Mikser Satın Alma Rehberi

İçindekiler

Mutfakta yemek hazırlarken en zorlu işlemler yoğurma, çırpma ve karıştırma gibi kol gücü gerektiren ve zaman alan işler oluyor. Neyse ki son teknolojiyle donatılmış, zengin fonksiyona sahip mikserler var! Yemek yapma rutininize en çok uyan mikser modeli ile siz de mutfakta kısa zamanda ve az eforla harikalar yaratabilirsiniz. Teknosa’nın sizin için hazırladığı mikser satın alma rehberi, en doğru mikseri kolayca bulmanız için kılavuzunuz olmaya hazır!

Mikser Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evde yemek yapmak birçoğumuz için keyif verici aktiviteler arasında yer alıyor. Hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için mutfakta saatlerimizi harcayabiliyoruz. Ancak değişen dünya düzeninde artık hepimizin daha fazla zamana ihtiyacı oluyor. Bu nedenle işimizi kolaylaştıracak cihazları kullanmaya özen gösteriyoruz. Yemek yaparken kullandığımız elektrikli mutfak aleti seçenekleri arasında en büyük yardımcılarımızdan biri de mikserler oluyor. Yoğurma, çırpma, kesme ve parçalama gibi işlemlerde bu aletler bizlere hem zaman kazandırıyor hem de elimizle yapamayacağımız işleri kolaylıkla yapmamızı sağlıyor. Haliyle mikserler, daha lezzetli yemekler yapabilmek ve yeni tarifleri rahatlıkla deneyebilmek için mutfaktaki vazgeçemediğimiz cihazlar olarak konumlanıyor.

Kendiniz için en iyi mikseri seçmeden önce bazı temel ihtiyaçlarınızı ve tercihlerinizi göz önünde bulundurmanız gerekiyor. İhtiyacınız olan özellikleri belirledikten sonra kendinize en uygun olan modeli seçebilirsiniz. Mikser alırken dikkat etmeniz gerekenleri bu satırın devamında daha detaylı olarak görebilirsiniz.

Ne Kadar Güce İhtiyacınız Olduğunu Hesaplayın

Mikser modelleri farklı motor gücüyle ve hız seçenekleriyle üretiliyor. Mikser alırken çoğunlukla ürünü hangi yemek hazırlıklarında kullanacağınızı ve ne tür malzemeler için çalıştıracağınızı hesap etmeniz gerekiyor. Böylelikle ne kadar güce ihtiyacınız olduğu hakkında net bir fikir sahibi olabilirsiniz. El mikseri ve stand mikserlerinde genellikle 3 ila 12 arası hız seçenekleri bulunuyor. Hazırladığınız tarife en uygun hızı seçerek mikserinizi çalıştırabilirsiniz. Mikserlerde 200 watt genel olarak yeterli güç olarak kabul görüyor.

Ne Yapmak İstediğinize Karar Verin

Mikserler özellikle de doğru aparatlarla donatıldığında mutfaktaki en büyük yardımcılarımızdan biri haline geliyor. Mikserle karıştırma, çırpma ve yoğurma gibi işlemleri kolayca, az efor ve minimum zaman harcayarak yapabiliyoruz. Özellikle stand mikserlerinde çok fazla sayıda ve farklı işlevlere sahip aparatlar bulunuyor. Mikser modelini ve mikser aparatlarını sıkça yaptığınız ve/veya hazırlamak istediğiniz yemek çeşitlerine göre seçebilirsiniz.

Pişirme Tarzınıza Uygun Mikserlere Göz Atın

Mikser seçiminizde mutfakta yapmayı en çok sevdiğiniz yemek menülerinin de önemli bir etkisi bulunuyor. Daha çok hamur işi börekler, ekmek ve tatlılar yapıyorsanız hamur yoğurma özelliği son derece başarılı olan stand mikserini tercih edebilirsiniz. Ancak sebze çorbaları, kek ve krep gibi daha yoğun bir karıştırma işlemi gerektiren yemekleri tercih ediyorsanız el mikseri tüm ihtiyacınıza yanıt verecektir.

