Zoom Workplace AI Companion Contact Center

Nyheter: de senaste Zoom-versionerna som du inte vill missa

I juli lanserades flera nya funktioner, verktyg och uppdateringar, inklusive vår nya Zoom AI Companion ROI-kalkylator, automatiseringsverktyget för arbetsflöden och Zoom Events-sidbyggaren. Få koll på de senaste Zoom-lanseringarna och uppdateringarna i juli. 

  

8 minuters läsning

Uppdaterad den August 02, 2024

Publicerad den June 27, 2024

Nyheter: de senaste Zoom-versionerna som du inte vill missa

Vi anser att kommunikation och samarbete ska vara friktionsfritt, så vi lägger ner mycket arbete på att leverera de senaste innovationerna till kunderna. I juli lanserades många nya funktioner och verktyg, inklusive vår nya Zoom AI Companion ROI-kalkylator (upptäck hur mycket du kan spara), vårt automatiseringsverktyg för arbetsflöden (automatisera repetitiva uppgifter) och Zoom Events-sidbyggaren (skapa varumärkesbaserade landningssidor för evenemang). Fortsätt läsa för att få koll på de senaste lanseringarna av Zoom-funktioner och uppdateringar i juli.

Zoom AI Companion

Zoom AI Companion är tillgängligt utan extra kostnad* och hjälper dig att samarbeta bättre så att du kan utöka dina möjligheter, förenkla arbetsdagen och automatisera dina uppgifter. Här är de senaste sätten att använda AI Companion för att öka produktiviteten i Zoom Workplace, företagstjänster och våra vertikala lösningar. 

  • ROI-kalkylator: Funderar du på att använda AI Companion och är nyfiken på hur mycket du kan spara? Med vår nya ROI-kalkylator för AI Companion är det enkelt att mäta produktivitet och kostnadsbesparingar när du använder AI Companion för Zoom Meetings i hela organisationen. Fördelarna kan beräknas på individ- eller organisationsnivå. 
  • Dela mötessammanfattningar med en medvärd/alternativ värd: Tidigare kunde endast en mötesvärd ta emot AI Companion-mötessammanfattningar. För att ta hänsyn när en delegat schemalägger ett möte för en annan persons räkning men inte är värden, eller om värden inte är tillgänglig för att dela mötessammanfattningen, kan värdar välja att distribuera mötessammanfattningar till medvärdar eller alternativa värdar.   
  • Virtuella bakgrunder med generativ AI: Vill du snabbt ändra din bakgrund innan ett Zoom-möte? Nu kan du använda AI Companion för att snabbt generera unika och kreativa bakgrunder. AI Companion skapar två anpassade bakgrunder baserat på enkla textuppmaningar som du direkt kan använda som din mötesbakgrund.

  • Automatisk aktivering (för utvalda Zoom Workplace Pro-användare): Med ett steg mindre är det nu enklare än någonsin att öppna och aktivera AI Companion. Administratörer kan fortfarande inaktivera AI Companion och individuella funktioner om de så önskar. 
  • Internationell tillgänglighet och klusterexpansion: AI Companion-mötessammanfattningar och frågor under möten är nu tillgängliga på 35 språk och vår funktion komposition i teamchatt är tillgänglig på 38 språk.
  • Klusterexpansion: Vi respekterar kundernas krav på datahemvist och expanderar AI Companion Zoom-hosted models only (ZMO) till kunder i ytterligare globala kluster.

Zoom Workplace

Zoom Workplace ger dig ett nytt sätt att se på samarbeta med AI Companion. Vår öppna samarbetsplattform med AI Companion hjälper team att effektivisera kommunikationen, förbättra produktiviteten, optimera den personliga mötestiden och öka medarbetarengagemanget. Se de senaste förbättringarna nedan. 

