaralı bir liste istiyorsanız: "Sırayla ele alınan [konu] başlıklarından oluşan bir liste oluştur ve her biri için sunum yapan kişinin adını ekle." 
  • Bir konu hakkında AI Companion'dan daha fazla ayrıntı vermesini isterseniz bir takip sorusu sorun: "Bana [konu] hakkında daha fazla bilgi ver."
  • Sonraki adımları takip etmek istiyorsanız şunu sorun: "Hangi eylem maddeleri atandı? Her biri için kimin görevlendirildiğini belirt."

Üst düzey ürün yöneticisi Will Siegelin, "AI Companion'a bir soru sorduğunuzda, sorunun yanıtlanmamasını iyi yönde değerlendirin," diyor. "Eğer bir konunun tartışılıp tartışılmadığını sorarsanız ve AI Companion bunun dökümde yer almadığını söylerse hâlâ ele alınması gereken önemli bir nokta olduğunu bilirsiniz."

Doğru toplantılar için not almayı otomatikleştirin

Toplantının başında AI Companion'ın toplantı özeti özelliğini açmayı devamlı olarak unutuyorsanız otomatik olarak başlayacak şekilde ayarlamanız yeterlidir. Bu ayarı web portalı ayarlarınızda AI Companion sekmesi altında yapabilirsiniz.

Ancak Will, bire bir görüşmeler ve hassas bilgilerin tartışılabileceği diğer aramalar gibi toplantı özeti almak istemediğiniz toplantılar da olabileceğine dikkat çekiyor. "Yinelenen toplantılarınızı düzenleyebilir ve örneğin yalnızca haftada bir gerçekleştirdiğiniz ekip çağrıları için toplantı özetini otomatik olarak başlatmayı seçebilirsiniz" diyor. 

Bu özelliği, web portalınız içerisinde yinelenen toplantılarınızı düzenleyerek bulabilirsiniz ("Seçenekler" bölümünü seçin ve ardından uygun kutuyu işaretleyin).

Daha ayrıntılı toplantı özetleri alın

Zoom profilinizde zamirler ayarlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu özellik, Toplantılardan Ekip Sohbetine kadar Zoom platformu genelinde zamirlerinizi daha kolay görüntülemenize yardımcı olmanın yanı sıra toplantı özetleri için daha fazla ayrıntı sağlamaya da yardımcı olur. Eğer profilinizde zamirlerinizi belirlediyseniz AI Companion toplantı özetlerinde sizden bahsederken bu zamirleri kullanacaktır.

Yapay zeka ürünleri baş ürün müdürü Ailian Gan, "Zamirlerin doğru kullanımı müşterilerimiz açısından önemli ve çok talep edilen bir özellik," diyor. "Müşteriler kendi zamirlerini belirleyerek, toplantı özetlerinde AI Companion'ın onlara nasıl hitap edeceğini de kontrol edebilecekler."

Kolaylıkla yetişin

Çalışmaya uzun bir ara verdikten sonra geri döndüğünüzde bir yığın sohbet mesajıyla karşılaşmak sizi yorabilir. Onlarca yanıt alan bir sohbet diziniz varsa her bir mesajı okumak yerine orijinal gönderiye sağ tıklayın ve ardından şu seçeneği belirleyin: "AI Companion ile Özetle." Böylece sohbetleri daha hızlı takip edebilir ve tam olarak neler konuşulduğunu öğrenmek istediğinizde mesajları tek tek inceleyebilirsiniz.

Uzman satış stratejisi lideri Josh Stanley şöyle söylüyor: "Tatil dönüşü 100'den fazla mesaj içeren bir sohbet dizisiyle karşılaştığınızda büyük olasılıkla hepsini okumanıza gerek olmaz. AI Companion önemli noktaları yakalamak konusunda harika bir iş çıkarıyor."

Aynı şekilde, iş arkadaşlarınız kaçırdığınız toplantıları kaydetmiş olsa da her kaydı izlemek çok zaman alabilir. AI Companion ile, Akıllı Kayıt'taki akıllı bölümler özelliğini kullanarak bu toplantıların yalnızca sizin için önemli olan kısımlarını izleyebilirsiniz. Toplantınız kaydedilmediyse ancak toplantı özeti etkinleştirildiyse bunun yerine yapay zeka tarafından oluşturulan toplantı özetini okuyabilirsiniz. 

AI Companion’u kullanmaya başlayın

Akıllı yapay zeka asistanımızla nasıl daha üretken olabileceğinizi öğrenmeye hazır mısınız? AI Companion ile çalışmaya başlama kılavuzumuza göz atın.

Müşterilerimiz bizi seviyor

Okta
Nasdaq
Rakuten
Logitech
Western Union
Autodesk
Dropbox
Okta
Nasdaq
Rakuten
Logitech
Western Union
Autodesk
Dropbox

Zoom - Tek Platformdan Bağlantı