Hangi Renk ve Malzemelerin Tarzınızı Yansıttığını Düşünün

Mikser modelleri zengin renk, malzeme ve tasarımlarıyla her beğeniye hitap ediyor. Özellikle seçiminiz her zaman tezgahta göz önünde olacak stand mikseri ise mutfağınızın dekorasyonuyla uyumlu bir seçim yapmak ortamın estetik bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Renk seçiminde siyah ve beyaz gibi klasikleşmiş renklerin yanında kırmızı, mor ve bordo gibi canlı ve pastel tonlarda mikserlere de göz atarak mutfağınıza dinamik bir hava katabilirsiniz.

Kullanım Ömrüne Dikkat Edin

Mikser modelleri, üretildiği malzeme ve kullanım şartlarına bağlı olarak farklı kullanım ömürlerine sahip oluyor. İhtiyaç duyduğunuz mikser modelini sipariş vermeden önce kullanım ömrü hakkında bilgi olmanızda fayda var. Bu bilgiye ürün üzerindeki açıklama yazılarından ulaşabileceğiniz gibi satış temsilcisiyle konuşarak ya da internet üzerinden kullanıcı yorumlarını inceleyerek de ulaşabilirsiniz.

Mikser modelleri için genel olarak 7 yıllık bir kullanım ömrü biçiliyor. Korozyon yaratacak nemli bölgelerde bırakmamak, temizlikten sonra kurulamak, doğrudan güneşe maruz kalmasını önlemek ve kullanılmaması gereken malzemelerde denememek, mikserinizin ömrünü uzatacak önlemler arasında geliyor.

content 1

Mikser Çeşitleri Neler?

Marka ve özellik açısından doğru mikser seçimine yönelmeden önce vermeniz gereken ilk karar hangi mikser türünü alacağınız olmalı. Temel olarak iki farklı mikser çeşidi bulunuyor ve bunlardan işinize en çok yarayacak mikseri seçmeniz gerekiyor.

El Mikseri

Mikser alırken ilk önceliğiniz fazla yer kaplamaması ise el mikserleri daha çok işinize yarayabilir. Stand mikserlerinden daha basit bir tasarıma sahip olan el mikserleri, mutfağınızda bir çekmeceye dahi koyabileceğiniz büyüklükte oluyor. Ekonomik ve temizlemesi kolay cihazlar olsa da el mikserlerinin bazı dezavantajları bulunuyor. Blender olarak da bilinen el mikserleri manuel çalışma gerektirdiği için uzun süreli karıştırma işlemlerinde yorucu olabiliyor. Ayrıca stand mikserleri kadar hızlı ve kapsamlı işler çıkaramıyor.

Stand Mikseri

Stand mikserleri yemek yaparken en çok iş kolaylaştırıcı cihazların başında geliyor. Adeta bir ekmek yapma makinesi gibi çalışan stand mikseri, pizza ve makarna hamuru veya köfte harcı yoğurma gibi işlerde de oldukça iyi bir performans gösteriyor. Stand mikserleri tipik olarak bir karıştırma kabı ve üzerine çeşitli aparatların takılabildiği stand parçalarından oluşuyor. Bu modellerin el mikserlerinden daha güçlü ve hızlı olması, sağladığı en büyük avantajları arasında yer alıyor. Ayrıca stand mikserleri sabit durabildiği için çalışırken size de başka işlerinizi yapabilme imkanı sunuyor.

Stand Mikser ile Normal Mikserlerin Farkları Nelerdir?

