Fırın Satın Alma Rehberi

İçindekiler

Hamur işlerinden et, tavuk, balık yemeklerine, sebzelerle yapılan çeşit çeşit menülerden dondurulmuş gıdalara kadar her yemek için size bir fırın yeter! Peki, hangi fırın modeli sizin için en doğru seçim olabilir? Fırın seçerken dikkat edilmesi gerekenler pişirme şekli, boyut ve ihtiyaçlar özelinde pek çok yönden çeşitleniyor. Mutfakların en çok iş gören elektronik eşyaları arasında yer alan fırınlardan size en uygununu seçmek neyse ki çok kolay. Bunun için Teknosa’nın hazırladığı fırın satın alma rehberini incelemeniz yeterli!

Fırın Çeşitleri Nelerdir?

Fırınlarda pişirilen yemekler hem sağlık açısından daha faydalı oluyor hem de ocakta pişen yemeklerden ayrı bir lezzet veriyor. Fırın çeşitleri teknolojik donanım, tasarım ve boyut gibi özelliklerinden farklı olarak beş temel modelde sıralanıyor:

Set Üstü Fırın

Mini fırın olarak da adlandırılan set üstü fırınlar, ankastre set üzerine yerleşmeye uygun biçimde küçük boyutlarda tasarlanıyor. Pişirme kapasiteleri de buna uygun olarak daha küçük oluyor. Set üstü fırınlar pratik kullanımları nedeniyle mutfaktaki işleri kolaylaştıran bir yapıya sahip. Ayrıca bu modeller az nüfuslu evler, evde fazla yemek pişirmeyenler ve öğrenciler için de ideal. Buna ek olarak set üstü fırınlar küçük hacmi sayesinde küçük mutfaklar için de uygun bir alternatif olarak dikkat çekiyor.

Ankastre Fırın

Ankastre fırınlar, ankastre setin bir parçası olarak mutfak dolabının içine gömülü halde tasarlanıyor. Bu tasarımıyla her şeyden önce mutfaklara şık bir hava katıyor ve yer tasarrufu sağlıyor. Ankastre fırınlar, teknolojik donanımlarla zenginleştirilmiş pişirme programlarına sahip oluyor. Pişirme kapasiteleri yüksek olan ankastre fırınları evde kalabalık yemek daveti vermeyi sevenler ve geniş aileler gönül rahatlığıyla tercih edebilir.

Ocaklı Fırın

Ocaklı fırınlar hem fırın hem de ocak ihtiyacını bir mutfak eşyasıyla gidermek isteyenlere güzel bir alternatif sunuyor. Bir diğer adı da solo fırın olan bu fırın çeşidinde üstte ocak bölümü, altta ise fırın yer alıyor. Mutfaklarda en çok tercih edilen fırın modeli olan ocaklı fırınlar turbo, elektroturbo, çevirmeli, ızgara gibi pişirme fonksiyonlarına sahip oluyor. Bu modelleri iç hacim olarak da kalabalık aileler için ideal bir seçenek sunuyor.

Mikrodalga Fırın

Set üstü fırınlara benzer boyutlarda tasarlanan mikrodalga fırınlar, çoğunlukla pişmiş yemekleri ısıtma ve dondurulmuş gıdaları çözme işlemleri için kullanılıyor. Bunun yanında mikrodalga fırınlarda diğer fırınlar gibi pek çok yemeği pişirmek de mümkün olabiliyor. Üstelik ısı derecesi çok çabuk yükselebilen mikrodalga fırın modelleri, diğer fırın seçeneklerine göre daha hızlı bir pişirme deneyimi sunuyor.

content 1

Fırın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Mutfağı kokuya ve dumana boğmadan birbirinden lezzetli menüleri pratik biçimde hazırlamanıza olanak sunan fırınlar, çok zengin model seçeneklerine sahip. İhtiyacınıza en uygun fırın modelini belirlemek için dikkat etmeniz gereken şu gibi bazı özellikler bulunuyor:

Boyut ve Kapasite

Fırın modelleri farklı boyutlarda ve farklı pişirme kapasiteleriyle tasarlanıyor. Fırın alırken yemek yapma alışkanlıklarınıza ve yemek menülerinizin çeşitliliğine göre bir seçim yapmalısınız. Yemeklerde bir araya gelen kalabalık bir aile iseniz ankastre ya da ocaklı fırınlar size daha uygun olacaktır. Aynı şekilde tek başına yaşıyorsanız ya da genellikle dışarıda yemek yiyorsanız mikrodalga fırın ya da set üstü fırından birini seçerek size daha uygun bir karar vermiş olursunuz.

