Derin Dondurucu Satın Alma Rehberi

İçindekiler

Günümüzde yiyeceklerimizi ağırlıklı olarak buzdolaplarında muhafaza etsek de derin dondurucuların yeri kolay kolay doldurulamıyor. Çünkü bir buzdolabı ne kadar büyük olsa da sınırlı bir dondurucu haznesine sahipken, derin dondurucular tüm gıdaları sıfırın altındaki sıcaklıklarda güvenle koruması bakımından çok daha uzun süreli tazelik sağlıyor. Derin dondurucular, özellikle de kurban eti vb. hacimli ve hızla bozulabilecek gıdalar için olmazsa olmaz bir yer tutuyor. Ancak sadece bu değil; özenle sarılan sarmalar, şevkle yapılan hamur işleri, keyifle avlanan balıklar, hatta mevsiminde toplanan taze meyve ve sebzeler bile derin dondurucular sayesinde ilk günkü gibi kalabiliyor. Siz de bir derin dondurucu satın almaya karar verdiyseniz, ürün seçiminden önce bilmeniz gereken tüm detayları bu rehberde bulabilirsiniz!

1. Besin Yerleşim Şekline Göre Derin Dondurucu Modelleri

Derin dondurucular sizin de bildiğiniz üzere yatay ve dikey olmak üzere iki farklı modelde üretiliyor. Kapağı üstten açılan yatay forma sahip derin dondurucular sandık tipi olarak adlandırılıyor. Tıpkı buzdolabı gibi dikey bir görünüme sahip olan derin dondurucular ise çekmeceli derin dondurucu adını alıyor. Her iki modelin de kullanım amacı ve şekline göre birbirine kıyasla bazı artı ve eksileri bulunuyor. Bu nedenle derin dondurucu seçerken kendi ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmeniz gerekiyor.

1.1. Sandık Tipi Derin Dondurucular

Klasik derin dondurucu modeli olan sandık tipi üstten kapaklı yatay dondurucular, geniş iç hacimleri ile daha fazla gıda dondurmanıza olanak sağlıyor. A ila A+++ enerji tüketim seviyesine ve 100 litreden 450 litreye kadar farklı iç hacimlere sahip olan bu ürünler, geniş depolama alanı ve pratik bir kullanım sunuyor. Kalabalık aileler, küçük işletmeler, taze sebze ve meyveleri turşu yapmak veya kurutmak yerine, dondurarak saklamayı tercih edenlerin beğeni ile kullandığı sandık tipi derin dondurucular, düşük enerji tüketimleri ile doğayı ve aile bütçesini de koruyor.

1.2. Çekmeceli Derin Dondurucular

Dikey kullanım imkanı sunmaları sayesinde dar alanlarda pratik bir çözüm olan çekmeceli derin dondurucu modelleri, tezgah altına sığan üç çekmeceli donduruculardan tam boy yedi çekmeceli donduruculara kadar geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Dar mutfaklarda az yer kaplamasının yanı sıra bu modeller, ayrı çekmeceleri sayesinde et, balık, tavuk gibi birbirine temas etmemesi gereken ürünleri ayrı haznelerde dondurarak gıda güvenliğine uygun bir kullanım da sağlıyor.

content 1

2. Soğutma Sistemine Göre Derin Dondurucu Modelleri

Yıllar geçtikçe diğer tüm teknolojik ürünler gibi derin dondurucu modellerinde de birtakım geliştirmeler yapılıyor. Soğutma sistemleri ise derin dondurucularda yapılan en önemli geliştirmelerin odak noktası oluyor. Fakat derin dondurucuların işlevi ve kullanım amacı yıllar geçse de değişmediği için geleneksel soğutma sistemlerine sahip olan modeller de piyasada hala yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Hadi, öyleyse derin dondurucu soğutma sistemlerine de şimdi daha yakından bakalım!

2.1. No Frost Derin Dondurucular

Buzluk ve derin donduruculardaki en büyük problemlerin başında buzlanma ve dengesiz donmalar geliyor. No frost sistemine sahip derin dondurucularda ise bu problemlerin yaşanma olasılığı oldukça düşük seviyelere iniyor. Aynı zamanda taze hava teknolojisine de sahip olan no frost modellerde, hava dolaşımı çok daha dengeli olduğundan besinlerin uzun süre boyunca tazeliğini koruması kolaylaşıyor.

2.2. Statik Derin Dondurucular

Statik derin dondurucularda, no frost modellere göre içerideki hava dolaşımının yönü daha sınırlı oluyor. Aşağıdan yukarıya ve sonra da tam tersi yönde gerçekleşen hava dolaşımı nedeniyle tüm besinler eşit bir şekilde donmayabiliyor. Bu da bu tip soğutma sistemlerinde sık sık görülen buzlanmalara neden oluyor. Ancak statik soğutma sisteminin enerji tüketimi konusunda olarak daha avantajlı olduğu düşünülüyor.