Effektivisera kommunikationen

Zoom Phone

  • Tjänstekvalitetsmedia och taggning av signalpaket: Kontoägare och administratörer kan tagga media och signalpaket med lämplig tjänstekvalitetstaggning (QoS) så att de identifieras och prioriteras i nätverket. Funktionen är inställd på av som standard. Funktionen gör att paket från Zoom Workplace-appen, VDI, Zoom Phone-enheter, Zoom Rooms och certifierade skrivbordstelefoner kan taggas. För skrivbordstelefoner krävs en omsynkronisering för att funktionen ska träda i kraft.
  • Hantera Zoom Apps-ikonen för Zoom Phone via administratörspolicyn för Zoom Apps: Kontoägare och administratörer kan styra tillgängligheten av Zoom Apps-knappen i Zoom Phone genom den befintliga administratörsinställningen snabbstartsknapp för Zoom Apps. När policyn aktiveras visas Zoom Apps-ikonen på skrivbordsappens Zoom Phone-flik för alla användare på kontot. Zoom Apps-startprogrammet hanterar scenarier där inga appar är tillgängliga för att hjälpa till att förhindra fel.
  • Integrerad samtalsdisposition med samtalstyper i Hubspot: Användare kan lägga till information om samtalsdispositioner, vilket inkluderar att välja en samtalstyp direkt i HubSpot CRM-anteckningar i ett samtal med Zoom Phone-telefonprogrammet. Listrutefältet Samtalstyp är tillgängligt i HubSpot-avsnittet Anteckningar och listar alla konfigurerade samtalstyper. Integreringen gör att användare slipper växla mellan applikationer under ett samtal för att förbättra effektiviteten och produktiviteten. Dessutom kan kontoägare och administratörer aktivera eller inaktivera fältet Samtalstyp på sidan Anteckningar.
  • Automatiskt sms-svar för PowerPack-användare: Med en Power Pack-licens kan du konfigurera ett automatiskt sms-svar som automatiskt svarar på inkommande sms under angivna förhållanden som utanför kontorstid eller i läget Stör ej. Det automatiska svaret kan konfigureras att skicka ett fördefinierat svar på upp till 500 tecken, med möjligheten att bifoga en personlig anteckning. Dessutom kan kontoägare och administratörer även ställa in automatiska svar för samtalsköer och automatisk receptionist om det inte finns några tillgängliga användare i samtalskön eller när det är stängt. Automatiskt sms-svar är tillgängligt på konto-, plats-, grupp- och användarnivå.
  • Allmän tillgänglighet av Zoom Phone sms och röst med mobilnummer – Storbritannien: Mobilnummer för sms och röstsamtal i Storbritannien är generellt tillgängliga för alla berättigade Zoom Phone-användare.
  • Pro + Online-licens: Vår nya onlinelicens för Zoom Workplace förenar kommunikationsbehoven för små och medelstora företag och är perfekt för de med 1–99 medarbetare. Håll dig uppkopplad med åtkomst till företagstelefonnummer och viktiga meddelanden, delta i möten var du än befinner dig och mycket mer.

Zoom Mail och Calendar

  • Kalender: Förbättrade genvägar: Windows-, macOS- och Linux-användare kan högerklicka på ett evenemang för att ändra färg, OSA eller ta bort det. För evenemang som inte kan redigeras av evenemangsdeltagare kan deltagare fortfarande ändra evenemangsfärgen men detta syns bara i deras lokala kalender.
  • Animering för veckoövergång i kalender: Windows-, macOS- och Linux-användare kan uppleva ett mer intuitivt gränssnitt med animeringar för veckoövergångar när de växlar från föregående vecka till nästa.
  • Tillägg av en privat evenemangsikon: Windows-, macOS-, Linux-, iOS- och Android-användare kan skilja visuellt mellan offentliga och privata evenemang med en ikon gör privata evenemang för små, medelstora och fullständiga evenemangskort, samt i kalenderns sidopanel.

Förbättra produktiviteten

Zoom Workflow Automation

  • Verktyg för automatisering av arbetsflöden: Föreställ dig hur mycket tid du kan spara genom att automatisera repetitiva uppgifter som att begära ledighet eller samla in feedback från teamet. Vårt nya verktyg Workflow Automation är ett kodfritt arbetsflödesverktyg där du kan skapa komplexa arbetsflöden och automatisera uppgifter. Idag fungerar det med Zoom Team Chat, Zoom Meetings och tredjepartsappar och kommer snart att ansluta fler produkter i Zoom Workplace. Förenkla arbetsdagen och förbättra produktiviteten genom att använda mallar för att introducera nya medlemmar till en kanal, schemalägga återkommande uppdateringar, gå igenom ett godkännandeflöde och mycket mer.

Zoom Whiteboard

  • Mina sparade former: Whiteboardtavlor är perfekta för att främja kreativitet och generera nya idéer, men ibland försvinner ikoner och bilder längs vägen. Med ”Mina sparade former” kan du skapa och spara en samling bilder, former och ikoner så att du snabbt kommer åt dem för andra whiteboardtavlor vid behov. Vi har också infört möjligheten att bädda in whiteboardtavlor i andra applikationer, till exempel Coda och Confluence.

Optimera flexibelt arbete

Reservering av arbetsplats 

  • Rumsrekommendation: Rumsförslagsfunktionen underlättar mötesbokningen med alternativ för tillgängliga Zoom Rooms baserat på bokningsinformation och deltagarplatser på kontoret. Verktyget tar även hänsyn till rumskapacitet och avstånd från användarens valda skrivbord innan det föreslår ett Zoom-rum.

