AI Companion

Riktiga Zoomies ger sina bästa tips och tricks för AI Companion

Zoom-medarbetare – eller Zoomies – delar med sig av sina bästa tips och tricks kring hur de använder AI Companion för att förbättra sin produktivitet och göra arbetsdagen mer effektiv.

5 minuters läsning

Uppdaterad den January 11, 2024

Publicerad den January 11, 2024

Riktiga Zoomies ger sina bästa tips och tricks för AI Companion

Att införliva AI i din arbetsdag kan kännas som en överväldigande uppgift, särskilt om du inte är bekant med tekniken. Hur kan AI hjälpa dig? Vilka AI-verktyg bör du använda? Att försöka navigera bland dessa och andra frågor kan hindra dig från att se potentialen hos en AI-assistent.

Med Zoom AI Companion är det lika enkelt att använda AI som att hoppa in i ett Zoom-möte eller skicka ett chattmeddelande. Det beror på att AI Companion är en del av Zoom-plattformen och lika intuitiv att använda. Allt du behöver göra är att leta efter den gnistrande ikonen när du använder Zoom, till exempel i dina möten, Team Chat-verktyg, whiteboardtavlor med mera.

Om du inte vet vilken uppmaning du ska använda, eller inte har  provat din första mötessammanfattning än, finns våra Zoom-medarbetare – eller Zoomies – här för att hjälpa till. Zoomies är de första som testar många av de senaste AI Companion-funktioner i sitt dagliga arbete, och vi har sammanställt några av deras bästa tips och tricks för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av vår AI-assistent.

Det bästa sättet att ge uppmaningar

En av våra Zoomies favoritfunktioner är möjligheten att ställa frågor till AI Companion mitt under ett Zoom-möte om den pågående konversationen. AI Companion använder sedan mötesavskriften för att svara på frågorna. Zoom tillhandahåller exempel på uppmaningar som ”Uppdatera mig”, men du kan även skapa och använda dina egna uppmaningar. Våra Zoomies föreslår att du använder specifika uppmaningar för att få resultat som är i linje med vad du behöver, men det kräver lite övning. Att formulera uppmaningar är en konstform och det kan vara svårt att veta vad man ska fråga.

Här är några av våra favoriter bland anpassade uppmaningar som du kan ge AI Companion under ditt nästa möte:

  • Om du inte riktigt uppfattade vad någon sa: ”Vad sa [person] om [ämne]?” 
  • Om du vill veta om en viss punkt på dagordningen redan har behandlats: ”Har teamet diskuterat [ämne]?” 
  • Om du vill ha en numrerad lista: ”Skapa en lista över [ämnen] som har diskuteras i ordningsföljd och sätt ut namnet på huvudpresentatören för varje ämne.” 
  • Om du vill att AI Companion ska gå in på ett ämne i mer i detalj kan du ställa en följdfråga: ”Berätta mer om [ämne].”
  • Om du vill hålla reda på nästa steg kan du fråga: ”Vilka åtgärdspunkter har delats ut? Ange vem som är ansvarig för respektive åtgärd.”

”När du ställer en fråga till AI Companion ska du betrakta ett icke-svar som något positivt”, säger Will Siegelin, senior produktchef. ”Om du frågar om ett ämne har diskuterats och AI Companion säger att det inte finns med i avskriften, vet du att det finns en viktig punkt kvar att avhandla.”

Automatisera anteckningarna för rätt möten

Om du har svårt att komma ihåg att aktivera AI Companions mötessammanfattning i början av mötet kan du helt enkelt ställa in så att den startar automatiskt. Du kan göra detta i inställningarna för din webbportal under fliken AI Companion.

Det kan dock finnas möten när du inte vill ha en mötessammanfattning – som personliga samtal och andra samtal där diskussionen innehåller känslig information, påpekar Will. ”Du kan redigera dina återkommande möten och välja att exempelvis bara starta en mötesöversikt automatisk för dina veckovisa teamsamtal”, säger han. 

Det här kan du göra i din webbportal genom att redigera dina återkommande möten (visa ”Alternativ” och kryssa sedan i lämplig ruta).

Få mer detaljerade mötessammanfattningar

Visste du att du kan ställa in pronomen i din Zoom-profil? Det gör det lättare att visa dina pronomen på hela Zoom-plattformen, från Meetings till Team Chat, och bidrar dessutom med mer information till mötessammanfattningarna. Om du har ställt in dina pronomen i din profil använder AI Companion dessa pronomen när de hänvisar till dig i mötessammanfattningarna.

”Att kunna använda rätt pronomen är en viktig och efterfrågad funktion bland våra kunder”, säger Ailian Gan, produkthanteringschef för AI-produkter. Genom att ge kunderna kontroll över sina pronomen får de också kontroll över hur AI Companion presenterar dem i mötessammanfattningarna.”

Kom ikapp utan problem

Om du kommer tillbaka till arbetet efter en längre ledighet kan det vara överväldigande att mötas av ett berg av chattmeddelanden. Om du har en chattråd med massor av svar, och inte vill behöva läsa igenom varje meddelande, kan du högerklicka på det ursprungliga inlägget och välja ”Sammanfatta med AI Companion”. På så sätt blir du uppdaterad kring vad som har hänt i chattarna snabbare, och du kan alltid dyka in i enskilda meddelanden om du behöver veta exakt vad som sas.

”När du kommer tillbaka från semestern till en tråd med över 100 chattmeddelanden är chansen stor att du inte behöver läsa igenom alla. AI Companion är jättebra på att fånga upp de viktigaste punkterna”, säger Josh Stanley, chefsspecialist på försäljningsstrategier.

Det kan också vara så att dina kollegor har spelat in mötena du missade, men det kan ta ganska lång tid att gå igenom varje inspelning. Med AI Companion kan du använda funktionen för smarta kapitel i smart inspelning för att bara titta på de mötesdelar som är relevanta för dig. Om ditt möte inte blev inspelat men mötessammanfattningen var aktiverad kan du helt enkelt läsa den AI-genererade mötessammanfattningen istället. 

Kom igång med AI Companion

Är du redo att se hur vår smarta AI-assistent kan hjälpa dig att bli mer produktiv? Kolla in vår guide för att komma igång med AI Companion.

Our customers love us

Okta
Nasdaq
Rakuten
Logitech
Western Union
Autodesk
Dropbox
Okta
Nasdaq
Rakuten
Logitech
Western Union
Autodesk
Dropbox

Zoom – En plattform för kontakt