3. Verimliliği Yüksek Enerji Sınıfı Derin Dondurucu Modelleri

Derin dondurucular, gıdaları her an donmuş halde tutmak için tıpkı buzdolapları gibi sürekli çalışır durumda olması gereken beyaz eşya çeşitlerinden biri. Tabii bu da alıcı adaylarını enerji tasarrufu konusunda detaylı bir araştırma yapmaya yönlendiriyor. Düşük enerji sınıfında yer alan derin dondurucu modelleri elektrik faturalarında cep yakan değişimler yaratırken, en yüksek enerji sınıfına tâbi olan modeller tam aksine, gıda israfının yanı sıra yüksek elektrik maliyetlerinin de önüne geçiyor.

4. Düşük Ses Seviyesine Sahip Derin Dondurucu Modelleri

Derin dondurucu ve buzdolabı gibi beyaz eşyalar, çalışırken modellerine göre düşük veya yüksek seviyelerde sesler çıkarabiliyor. Evinizde daha az gürültü ve huzurlu bir ortam sağlamak adına derin dondurucu satın almadan önce mutlaka ses seviyesine ve sessiz mod özelliği olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor.

5. Evinize Uygun Boyut ve Kapasitede Derin Dondurucu Modelleri

Bir derin dondurucu ihtiyacınız olduğuna göre, dondurulmuş olarak saklamanız gereken gıdaların sayısı bir hayli fazla demektir. Ancak buna karşılık evinizde derin dondurucuya açacak yeterince yeriniz olmayabilir. Bu durumda derin dondurucu seçerken diğer tüm özelliklerin yanı sıra boyut ve kapasite özelliklerini de mutlaka göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Yüksek kapasite ve dar yüzey alanına sahip bir derin dondurucu almak istiyorsanız dikey formlu, yani çekmeceli derin dondurucu modellerine yönelebilirsiniz.

6. Enerji Tasarrufu Yapmak için Derin Dondurucu Kullanım Önerileri

Derin dondurucular önerilen seviyelerden daha düşük ısı ayarında kullanıldığında tahmin edilebileceği üzere daha yüksek enerji harcıyor. Aynı zamanda bu beyaz eşyalar, buzdolaplarıyla benzer şekilde arka kısmında toz ve kir biriktikçe de enerji tüketimini artırıyor. Çünkü bu durumda içeriye yeterli hava akımını sağlayamıyor. Fakat buzdolaplarından farklı olarak derin dondurucular ne kadar çok doldurulursa o kadar az enerji harcıyor. Çünkü iç kısımdaki boşluk azaldıkça yoğun hava dolaşımı ihtiyacı da azalıyor. Bu nedenle derin dondurucularda enerji tasarrufu yapmak için ürünü önerilen ısı ayarlarında kullanmak, çevresini düzenli olarak temizlemek ve doluluk seviyesini korumaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca derin dondurucunun kapağını çok sık açıp kapatmamak da bu konuda önemli bir koşul oluyor.

content 1

7. Derin Dondurucuda Yiyecekleri Doğru Şekilde Saklama Tüyoları

Besinleri derin dondurucuda uzun süre taze bir şekilde saklamak ve kolayca çıkarıp kullanabilmek için bilmeniz gereken bazı ipuçları bulunuyor. İşte derin dondurucuda yiyecekleri doğru şekilde saklama tüyoları:

  • Besinleri yerleştirirken derin dondurucuyu bölmelere ayırın ve aynı tür besinleri kendi aralarında gruplandırın.
  • Dondurucuda saklayacağınız her yiyeceği paketlerken üzerlerine tarih yazın, böylece hangisinin ne kadar süredir dondurucuda olduğunu kolayca hatırlayabilirsiniz.
  • Besinleri dondurucuya atmadan önce buzluk için özel olarak üretilmiş poşetler veya hava geçirmeyen kaplar kullanın.
  • Daha az enerji tüketimi için derin dondurucuyu olabildiğince dolu tutun.
  • Donmuş ürünleri bölmek çok daha zor olacağından, besinleri dondurucuya tek kullanımlık porsiyonlara bölünmüş şekilde yerleştirin.
  • Dondurucuyu üretici markanın tavsiye ettiği soğutma seviyesinin üzerindeki bir ayarda uzun süre kullanmayın.
  • Dondurucudan çıkardığınız çözünmüş besinleri kesinlikle tekrar dondurucuya koymayın.
  • En sık kullandığınız dondurulmuş besinleri kolay ulaşabileceğiniz alanlara yerleştirin.

8. Derin Dondurucu Garanti ve Servis Süreleri Hakkında Bilinmesi Gereken Her Şey

Derin dondurucularda garanti süresi, üretici markaların satış sonrası politikalarına göre 2 yıldan başlayıp 10 yıla kadar uzayabiliyor. Ücretsiz yetkili servis desteği de garanti süresi bittiğinde sona eriyor. Satın alacağınız derin dondurucunun garanti ve servis sürelerini uzatmak istiyorsanız, zamanı durdurmaktan daha kolayı var: TeknoGaranti! Teknosa tarafından sunulan TeknoGaranti güvencesiyle ürününüzün satıcı tarafından belirlenen garanti süresi bitse bile ücretsiz servis ve bakım hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilirsiniz. Siz de yiyecekleri ilk günkü tazeliğiyle korumak ve pratik bir şekilde kullanabilmek için hemen size uygun bir derin dondurucu seçin, Teknosa ayrıcalıklarıyla anında satın alın!