Zoom Calendar

  • Avancerad rumssupport: Windows- och macOS-användare kan visa Zoom Rooms-information såsom sin plats och maximal kapacitet via Zoom Calendar. De kan hitta sina mest använda rum för att snabbt boka dem igen, samt en lista över rekommenderade och tillgängliga rumsalternativ. De förbättrade filtreringsalternativen låter användare förfina sin sökning och filtrera rum baserat på våningsplan, maximal kapacitet och platsparametrar som plats, stat eller ort. Obs! Zoom måste aktivera funktionen åt dig. 

Öka medarbetarengagemanget

Workvivo

  • Ny undersökningsupplevelse: Nyligen omdesignade Survey Manager ökar svarsfrekvensen och hjälper till att se till att alla blir hörda. Nya frågetyper och möjligheten att välja mellan anonyma eller namngivna svar ger dig flexibiliteten att skapa innovativa undersökningar som en kvartalsvis NTP för medarbetare (Net Promoter Score) eller engagerande kontorsquiz.
  • API:er för igenkänning: Workvivos API:er för igenkänning stöder erkännanden och utmärkelser. Dessa API:er gör att organisationer kan skicka erkännandedata till externa system vilket möjliggör spårning och analys av erkännandetrender. Mer information finns på Workvivos utvecklarportal
  • Chattanalys: Organisationsadministratörer kan öppna Workvivos chattanalys via Chat-administrationsmenyn för att få tydligare insikter i användningen och implementeringen av Chat (Chat är en betald tilläggsfunktion).
  • ServiceNow-integrering: Den här integreringen gör att du kan söka efter innehåll från ServiceNow direkt genom Workvivos avancerade sökfilter.

Företagstjänster

Zooms företagstjänster hjälper dig att lämna bestående intryck på kunderna och att skapa långvariga relationer i varje skede av kundresan. Vårt AI-aktiverade kontaktcenter och samtalsanalysverktyg samt våra hybrida och virtuella evenemangslösningar hjälper dig att leverera personliga och minnesvärda upplevelser som ökar varumärkeslojaliteten och förbättrar kundengagemanget.

Förbättra virtuella evenemangsupplevelser

Zoom Events

  • Zoom Events sidbyggare: Nu kan du bygga anpassningsbara landningssidor för evenemang direkt i Zoom Events. Med vår nya sidbyggare kan evenemangsskapare använda en intuitiv dra-och-släpp-redigerare, anpassningsbara innehållsblock och widgetar för att skapa en sömlös evenemangsupplevelse från registrering till uppföljningar efter evenemanget. Sidbyggaren nyttjar även Zoom AI Companion för att skapa text och bilder baserat på uppmaningar som sedan kan läggas till direkt på evenemangets landningssida. Inbyggda funktioner för förhandsgranskning och versionshistorik gör att arrangörer kan finjustera evenemangssidor innan de publiceras. Sidbyggaren stöder evenemang med en session och kommer att vara tillgängligt utan kostnad för kunder av Zoom Sessions och Zoom Events.

Öka intäkterna

Zoom Revenue Accelerator 

  • Automatiserad poängsättning för cheferHandledare kan nu använda AI-analys för att enkelt identifiera trender och rekommenderade förbättringar i skala. Våra AI-genererade poängkort poängsätter automatiskt kundinteraktioner och ger feedback så att chefer kan samla in mer omfattande data om resultattrender i kundkonversationer. Granska motiveringarna bakom varje poäng med användbara kommentarer som genereras automatiskt.
  • Spårning av coachningsaktiviteter: Få nya insikter i teamets utbildningsvanor. Med spårning av coachningsaktiviteter kan du identifiera de chefer som coachar sina teammedlemmar och se senaste gången som de gav feedback. Handledare kommer åt chefsinsikter för att granska samtalshistorik, totala poäng och senaste samtalet som de deltog i. Försäljningschefer kan se hur ofta och senaste gången som de coachade sina egna representanter.
Spårare av coachningsaktiviteter

 

Förbättra kundupplevelsen

Zoom Contact Center 

  • Vidarekoppling med interaktion: Agenter som använder CTI-anslutningsprogrammet kan välja vilken person (ursprunglig uppringare eller personen som de vidarekopplar samtalet till) de ska prata med under en vidarekoppling med interaktion. De kan enkelt växla mellan de två parterna innan de slutför eller avbryter vidarekopplingen. Vid vidarekoppling till en annan agent eller handledare, eller till en Zoom Phone-användare, får agenter samma upplevelse med vidarekoppling med interaktion. När agenten initierar vidarekopplingen och pratar med den andra parten hör den ursprungliga uppringaren musik. Den här funktionen eliminerar friktion för agenter som måste samla in ytterligare information från den ursprungliga uppringaren innan de kan slutföra vidarekopplingen.