Stand mikser ya da diğer adıyla set üstü mikser modelleri ile el mikseri de denen normal mikser arasında boyut ve güç, apartlar ve kullanım amacı başta olmak üzere birtakım farklar bulunuyor. İşte detaylar:

  • Motor gücü: Stand mikserinin motor gücü normal miksere göre bir hayli yüksek oluyor. Normal mikserler genelde 200 watt motor gücüyle çalışırken stand mikserleri modelden modele 1000 watt’dan 1700 watt güce kadar ulaşabiliyor.
  • Fonksiyon: Stand mikseri normal mikser gibi sadece çırpma değil; hamur yoğurma, ezme ve karıştırma gibi yoğun kol gücü gerektiren işleri de kolayca yapabiliyor.
  • Aparat çeşitliliği: Normal miksere oranla stand mikserinde çok daha fazla aparat bulunuyor. Çırpma teli, yoğurucu, spagetti başlığı, hamur yoğurucu, peynir dilimleyici ve daha pek çok aparat, stand mikseri modellerinde genellikle kutusuyla birlikte veriliyor.
  • Kullanım: Normal mikseri mutlaka manuel kullanmanız gerekiyor. Yani işlem süresince mikser elinizde olmalı. Stand mikserinde ise hazneye malzemeleri koyduktan ve gerekli aparatı yerleştirdikten sonra sadece uygun hızı seçip çalıştırma düğmesine basmanız yetiyor.
  • Dayanıklılık: Stand mikserleri üretildiği malzemenin kalitesi, büyük hacimli olmasının verdiği dayanıklılık ve tezgahta sabit zeminde durması gibi faktörler nedeniyle normal mikserlere göre daha uzun ömürlü olabiliyor.

Mikser Kullanırken Hangi Ek Aksesuarlara İhtiyacınız Var?

Mikserinizden aldığınız verimi üst seviyelere taşımak istiyorsanız ek aksesuarlar edinerek de bunu gerçekleştirebilirsiniz. El mikseri ve stand mikseri için işlev çeşitliliğini artıracak, yemek hazırlama süresini kısaltacak ve harcayacağınız eforu minimize edecek çok sayıda aksesuar mevcut. Bu aksesuarlara örnek olarak karıştırma kabı, doğrayıcı, çırpıcı, hamur yoğurucu, makarna kesici, peynir dilimleyici ve et doğrayıcı gibi parçalar sayılabilir. Hazırladığınız menüler için en çok gereken işlemlere göre ek aksesuar ihtiyacınızı belirleyebilirsiniz.

content 1

Sağlığınızı için Kolay Temizlenebilir Mikserleri Tercih Edin

Mikserler zengin aparat seçenekleriyle yoğurma, çırpma ve karıştırma gibi işlemleri kolayca yapmanızı sağlarken, öte yandan ise işin sonunda çok fazla temizlenecek parça ortaya çıkarabiliyor. Hijyen ve sağlığınız için kolay temizlenebilir mikser modelleri arasından tercih yapmanız bu nedenle önem taşıyor. Bunun için seçtiğiniz mikserin aparatlarının kolay söküp takılabilen parçalar olmasına dikkat etmelisiniz.

Özellikle stand mikserlerindeki hamur haznesinin ve aparatların bulaşık makinesinde yıkanabiliyor olması işinizi kolaylaştırması açısından önemli. Elde temizlemeniz gereken aparatların ise kolay temizlenen maddelerden üretilmiş olması ve temizlik esnasında hemen soyulmayan ve paslanmaz bir yapıda olması gerekiyor. Tüm aparatları temizledikten sonra nemli bırakmamaya ve hemen kurulayarak yerlerine kaldırmaya özen göstermelisiniz.

Mikser Modellerinde Kolay Saklanabilme Özellikleri

Mikser, her yemek hazırlığında yardım alabileceğiniz, mutfağın demirbaş elektronik aletleri arasında gösterilebilir. Bu da mikserinizin her zaman kullanıma hazır olması ya da hemen kullanıma hazır hale gelebilecek bir yerde saklanması gerektiği anlamına geliyor. Aparatları da düşündüğünüzde mikser için mutfak dolabınızda bir yer açma gerekliliği ortaya çıkabilir.