Pişirme Şekli

Fırınlarda özellikle gelişen teknolojiyle birlikte çok farklı pişirme yöntemleri bulunuyor. Turbo, fan, statik, elektroturbo, ızgara, buhar ve daha pek çok pişirme şeklinden en çok kullanacağınız yöntemleri belirlemeli ve satın alacağınız fırında bu fonksiyonların olmasına dikkat etmelisiniz.

Kolay Temizlenebilirlik

Günümüzde fırınlar temizliği kolaylaştıran pek çok özellikle donatılıyor. Fırın alırken seçeceğiniz modelin yan duvar, arka duvar ve iç kapak gibi parçalarının kolayca çıkarılabilir olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca fırınınızda buharlı temizleme fonksiyonunun da bulunması, fırın tüm iç kısmının yağ ve yemek kokularından kolayca temizlenmesini sağlayacaktır.

Fırının Gelişmiş Diğer Fonksiyonları

Seçeceğiniz fırında olması gereken temel özellikleri sağladıysanız daha detaylı bir seçim için gelişmiş diğer fonksiyonlara da bakabilirsiniz. Bu fonksiyonlar arasında buz çözme, yoğurt mayalama, ızgara usulü pişirme, aktif hijyen teknolojisi, hızlı ön ısıtma ayarı ve 360 derece ısı teknolojisi gibi özellikler ilk sıralarda yer alıyor. Bu fonksiyonlar içerisinden yemek yapma rutininizde en çok kolaylık sağlayacak olanlar, fırın seçiminizi belirlerken size kılavuzluk edebilir.

content 1

Fırında Zamanlayıcı Bulunmasının Önemi

Fırında zamanlayıcı bulunmasının önemi, yemeklerin pişirme sürelerini ayarlayabilmenize ve süre bitiminde fırının otomatik olarak kapanmasını sağlıyor. Böylelikle sık sık fırını kontrol etmeniz gerekmiyor. Ayrıca fırın zamanlayıcısı sayesinde yemeklerinizi tariflerde verilen sürelere uygun şekilde pişirmek çok daha kolay hale geliyor. Bunun yanı sıra bazı yeni nesil fırınlarda önceden zamanlayıcıyı kurma ve belirlenen saatte fırının otomatik olarak devreye girme fonksiyonu da bulunuyor.

Bir Fırın Ne Kadar Enerji Harcar?

Fırınlar, modellerine ve içerdiği fonksiyonlara göre farklı miktarlarda enerji harcıyor. Fırınların harcadığı enerji miktarı watt üzerinden belirleniyor ve kWh (kilovarsaat) olarak ifade ediliyor. Örneğin; en çok enerji tüketimi yaptığı söylenen ankastre fırınlar, genellikle bir saatte ortalama 2,5 kWh enerji harcıyor. Mikrodalga fırınlarda ise bu miktarın saatte 2 kW olduğu belirtiliyor.

Ortalama alınarak yapılan bir hesaba göre, bir fırının 180 derece sıcaklığa ulaşması için 0,85 kWh enerji harcaması gerektiği ifade ediliyor. Fırın seçerken beyaz eşyaların elektrik tüketimine göre enerji sınıflarını gösteren etiketlerini okumanızda fayda var. A+ ve üstü sınıflara dahil modeller, en fazla enerji tasarrufu sunan fırın modelleri olmaları açısından sıklıkla öneriliyor.

Midi ve Mini Fırın Nedir? Farkları Nelerdir?

Mini & midi fırın modelleri, normal fırınlarla aynı fonksiyona sahip olup sadece boyut olarak daha küçük olan fırınlara deniyor. Bu modeller küçük boyutlu tasarımları sayesinde mutfağında az yer olanların ve küçük porsiyonlu yemekler hazırlayanların tercihi oluyor. Mini ve midi fırınlarda da diğer fırınlarda pişirebildiğiniz tüm yemekleri pişirebilirsiniz. Üstelik bu fırınlar, ankastre fırınlara kıyasla daha az enerji tüketimi yapıyor.