Zoom Virtual Agent

  • Modellförbättringar: Administratörer kan välja att bara använda Zooms egna stora språkmodeller för Zoom Virtual Agent-funktioner, utan AI från tredje parter. Funktioner som inte stöds av Zooms modeller inaktiveras i läget för endast Zoom-modeller och styrs av konto- och funktionsinställningar. Detta ger användare större kontroll över hur AI-modeller används i deras Zoom Virtual Agent-konfigurationer. Obs! Den här funktionen måste aktiveras av Zoom.

Zoom Workforce Management

  • Massåtgärder: Ledningsadministratörer och handläggare kan använda fast mötesschemaläggning för att välja en grupp agenter och tilldela dem till ett möte vid en förutbestämd tidpunkt. Dessutom kan de använda dynamisk mötesschemaläggning som analyserar en dags olika krav och fastställer optimala tider att schemalägga aktiviteter inom schemaläggningsgrupperna. På så sätt får du en effektivare schemaläggning och resursallokering.

Zoom kvalitetshantering

  • Omfattande poängkort: Handledare kan se trender för agenters utvärderingspoäng under en viss tidsperiod för att förstå effekterna av utbildning eller processförändringar. De kan även visa utvärderingspoäng efter agent per poängkort för en viss tidsperiod för att identifiera toppresultat och förbättringsområden. Handledare kan även se hur ofta agenter valt vissa svar för varje fråga i ett poängkort för att identifiera trender. Denna data kan filtreras efter datumintervall, agent och poängkort.

Zoom Events

  • Standardinställningar för evenemang i Event Hub: Värdar kan spara tid genom att anpassa standardinställningar för nya evenemang och effektivisera evenemangsskapandet.
  • Spara scenmallar i Production Studio: Skapa och spara upp till 50 anpassade evenemangsscener för användning i framtida evenemang. 
  • Förbättrad innehållsupplevelse i videor på begäran: Evenemangsvärdar kan nu skapa anpassade kategorier i Event Hub för att hjälpa publiken att upptäcka och konsumera evenemangsinnehåll.

Zoom Revenue Accelerator

  • Samtalsöversikt: Förhandsgranska enkelt eller öppna ett samtal direkt från sidopanelen på samtalets detaljsida.

Appar, integreringar och branschen

Vårt fokus har alltid varit att ge kunderna flexibiliteten att kunna välja sina favoritappar och verktyg att integrera med Zoom. Här är några av de senaste uppdateringarna som hjälper dig att effektivisera arbetsdagen. 

  • Startkit för telemedicin med Video SDK: Skapa snabbt virtuella hälso- och sjukvårdsappar för webben med vårt startkit för telemedicin som drivs av Zoom Video SDK. Skapa och anpassa ovanpå en startapp med öppen källkod som är tillgänglig på GitHub. Anpassa appen för rådgivning för psykisk hälsa, primärvårdsläkare, specialister och mycket mer.
  • Intäktsgenerering för appar: Lista och sälj din app på Zoom App Marketplace. Användare kan köpa prenumerationer för tjänster som förbättrar eller förlänger Zoom-upplevelsen och organisationer kan hantera sina appköp, licenser och etableringar.
  • Reservering av arbetsplats Google Calendar-integrering: Användare kan reservera Zoom-rum direkt genom Google Workspace-tillägget när de skapar eller redigerar kalenderevenemang. Kontoägare och administratörer måste aktivera reservering av arbetsplats i det här tillägget.

Versioner för mars–april

I mars lanserade vi Zoom Workplace, vår AI-drivna samarbetsplattform som hjälper dig att tänka på teamarbete på ett nytt sätt genom att effektivisera kommunikationen, förbättra produktiviteten, öka medarbetarnas engagemang och optimera tiden de lägger på personliga möten. 

Zoom Workplace, med extra kraft från Zoom AI Companion som integreras smidigt utan extra kostnad*, gör att du och dina medarbetare kan få mer gjort, samarbeta bättre, öka kompetensen och spara tid – utan att du behöver betala en premium för generativ AI eller välja vem som ska få använda superkrafterna hos generativ AI. 

Den nya mötesupplevelsen i Zoom Workplace har ett nytt och fräscht användargränssnitt och inkluderar en vy för flera talare.