El mikserleri küçük yapıları nedeniyle mutfak çekmecelerinde kolayca saklanabiliyor. Stand mikserleri ise genellikle stand üzerinde sabit duruyor ancak çok fazla sayıda ve küçüklü büyüklü aparatını saklamak için mutfak dolaplarında yer açmanız gerekebilir. Mikserin kolay saklanabilir özelliğe sahip olması için aparatlarının sökülebilir olması gerekiyor. Ayrıca aparatları saklarken birbirlerine değerek çizme, kararma ve ezilme yapmamaları için ekstra önlemler almanızda da fayda olacaktır.

Dikkat: Mikser Kullanırken Gürültü Seviyesi Rahatsız Edici Olabilir!

Mikserler çalışma esnasında yüksek bir dönme gücü kullandığı için fazlasıyla gürültülü olabiliyor. El mikserleri küçük cihazlar olduğu için daha az ses çıkartırken, stand mikserleri harcadığı güç itibarıyla bundan daha fazla gürültü çıkarıyor. Tüm modellerin ister istemez belli bir gürültü seviyesi olacağı için sessiz bir model bulma imkanınızın çok olmadığı söylenebilir. Ancak bazı modeller diğerlerine göre çok daha fazla ses çıkarıyor. Eğer sese karşı bir hassasiyetiniz varsa en az gürültü çıkaran modelleri bulmanız gerekiyor.

content 1

Son Teknoloji Mikserler ile Mutfakta Pratik Çözümlerle Tanışın!

Mutfaklarda çırpma, karıştırma ve yoğurma gibi işlemlere ihtiyaç hiç azalmadığına göre, mikser modellerine gösterilen talep de artarak devam ediyor. Yemek yapmayı zahmetli ve zaman alan bir zorunluluktan çıkarıp eğlenceye dönüştüren son teknoloji mikserler, mutfakta pratik çözümler arayanların gözdesi oluyor.

Sektöründe öncü markaların piyasaya sürdüğü en son teknolojiye sahip mikser modelleri, mutfakta kısa zamanda harikalar yaratmayı sağlıyor. Kablosuz el mikseri, inox ve titanyum malzemeden üretilen mikserler, düşük enerji tüketen eco mikser modelleri, hamur yoğurma makinesi olarak da kullanabileceğiniz artizan stand mikseri gibi yeni modeller ile mikser kategorisi sürekli büyümeye devam ediyor.

Mutfağınıza ve İhtiyaçlarınıza Uygun Mikser Modelini Tercih Edin

Birbirinden fonksiyonel ve estetik tasarımlara sahip mikser modelleri piyasadaki yerlerini alırken size tek düşen iş, mutfağınıza ve ihtiyaçlarınıza en uygun modeli seçerek hayatınızı kolaylaştırmak. Mikser modelleri el mikseri ve stand mikseri olarak ikiye ayrılsa da modellerin teknik donanımı ve aparat çeşitliliği bakımından en doğru seçimleri yaparak kendi ihtiyaç duyduğunuz mikseri yaratabilirsiniz.

Mikser Garanti Süreleri Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Mikser modelleri mutfak robotu, çay & kahve makinesi ya da diğer elektronik mutfak aletleri gibi yasal olarak en az iki yıl garanti kapsamında yer alıyor. Üretici firmanın kendi kararı doğrultusunda garanti süreleri iki ila yedi yıl arasında değişkenlik gösterebiliyor. Mikser seçimi yapmadan önce garanti süresi hakkında mutlaka bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Ayrıca müşteri olarak haklarınızı koruyabilmek adına garanti kapsamına dahil olan diğer maddeleri de satış temsilcisinden ya da markanın resmi sayfasından öğrenmelisiniz.

Mutfaklarda kısa zamanda ve zahmetsizce harikalar yaratmak, adeta bir şef gibi yemekler ve hamur işi çeşitleri hazırlamak istiyorsanız Teknosa’daki mikser modelleri arasında gezintiye çıkmanın tam sırası! Hadi, Teknosa’da erişilebilir fiyatlarla satışa sunulan son teknoloji mikser modellerinden birini seçin ve hemen sepetinize ekleyin!