Google Play Kaupan käyttökokemuksen personoiminen

Tietoa Google Play ‐käyttökokemuksen personoinnista

Google Play voi parantaa käyttökokemustasi tarjoamalla sinulle räätälöityä sisältöä, kuten sovellus- ja kirjasuosituksia, tarjouksia ja hakutuloksia. Suosituksia ja tarjouksia voi näkyä Google Playssa sekä Google Playn ylläpitämissä sovelluksissa ja peleissä, jotta saat parhaan mahdollisen käyttökokemuksen koko Play-ekosysteemissä. Esimerkkejä toiminnasta, jota Play käyttää kokemuksesi personointiin, ovat haut, impressiot, Google Play Peleihin ja Google Play ‑peliprofiiliisi liittyvä toiminta sekä sovellustoimintasi.

Personointi ja toiminnan kerääminen päälle tai pois päältä

Näin muokkaat Google Playn personointiasetuksia:

1. Avaa Google Play Kauppa Google Play.
  2. Napauta profiilikuvaasi ja sitten Personointi Playssa ja sitten Playn personointi ja historia.
  3. Laita verkko- ja sovellustoiminta päälle tai pois päältä.

Vinkkejä:

• Kun laitat verkko- ja sovellustoiminnan päälle, saatat saada nopeampia ja parempia hakutuloksia, toimintaasi perustuvia sovellus- ja sisältösuosituksia ja tarjouksia sekä nopeampia sovelluspäivityksiä useimmin käyttämillesi sovelluksille.
  • Kun laitat verkko- ja sovellustoiminnan pois päältä, Google Play ei tallenna tulevaa sovellustoimintaasi eikä voi käyttää kyseistä dataa Google Play ‐kokemuksen personointiin.

Lue lisää verkko- ja sovellustoiminnasta.

Personointiasetusten muuttaminen

Tärkeää: Jos verkko- ja sovellustoiminta on pois päältä, et voi muuttaa Playn personointiasetuksia.

Jos et halua laittaa personointia päälle kaikille datatyypeille, voit valita, minkätyyppistä tilisi dataa Play käyttää tulosten ja suositusten personointiin Google Play Kaupassa.

Vinkki: Muutokset tulevat voimaan 24 tunnin kuluessa.

Laitteesi tiedot

Play voi käyttää Google Playssa käyttämiesi laitteiden tietoja, esim. valmistajaa tai mallia, käyttökokemuksen personointiin.

Näin voit valita, voiko Play käyttää tiliisi liittyvien laitteiden tietoja personoinnin parantamiseen:

1. Avaa Google Play Kauppa Google Play.
  2. Napauta profiilikuvaasi ja sitten Personointi Playssa ja sitten Muut Playn personointiasetukset.
  3. Laita Laitteen tiedot päälle tai pois päältä.

Jos laitat laitteen tietoihin perustuvan personoinnin pois päältä, Play käyttää edelleen laitteen tietoja, jotta voimme tarjota oikean käyttökokemuksen Play Kauppaa selatessasi. Näin varmistamme, että voimme tarjota laitteillesi oikeat sovellukset ja pelit.

Play-sisältö

Voit personoida käyttökokemustasi Playn kautta ostamiesi tai hankkimiesi tuotteiden, esim. sovellusten, kirjojen tai pelien, perusteella. Voit estää Playta käyttämästä tuotteeseen liittyvää dataa Play Kaupan ja muiden Playn ekosysteemin käyttökokemusten personointiin. Jos esimerkiksi laitat personoinnin pois päältä tietyssä sovelluksessa, dataa (esim. sovellustoimintaa, ostoksia, tarjouksia, sovelluksen asennus- tai poistoaikoja, Google Play Peleihin liittyvää toimintaa tai sovellukseen liittyvää Google Play ‑peliprofiiliasi) ei käytetä personointiin.

Näin valitset, mitä käyttökokemuksen personointiin voidaan käyttää:

1. Avaa Google Play Kauppa Google Play.
  2. Napauta profiilikuvaasi ja sitten Personointi Playssa ja sitten Muut Playn personointiasetukset.
  3. Valitse Play-sisältösi ‐kohdasta Ylläpidä.
  4. Laita "Oma sisältö" ‐kohdasta haluamasi sovellukset tai sisältö päälle tai pois päältä.

Valitse, miten pitkään dataa säilytetään

Voit valita, kuinka kauan Play-historiatietoja säilytetään, ja poistaa ne milloin tahansa.

Näin voit muuttaa Play-historiatietojen säilytysaikaa:

1. Avaa Google Play Kauppa Google Play.
  2. Napauta profiilikuvaasi ja sitten Personointi Playssa ja sitten Play-historia.
  3. Valitse "Automaattinen poisto (päällä)" ‐kohdasta Yli X kuukautta vanhan historian poistaminen.
    • Jos olet aiemmin laittanut automaattisen poiston pois päältä, valitse "Automaattinen poisto (pois päältä)" ‐kohdasta Valitse automaattisen poiston vaihtoehto.
  4. Valitse, kuinka kauan haluat säilyttää toimintaa.
  5. Valitse Seuraava.
  6. Tallenna haluamasi kesto napauttamalla Vahvista.

Viimeaikaisen Play-historian tarkistaminen

Voit tarkistaa Play-historiaasi kerätyn Play Kauppa ‐toiminnan.

Näin näet viimeaikaisen Play-historian:

1. Avaa Google Play Kauppa Google Play.
  2. Napauta profiilikuvaasi ja sitten Personointi Playssa ja sitten Play-historia.
  3. Näet viimeaikaisen Play-historiasi näytön alareunasta.

Lisätietoa

Verkko- ja sovellustoiminnan löytäminen ja hallinta

Android Tietokone
Haku
Tyhjennä haku
Sulje haku
Päävalikko
true
Ohjekeskushaku
true
true
true
true
true
false
false