 

Ny UX, förenklat verktygsfält och anpassningsmöjligheter

  • För att enkelt komma åt de Zoom-produkter och -funktioner du använder mest kan du anpassa både navigeringsverktygsfältet högst upp i Zoom-skrivbordsappen och mötesverktygsfältet. Det är bara att dra och släppa produktflikarna eller mötesverktygens knappar i den ordning du vill ha dem. 

Kombinerad flik för Meetings och Calendar

  • För att få en mer sammanhängande vy av din kalender och dina möten kan du kombinera dem på en flik i Zoom-appen eller med en traditionell kalender. Du ser kommande möten, deltagare och bifogade tillgångar samt har tillgång till kontinuerliga möteschattar. Efter mötet kan du ta del av mötestillgångar, sammanfattningar skapade av AI Companion, inspelningar samt kontinuerliga möteschattar. För att aktivera denna vy behöver du gå till online-kontoinställningarna och ansluta en kalender.

Zoom Meetings

  • Nya färgteman och bakgrundsbilder för möten: Du kan välja mellan nya färgteman – Bloom, Agave eller Rose – beroende på hur du känner dig, eller välja Zooms klassiska mörka eller ljusa teman för Zoom-appen i appinställningarna på ditt skrivbord. Värdar kan också välja från en rad olika bakgrundsbilder för en mer uppslukande mötesupplevelse.
  • Vy med flera talare: Nu har du möjligheten att aktivera en ny vy med flera talare, som lyfter fram de personer som aktivt talar i mötet och anpassar videolayouten automatiskt så att de deltagarna syns. Klicka på ”Vy” i det övre högra hörnet av mötesfönstret för att aktivera den i möten med fler än fem deltagare.
  • Porträttbelysning: Inbyggd AI hjälper till att lysa upp ditt ansikte vid dålig belysning, så att du kan se så bra ut som möjligt i videon.
  • Personlig ljudisolering: Personlig ljudisolering dämpar bakgrundsljud och gör så att ditt ljud blir tydligare under mötet, särskilt i öppna miljöer som på kontor eller kaféer.
  • Samarbeta i dokument: Du kan välja dokument från tredjepartsappar, effektivisera åtkomstbehörigheter och samredigera under möten.
  • Dynamiska reaktioner: Använd förbättrade emoji för att berätta vad du känner utan att behöva aktivera mikrofonen och säga det. Du kan välja bland en mängd olika emojis som visas både framför och bakom dig när din video är på.
  • Anpassningsbart verktygsfält för möten: I möten ser du ett förenklat verktygsfält där du kan slå på AI Companion, dela din skärm och dina dokument samt hitta värdverktyg. Du kan anpassa verktygsfältet genom att dra och släppa objekt (även från menyn ”Mer”) där du vill ha dem.

Team Chat 

Med den nya upplevelsen i Zoom Team Chat kan du få en delad vy för att upprätthålla produktiviteten och flödet.

 

  • Språkstöd med AI Companion: Zoom AI Companion tillhandahåller nu flerspråksstöd och kan sammanfatta chattar på 38 olika språk så att globala team kan komma ikapp efter att ha varit borta från datorerna och få hjälp med att komponera nya meddelanden.
  • Meningskomplettering:  Skriv snabbare i chatten med ordförslag som avslutar meningarna när du börjar skriva dem. Ordförslag visas i ljusgrått i chattrutan och du accepterar förslagen genom att trycka på tab-tangenten.
  • Snabb schemaläggning: Den nya funktionen för snabb schemaläggning känner av att en chatt innehåller avsikten att skapa ett möte, uppmanar dig att schemalägga ett möte och fyller automatiskt i mötesuppgifterna från chattmeddelandet för enklare schemaläggning.
  • Flikar i Team Chat: Håll ordning genom att behålla kanalrelaterade tillgångar som länkar, whiteboardtavlor och resurser i en enda vy. Du kan till och med samarbeta på tillgångarna och chatta samtidigt. 
  • Delade utrymmen: Skapa en grupp av kanaler för att organisera konversationer på ett bättre sätt och dela dessa grupper med relevanta teammedlemmar. 
  • Mötestillgångar i kontinuerliga möteschattar: I den kontinuerliga möteschatten får du nu en snabb ögonblicksbild av alla mötestillgångar, till exempel inspelningar, mötessammanfattningar skapade av AI Companion, delade filer, länkar, bilagor eller whiteboardlänkar. Om mötet spelades in till molnet ser värden ett interaktivt kort i mötets gruppchatt, vilket är synligt endast för värden och uppmanar hen att dela inspelningen med andra i den kontinuerliga möteschatten. Om värden delar inspelningen uppdateras det visade interaktiva kortet för mötestillgången så att det innehåller länken till inspelningen. 
  • Höjd gräns för offentliga kanaler i Team Chat: Team Chats offentliga kanaler har nu stöd för upp till 250 000 medlemmar, vilket underlättar skalbarhet för större grupper.
  • Bättre sortering, filtrering och märkning: Du kan enkelt komma åt dina olästa meddelanden tack vare ett filter i skrivbordsappen som gör att du kan filtrera efter omnämnanden, direktmeddelanden, olästa meddelanden och inaktiverade kanaler, samt den uppdaterade sidofältshierarkin:
    • Nivå 1: Privata chattar, gruppchattar och omnämnanden markeras och flyter till toppen med numrerade märken.
    • Nivå 2: Möteschattar, kanaler och appar markeras också och läggs högst upp, men utan numrerade märken som standard.
    • Tier 3: Inaktiva chattar/kanaler visas utan att läggas högst upp.
    • Vidare har vi lagt till nya sätt att sortera chattar på mappnivå i skrivbordsappen. De tillgängliga sorteringsalternativen inkluderar ”Min anpassade ordning” som standard, olästa först och alfanumerisk ordning med siffror innan bokstäver.

