Din Psykolog’s Post

Din Psykolog reposted this

View profile for Felicia Westin, graphic

Chief Psychologist på Din Psykolog

Hej! Jag tänkte avsluta veckan med att be om era tankar! 🙏 På intervjuer brukar vi fråga vad man önskar från sin chef för att trivas och får ofta svar som hög tillgänglighet, snabba svar på frågor och tydlig kommunikation. Har ni fler tips, vad mer tycker ni är viktigt? Superintressant att få höra!

Jag tycker det är superviktigt att det är en ”riktig människa” som syns igenom chefsrollen. Humor, tillgänglighet, tydlighet, bra koll, trygg i sin roll och som visar tillit till sina medarbetare!

Sara Unogwu

Organizational psychologist

6mo

Tydliga förväntningar. Målbild för verksamheten som är tillräckligt tydligt formulerad för att jag som medarbetare ska kunna bedöma min egen prestation/mitt eget bidrag till verksamhetens mål. Att chefen informerar sig om mitt utförande på ett sätt som gör att jag kan få trovärdig återkoppling och bli utmanad att utveckla/vässa mitt utförande. Att chefen informerar sig om samarbetet mellan mig och mina kollegor så att hen kan ingripa med förtydliganden/riktlinjer/medling när det behövs.

Magdalena Ramstedt Stadin

Postdoc researcher human-computer interaction, Uppsala University

6mo

Kan lägga till att bekräfta sina medarbetare att ta tillvara på deras utvecklingspotential 😊

Anton Ivehed

Leg psykolog | Stiftelsen Bladins skola

6mo

Jag önskar särskilt tre förmågor hos min chef; 1. Hög kunskap inom arbetsområde/fält. 2. Rak kommunikation m. tät kontakt. 3. Värme, uppskattning av arbetsinsats. På arbetsplatser där samtliga punkter uppfyllts, har jag känt konstant progression i min egen utveckling, välmående och arbetsprestationer gått hand-i-hand.

Ken Persson

Helps Companies turn their Customer Service dreams into reality! | Service Heroes | Customer Obsessed | Outsourcing

6mo

Connect, share vision, give space to fully bloom and progress. Help when help needed.

Marie Glas Kullbratt

Klinisk psykolog med chefserfarenhet

6mo

Väsentliga chefsbidrag: Förmedla kunskap om organisationens premisser och struktur, t ex politisk styrning och budgettilldelning om det är konventionell offentlig sektor, för att bjuda in till insyn och medledarskap. Om det är privata näringslivet, förmedla kunskap om lednings- och affärsmodellen ifråga, för transparens och medskapande. Oavsett sektor så är ett sätt att förmedla öppenhet och medledarskap, att delegera lednings- och utvecklingsuppgifter när det är möjligt. till intresserade medarbetare eller medarbetargrupper.

Jonna Zandler

leg psykolog- hjälper dig med känslomässiga problem och relationer hemma och i arbetslivet

4mo

Utöver det du nämner ovan, medmänsklighet och ett ledarskap med ambition att ta till vara medarbetarnas utvecklingspotential på hållbara sätt på kort och lång sikt.

Like
Reply
See more comments

To view or add a comment, sign in

Explore topics