Beskyt dine data mod tyveri

Minimer effekten af telefontyveri ved at beskytte dine data og din enhed med sikkerhedsfunktioner.

Vigtigt! Ikke alle funktioner, der er nævnt i artiklen, er tilgængelige i alle versioner eller på alle enheder.

Brug en stærk pinkode eller adgangskode

Du kan sikre, at uautoriserede personer ikke får nem adgang til dine data og oplysninger, ved at bruge en stærk pinkode med seks eller flere cifre, et mønster med kompliceret rækkefølge eller en adgangskode, som du ikke bruger på andre websites eller i andre apps.

Selvom du bruger biometri, skal du stadig have en stærk adgangskode, i tilfælde af at en uautoriseret person forsøger at tilsidesætte dine biometriske data. Se, hvordan du konfigurerer skærmlås på en Android-enhed.

Brug biometrisk godkendelse

Biometrisk godkendelse, f.eks. via fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse, giver både sikkerhed og brugervenlighed. Enheder med biometrisk genkendelse gør det sværere for uautoriserede personer at få adgang til din telefon og hindrer samtidig ikke brugeroplevelsen. Vi anbefaler på det kraftigste, at brugerne konfigurerer biometri til godkendelse. Kontakt producenten af enheden for at få yderligere oplysninger og hjælp med de specifikke konfigurationstrin.

Fasthold og frigør skærmbilleder

Dette kan være nyttigt, hvis du deler en enhed med en person, du ikke har fuld tillid til, eller hvis du befinder dig et offentligt sted. Du kan fastgøre en skærm, som kan låse din enhed på nær én app, og skærmen forbliver synlig, indtil du frigør den med din pinkode, dit mønster eller din adgangskode.

Når du fastgør en skærm, kan du bruge enheden, men kun til en valgt app. Se, hvordan du fastgør og frigør skærme.

Aktivér yderligere sikkerhed for dine apps

Mange apps giver yderligere sikkerhed, når du:

• Tilføjer en pinkode eller adgangskode.
  • Bruger biometri (fingeraftryk, ansigtsgenkendelse).
  • Bruger totrinsverificering til at låse din enhed op.

I apps med følsomme eller vigtige oplysninger, f.eks. finans-, betalings- eller sociale apps, kan du søge efter yderligere sikkerhedsindstillinger, som du kan tilføje, under sikkerheds- eller privatlivsindstillingerne.

Brug adgangsnøgler til at logge ind på websites og apps

På websites, der understøtter disse, er adgangsnøgler en sikker måde at logge ind på uden en adgangskode. Se, hvordan du logger ind i dine apps og på dine websites med adgangsnøgler.

Brug Find min enhed

Hvis din Android-enhed bliver stjålet, eller du er i tvivl om, hvorvidt du har mistet den, kan du finde, beskytte eller rydde dens data via fjernadgang. Find min enhed er som standard aktiveret, hvis du har føjet en Google-konto til din enhed.

• Du kan låse skærmen og logge dig selv ud af dine Google-konti på enheden.
  • Du kan se din enheds lokation via appen Find min enhed eller websiden. Hvis du ikke kan hente den, kan du markere den som mistet.
  • Du kan rydde enhedens data og gendanne fabriksindstillingerne på enheden.

Inden du mister din enhed, eller den bliver stjålet, skal du sørge for, at du er logget ind på din Google-konto, at din lokationsindstilling er aktiveret, og at Find min enhed er aktiveret. Se, hvordan du bruger Find min enhed.

Sikkerhedskopiér og gendan dine data på forhånd

Hvis du mister din enhed, fordi den er blevet stjålet, kan du også miste uerstattelige data. For at beskytte mod dette bør du aktivere sikkerhedskopiering af enheden for at sikre, at dine data bevares, og du kan gendanne fabriksindstillingerne på din enhed uden at miste dine data. Se, hvordan du sikkerhedskopierer og gendanner data på din Android-enhed.

Sådan finder du telefonens IMEI-nummer

Din telefon har et unikt serienummer og et unikt IMEI-nummer, der er tildelt af mobilselskabet. Dette kan være nyttigt for dit mobilselskab, så du kan finde din telefon eller sætte tjenesterne på pause, hvis den mangler. Hvis du rapporterer en stjålen telefon, kan politiet også bede om dit serienummer og IMEI-nummer. Se, hvordan du finder telefonens IMEI-nummer.

Sådan finder du dit IMEI-nummer:

1. Gå til Indstillinger .
  2. Vælg Om telefonen.
Konfigurer en pinkode til SIM-kortet

Hvis du mister din enhed, eller den bliver stjålet, kan en uautoriseret person bruge dit SIM-kort i enheden til at styre dit telefonnummer. Du kan forhindre, at dit SIM-kort bruges uden din godkendelse, ved at beskytte enhedens SIM-kort med en pinkode.

Du bliver bedt om at angive pinkoden til dit SIM-kort, når du tænder din enhed, eller når SIM-kortet sidder i en anden enhed.

Sådan konfigurerer du en pinkode til SIM-kortet:

1. På din Android-enhed skal du trykke på Indstillinger og derefter Sikkerhed og Privatliv og derefter Flere sikkerhedsindstillinger.
  2. Tryk på SIM-lås og derefter Lås SIM-kort.

Tip! Nogle mobilselskaber har en standardpinkode, som er offentligt tilgængelig. Vi anbefaler, at du ændrer den for at øge beskyttelsen.

Skjul notifikationsindhold fra låseskærmen

Oplysninger fra notifikationer på låseskærmen kan give uautoriserede personer oplysninger, som de kan bruge til at få adgang til dine data. Du kan forhindre dette ved at styre, hvilket indhold i notifikationer der skal vises på låseskærmen. Se, hvordan du administrerer notifikationer på Android.

Sådan skjuler du en notifikation på låseskærmen:

1. På din enhed skal du trykke på Indstillinger og derefter Sikkerhed og Privatliv og derefter Flere sikkerhedsindstillinger.
  2. Tryk på Notifikationer på låseskærmen.

Relaterede ressourcer