AI Companion för Zoom Phone

  • Samtalssammanfattningar och nästa steg: Låt AI Companion föra anteckningar åt dig baserat på dina inspelade telefonsamtal. Visa, dela och redigera sammanfattningar från fliken för samtalshistorik.
  • Prioritering av röstbrevlådan: Prioritera brådskande röstmeddelanden och få hjälp med att organisera din dag. Berätta för AI Companion vilka ämnen som är viktigast för dig så hamnar de röstmeddelandena högst upp i din lista. 
  • Extrahering av uppgifter från röstbrevlådan: Extrahera uppgifter från röstbrevlådan så att du enkelt och effektivt kan komma ikapp och förstå nästa steg utan att behöva lyssna på alla röstmeddelanden.
  • Sammanfattning av teamets sms-tråd: Få en översikt av teamets sms-trådar i Power Pack så att du snabbt kan komma ikapp när du varit borta från din telefon.

Zoom Mail och Calendar

  • Meningskomplettering i Zoom Mail: Skriv e-postmeddelanden snabbare genom att komplettera dina halvfärdiga meningar med förslag. Ordförslag visas i ljusgrått och du accepterar förslagen genom att trycka på tab-knappen.
  • Förbättrat stöd för gruppdeltagare: Evenemangsvärdar kan enkelt lägga till en grupp av deltagare med hjälp av deltagarfältet i Zoom Calendar. Dessutom kan värden och deltagarna se enskilda deltagare i en grupp när de redigerar eller visar evenemangsdetaljerna.

Uttalsfält för profilkort 

  • På Zoom-webbportalens ”Profil”-sida kan du lägga till en kort förklaring kring hur du uttalar ditt namn i fältet ”Uttal av namn” så att det visas på ditt profilkort.

Förbättra produktiviteten:

Ny plats högst upp för nästa steg i mötessammanfattningar

  • Nästa steg, som är en del av mötessammanfattningarna, har flyttats och finns nu högst upp i sammanfattningen under snabbgenomgång, så att du kan få ut mesta möjliga av din mötessammanfattning så snabbt som möjligt. 

Zoom Clips 

  • Antecknings- och ritverktyg: Skapa mer dynamiskt och visuellt engagerande innehåll med nya antecknings- och ritverktyg som gör det möjligt för presentatörerna att göra markeringar på sina skärmar medan de spelar in, enkelt framhäva viktiga punkter, stryka under text samt rita figurer och diagram för att tydliggöra sina idéer. 
  • Bädda in och dela: Bädda in miniatyrbilder från Zoom Clips i e-postmeddelanden och på sociala medier via fasta miniatyrbilder av klippen eller använd en skriptkod för att infoga ett klipp i de här miljöerna.
  • Möjlighet att dela mötesinspelningar som klipp: Dela hela eller delar av mötesinspelningar externt som klipp. Värdar har möjligheten att redigera inspelningar för att välja relevanta avsnitt att skapa klipp och anpassa åtkomst och behörigheter för dem.
  • Tangentbordsgenvägar för att starta en inspelning: Spela in ett klipp direkt med hjälp av en ny tangentbordsgenväg. Genom att trycka på Alt+Control+C i Windows eller Command+Control+C i macOS kan du börja fånga viktiga ögonblick direkt utan att behöva leta igenom olika menyer.

