Lesgroeptemplates en schoolwerk exporteren en er een voorbeeld van bekijken

Dit artikel is voor docenten.

Je hebt toegang tot de lesgroepen van andere docenten in Google Classroom als ze de link met het voorbeeld van de lesgroep met je hebben gedeeld. Als je een lesgroep krijgt met een link naar de lesgroep van een andere docent, kun je het volgende doen:

• Je kunt een live en actueel voorbeeld bekijken van de pagina Schoolwerk van een lesgroep.
  • Je kunt materiaal importeren dat je wilt gebruiken voor nieuwe en bestaande lesgroepen.
  • De gegevens van leerlingen worden beschermd, dus je kunt geen klassenlijsten, beoordelingslijsten, reacties en bijlagen bekijken met de instelling Leerlingen kunnen bewerken.
  • Je kunt alleen schoolwerk bekijken als het is toegewezen.

Een voorbeeld bekijken van materiaal uit een gedeelde lesgroep

Belangrijk: Je kunt een link naar een gedeelde lesgroep alleen openen als:

Als je een voorbeeld van materiaal uit een gedeelde lesgroep wilt bekijken, open je in je browser de link met het voorbeeld van de gedeelde lesgroep.

• In het voorbeeld van de gedeelde lesgroep zie je:
    • Titel, eigenaar en sectie van de lesgroep
    • Schoolwerkitems, zoals de beoordelingscategorie, postdatums en inleverdatums
  • Bij uitgevouwen schoolwerkitems zie je:
    • Opdrachtpunten en rubriek
    • Bijlagen
    • Beschrijving
    • Postdatum

Tip: Je kunt voorbeelden van bijlagen bekijken. Deze worden geopend in de voorbeeldweergave.

Materiaal uit een gedeelde lesgroep exporteren

Exporteren naar een nieuwe lesgroep

1. Als je een voorbeeld van de gedeelde lesgroep bekijkt, selecteer je de schoolwerkitems die je naar een nieuwe lesgroep wilt exporteren.
    • Alle schoolwerkitems selecteren of deselecteren: Klik op Alles selecteren.
    • Alle items onder een bepaald onderwerp selecteren: Vink het selectievakje naast een onderwerp aan.
    • Specifieke schoolwerkitems selecteren of deselecteren: Klik op het afzonderlijke selectievakje naast elk schoolwerkitem.
  2. Klik rechtsboven op Schoolwerk exporteren.
  3. Klik op Nieuwe lesgroep.
  4. Voer de gegevens van de nieuwe lesgroep in.
  5. Klik op Maken.
  6. Klik op Lesgroep bekijken om de nieuwe lesgroep te openen in een nieuw tabblad.

Exporteren naar een bestaande lesgroep

1. Als je een voorbeeld van de gedeelde lesgroep bekijkt, selecteer je de schoolwerkitems die je naar een bestaande lesgroep wilt exporteren.
    • Alle schoolwerkitems selecteren of deselecteren: Vink het vakje aan of uit voor Alles selecteren.
    • Alle items onder een bepaald onderwerp selecteren: Vink het selectievakje naast een onderwerp aan.
    • Specifieke schoolwerkitems selecteren of deselecteren: Klik op het afzonderlijke selectievakje naast elk schoolwerkitem.
  2. Klik rechtsboven op Schoolwerk exporteren.
  3. Klik op de lesgroep waarnaar je de items wilt exporteren.
  4. Klik op Exporteren.
  5. Klik op Lesgroep bekijken om de lesgroep waarnaar je materiaal hebt geëxporteerd te bekijken.

Tips:

• Als je schoolwerk exporteert naar een nieuwe of bestaande lesgroep, worden alle geëxporteerde schoolwerkitems weergegeven als Concepten.
  • Geëxporteerde schoolwerkitems zijn kopieën. Als je een geëxporteerd schoolwerkitem wijzigt, heeft dit geen invloed op het oorspronkelijke schoolwerk in de bron.
  • Als je schoolwerk exporteert naar een actieve lesgroep, worden geëxporteerde schoolwerkitems boven bestaande schoolwerkitems weergegeven.
  • Schoolwerkitems en onderwerpen worden getoond in de oorspronkelijke volgorde.
  • Als een lesgroep content heeft geïmporteerd, kun je het volgende zien:
    • De melding Schoolwerk importeren verschijnt op de lesgroepkaart.
    • Een banner in de lesgroep vermeldt dat er schoolwerk wordt geïmporteerd. Schoolwerkitems worden grijs weergegeven totdat ze zijn geïmporteerd.
  • Algemene instellingen voor schoolwerkitems, zoals rubrieken en puntwaarden, worden gekopieerd. Beoordelingsinstellingen worden niet gekopieerd.
  • Hoelang het duurt om schoolwerk te exporteren, hangt af van de grootte van het materiaal dat je selecteert.

Tips voor veelvoorkomende foutmeldingen

Je hebt toegang nodig
  • Als je geen toegang hebt tot een lesgroep die met je is gedeeld, kan dat de volgende oorzaken hebben:
    • Je bent geen geverifieerde docent. Meer informatie over hoe je een geverifieerde docent wordt
    • Je hoort niet bij dezelfde organisatie als de docent die de link met het lesgroepvoorbeeld met je heeft gedeeld.
    • Je bent momenteel ingeschreven als leerling in de gedeelde lesgroep.
    • De lesgroep is verwijderd.
    • Een docent van de lesgroep heeft delen uitgezet.
Exporteren is mislukt
  • Lesgroepen kunnen maximaal 200 onderwerpen hebben.

Gerelateerde bronnen