Midi fırın ve mini fırının arasındaki en belirgin fark ise boyutları oluyor. Esasen iki model de küçük fırınlar kapsamında olsa dahi midi fırın, mini fırından daha büyük boyutlarda tasarlanıyor. Bu da midi fırında daha büyük porsiyonlara sahip yemekler pişirilebileceği anlamına geliyor.

content 1

Son Model Fırınlar ile Pişirme Deneyiminizi Yenileyin!

Fırın teknolojileri, değişen yemek pişirme alışkanlıklarına göre sürekli güncelleniyor. Son teknolojiler ve farklı tasarımlarla bu modeller, zengin bir yelpazede kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Son model fırınlarda öne çıkan teknolojiler arasında buharda pişirme fonksiyonu, ısı yalıtımı için çift cam özelliği, kusursuz pizzalar ve pideler pişirebilmeye imkan sunan taş fırın modu gibi özellikler geliyor.

Pek çok marka, fırın modellerine son teknoloji ve tasarım donanımı katarak müşterilerinin yemek pişirme deneyimini daha da iyileştirmeye çalışıyor. Parmak izi bırakmayan inox fırınlar, büyük kapasiteli ankastre fırınlar ve multifonksiyonel fırın modelleri gibi son model ürün çeşitleri ile yemek pişirme deneyimi pratik ve keyifli bir hal alıyor.

Şık Tasarımlı Fırınlar ile Mutfağınıza Estetik Bir Dokunuş Yapın!

Fırın modellerini sadece fonksiyonuyla değil, tasarımlarıyla da bir bütün olarak değerlendirmelisiniz. Mutfağınızın dekorasyonu ile uyumlu bir görünüme sahip, boyutuyla da hantal bir duruşa sahip olmayan, şık tasarımlı ve mutfağın genel tonuyla uyumlu renkte bir fırın harika olmaz mı? Estetik mutfaklar hayal ediyorsanız mutfağınıza her anlamda uyan bir fırın seçimi yapmalısınız.

Mutfaktaki buzdolabı, ocak, mutfak dolapları ve aspiratör gibi eşyalar, fırınınızın nasıl bir tasarıma sahip olması gerektiği konusunda kılavuzunuz olabilir. Mutfağınızın boyutu ve genel dekorasyonuna bağlı olarak ankastre fırın, ocaklı fırın ya da mini fırınlardan birini seçebilirsiniz. Artık fırınlar sadece beyaz, gri ya da siyah seçeneklerde değil; kırmızı, mavi ve yeşil gibi pastel renklerde de üretiliyor. Mutfağınıza estetik bir dokunuş yapmak için fırınınızı mutfağınızdaki diğer eşyalarla aynı renkte ya da özgün bir dekoratif doku yakalamak için zıt renkte seçebilirsiniz.

Her Bütçeye Uygun Fırın Modelleri Teknosa'da!

Birbirinden farklı boyutlara ve fonksiyonlara sahip fırın modelleri arasından ihtiyacınıza en iyi cevap verecek modeli bulmanız için doğru adres Teknosa! Teknosa mağazalarında ve online satış kanalında her bütçeye uygun fırın modelleri zengin seçenekler ve hızlı-güvenilir servis koşullarıyla sizleri bekliyor. Sadece klasik modelleri değil, son teknolojiyle donatılmış en yeni modelleri de bulabileceğiniz Teknosa mağazaları ve online ürün sayfaları, yemek yapma deneyiminize işlevsel ve eğlenceli bir boyut kazandırmak için hazır!

Fırın Garanti Süreleri Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Fırın modellerinin garanti süreleri tıpkı diğer beyaz eşyalarda olduğu gibi ürünü aldığınız tarihten itibaren yürürlüğe giriyor. Yönetmeliğe göre beyaz eşyalar için garanti süreleri minimum iki yıl ile başlıyor. Markadan markaya değişen süreler iki ila dört yıl gibi bir zaman aralığında olabiliyor. Fırın alırken garanti süresi hakkında detaylı bilgi edinmeniz, müşteri haklarınızı korumanız için büyük önem taşıyor. Buna ek olarak, fırınınızı kullanırken yaşayacağınız sorunlara karşı hazırlıklı olabilmek için garanti kapsamına nelerin dahil olduğunu da öğrenmeniz gerekiyor.

Teknosa, zengin fırın modelleri ve her zamanki uygun fiyat politikasıyla evinizin ihtiyaçlarını karşılarken daima yanınızda! Hadi, Teknosa’daki fırın modellerini inceleyin ve ihtiyacınız olan ürünü kolayca ve güvenle hemen şimdi satın alın!