Zoom Notes-projekt

  • Skapa projekt inom Notes för en strukturerad miljö där teammedlemmar kan bidra till specifika projekt, komma åt delat innehåll och upprätthålla organiserade arbetsflöden.

Zoom Scheduler lägger till länkar för ombokning och avbokning i bekräftelsemeddelanden

  • När kunden eller klienten bokar en tid i ett bokningsschema får de ett bekräftelsemeddelande via e-post som innehåller länkar för att boka om eller avboka tiden.

Öka medarbetarengagemanget:

Omfattande uppdateringar av Workvivos analysverktyg

Workvivo är glada att kunna berätta att vi genomför betydande förbättringar av våra analysfunktioner i syfte att ge en starkare användarupplevelse och bidra med ännu mer kraftfulla insikter:

  • I vårt förnyade gränssnitt introducerar vi en rad nya kontrollpaneler samt ettantal förbättringar inom användbarhet, data, diagram och grafik.
  • Få värdefulla insikter på den nya förenklade kontrollpanelen för ögonblicksbilder som gör det möjligt att få en snabb översikt av insikter kring plattformsengagemanget. 
  • Advanced Analytics-användare får dessutom nya insikter i hur Podcasts och Pages presterar. Den här informationen går på djupet och omfattar mer än de enkla interaktionerna för att visa en sann bild av medarbetarengagemang och plattformsaktivitet så att du kan fatta dataunderbyggda beslut och maximera effekten av din plattform för medarbetarupplevelser (EXP). 

Se det viktigaste innehållet först med Workvivos smarta flöde

Vi vill se till att innehållet på din plattform är engagerande och relevant. Därför ändrar vi i vilken ordning innehållet visas i aktivitetsflödet. 

  • Nu kommer du att se inlägg från ditt team, dina direkt underställda och dina chefer oftare, eftersom inläggen med störst engagemang visas först i ditt flöde.
  • Växla enkelt mellan flödet ”för dig”, framhävda inlägg och det kronologiska standardaktivitetsflödet via sidofältet.

Optimera den personliga mötestiden:

  • Zoom Workplace har nu en arbetsplatsflik för att hjälpa medarbetare att optimera sin tid på plats och samarbeta bättre med andra mötesdeltagare när de deltar i Zoom-möten från kontoret.

Vägledning 

  • Med vägledningsfunktionerna i reservering av arbetsplats är det lätt att hitta ditt reserverade skrivbord och se din väg igenom kontoret med Zoom Workplaces mobil- eller skrivbordsapp, eller en kiosk.

Anslut Zoom Rooms

  • Parkoppla enkelt en Zoom Rooms för Touch-enhet med ett Zoom Room och använd ytterligare ingångar som kamera från den anslutna enheten för mer funktionalitet. 

Stärk kundrelationerna

  • Zooms företagstjänster, som är tätt integrerade med Zoom Workplace, tillhandahåller lösningar för marknadsförings-, kundtjänst- och försäljningsteam som gör det möjligt för medarbetare med kundkontakt att stärka kundrelationerna under hela kundlivscykeln. 

Zoom Contact Center

Allt i ett-agentskrivbordet i Zoom Contact Center ger snabb och enkel åtkomst till kunddata.

 

  • Förenkla hanteringen av ditt kontaktcenter och skapa nya möjligheter att förbättra agent- och kundupplevelsen med de här nya funktionerna i Zoom Contact Center.

Lägg till WhatsApp och inkommande e-post i din omnikanalupplevelse

  • Nu kan företag utöka sina digitala kommunikationskanaler så att de omfattar WhatsApp och inkommande e-post (Gmail och Outlook), vilket ger kunderna mer flexibilitet och valmöjligheter och gör det enklare för agenter att interagera med kunderna och besvara deras frågor. 

Allt i ett-agentskrivbord

  • Med Zooms öppna och flexibla ramverk kan agenter dra nytta av anpassade appintegreringar. Detta gör att team kan bygga appar som baseras på egna eller tredje parts datakällor och visar relevant kundinformation direkt på agentens skrivbord, vilket minskar behovet av att växla mellan appar och möjliggör personanpassning och snabbare lösningar. 

Smidig anslutning till backoffice-experter 

  • Zoom Contact Center-kunder med Zoom Power Pack kan göra det möjligt för sina agenter att enkelt vidarekoppla kunder direkt till backoffice-experter. AI-genererade engagemangssammanfattningar ger sammanhang, vilket möjliggör friktionsfri eskalering och bidrar till minskad handläggningstid. 

Zoom Contact Center är nu tillgängligt med EU-datahemvist

  • Som en del i vårt fortsatta åtagande kring lokala datahemvister kan Zoom Contact Center-kunder inom EES nu lagra viss data lokalt i Zooms EU-datacentralsregion. Detta stödjer kundernas förväntningar och efterlevnad av datakrav, särskilt inom sektorer som myndigheter, hälso- och sjukvård samt finansiella tjänster.

Ny AI-driven kontrollpanel för arbetsledare

  • Vi har utökat Zoom AI Companions funktioner i kontaktcentret för att arbetsledarna ska kunna bli effektivare. På en enda kontrollpanel kan arbetsledare övervaka sina liveengagemang i realtid och komma åt AI-genererade sammanfattningar av stämning och samtal. Detta kommer att hjälpa arbetsledare att snabbt avgöra vilka agenter som behöver hjälp och vidta snabba åtgärder. Det tar bara några klick för att lyssna, viska eller intervenera i en interaktion direkt från kontrollpanelen. 

Återuppringning som schemaläggs på webben

  • Ge dina kunder möjlighet att begära att bli uppringda vid en viss tidpunkt i framtiden via din webbplats. Detta gör det möjligt för CX-ledare att hantera väntetider på ett effektivare sätt och förbättrar kundupplevelsen. Den här funktionen är ett alternativ till köuppringning, där kunder kan begära återuppringning så snart en handläggare är tillgänglig. 

Zoom Revenue Accelerator

Uppgörelsememon 

  • Intänktsorganisationer som använder Zoom Revenue Accelerator kan nu förbättra sina kundkonversationer med uppgörelsememon. De ger en kort sammanfattning av en konversation samt en analys av dess inverkan på möjligheten att vinna en affärsuppgörelse.

Zoom Events, Webinars och Sessions

För de som arbetar inom marknadsföring innebär förbättringarna av Zoom Events en förstärkning av hybridevenemang och gör dem mer engagerande. 

Bildgenerering med AI Companion

  • Med AI Companions bildgenerering kan värdar nu skapa anpassade bilder baserade på en enkel textuppmaning, vilka kan användas till evenemangsregistreringssidor, virtuella bakgrunder och marknadsföringsmeddelanden.

Swoogo för Zoom Events

Inställningen spåra webbinariemeddelanden

  • Kontoägare och administratörer kan aktivera inställningen ”Spåra webbinariemeddelanden” och tillåta att specifika e-postadresser får en kopia av de webbinarierelaterade e-postmeddelanden som skickas från systemet till webbinariedeltagare. Denna funktion fångar upp och skickar en kopia av Zoom-genererade e-postmeddelanden om webbinarier, inklusive inbjudningar och påminnelser för paneldeltagare, registreringsbekräftelser och påminnelser till andra deltagare, uppföljningar efter avslutade evenemang samt e-post till uteblivna deltagare, till de e-postadresser som anges av en kontoadmin.

Fullt stöd för emoji-sviten för webbinariereaktioner

  • Webbinariedeltagare kan, precis som med mötesreaktioner, välja från hela sviten av tillgängliga emojis utöver de sex standardreaktionerna. Att ha alla emojis tillgängliga, i stället för standarduppsättningen, går att ändra på sidan för inställningar på konto-, grupp- och användarnivå. 

Förbättrad backstage-upplevelse för webbinarium före livesessioner

  • Webbinarieflödet visas om det finns paneldeltagare i webbinarieutrymmet innan ett webbinarium officiellt har börjat och deltagare tillåts gå med. En liten indikator visar att webbinariet inte sänds, vilket gör det lättare för paneldeltagare att veta vad som kommer att synas i webbinariet innan deltagarna går med. 

Håll dig uppdaterad

Redo att själv uppleva dessa uppdateringar? Se till att du kör senaste versionen av Zoom-appen för att komma åt de senaste funktionerna och bokmärk sidan med versionsinformation för att läsa om nyheterna. 

Under andra halvan av 2024 kommer det fler innovationer allt eftersom vi fortsätter att leverera nya produkter, funktioner och spännande förbättringar till vår första AI-samarbetsplattform. 

* Obs! Tjänsten ingår utan extra kostnad för kunder som har betalda tjänster kopplade till sina Zoom-användarkonton. AI Companion är kanske inte tillgängligt i alla regioner eller för alla branschgrenar.

Our customers love us

Okta
Nasdaq
Rakuten
Logitech
Western Union
Autodesk
Dropbox
Okta
Nasdaq
Rakuten
Logitech
Western Union
Autodesk
Dropbox

Zoom – En plattform för kontakt