Cross-device-services gebruiken op je Android-apparaten

Deze functie komt binnenkort beschikbaar op apparaten met Android 11 en hoger.

Je Android-apparaten kunnen beter samenwerken met cross-device-services. Als cross-device-services aanstaan, is het volgende bijvoorbeeld van toepassing:

• Je kunt de hotspot van je telefoon aanzetten vanaf je andere apparaten in de buurt.
  • In apps zoals Google Meet en Gmail kun je wisselen tussen apparaten in videogesprekken.
  • Apps bieden je manieren om content te delen op je eigen apparaten.
  • Je krijgt nieuwe cross-device-functies zodra ze worden uitgebracht.

Als cross-device-services aanstaan voor 2 of meer Android-apparaten met hetzelfde Google-account, kunnen je apparaten elkaar vinden als ze in de buurt zijn.

Wat je nodig hebt

Belangrijk: Cross-device-services zijn niet beschikbaar op Android Go-apparaten.

Ervoor zorgen dat cross-device-services aanstaan

Als cross-device-services en bluetooth aanstaan:

• Andere apparaten kunnen je apparaatnaam en bepaalde andere apparaatgegevens mogelijk zien.
  • Andere apparaten in dezelfde groep kunnen je apparaat herkennen totdat je cross-device-services uitzet.

Belangrijk: Cross-device-services werken alleen tussen apparaten die zijn ingelogd op hetzelfde Google-account.

1. Open Instellingen Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Google en dan Apparaten en delen en dan Cross-device-services.
  3. Zorg dat Cross-device-services gebruiken aanstaat.

Tip: Zorg ervoor dat je de bovenstaande stappen herhaalt op al je apparaten.

Ervoor zorgen dat de functies die je wilt gebruiken aanstaan

• Gesprek casten: Je kunt videogesprekken van je apparaat casten naar een ander apparaat met hetzelfde Google-account. Als je deze functie uitzet, kunnen je andere apparaten geen gesprekken naar je apparaat casten. Als deze functie aanstaat, kunnen je andere apparaten videogesprekken casten naar het apparaat dat je gebruikt.
  • Internet delen: Deel internettoegang tussen apparaten met hetzelfde Google-account. Als je deze functie uitzet, kunnen je andere apparaten je apparaat niet gebruiken voor internettoegang. Als deze functie aanstaat, kunnen je andere apparaten internettoegang krijgen via het apparaat dat je gebruikt. Ze kunnen bijvoorbeeld je hotspot aanzetten en er verbinding mee maken via instant hotspot.
    • Internet delen is niet beschikbaar op Samsung-apparaten. Als je een Samsung-apparaat hebt, kun je in plaats daarvan de functie voor automatische hotspots gebruiken.

Je apparaatgroepen beheren

Apparaten die zijn ingelogd op hetzelfde Google-account, kunnen cross-device-services gebruiken.

De reeks apparaten in een apparaatgroep checken

Belangrijk: Je huidige apparaat wordt standaard toegevoegd aan een apparaatgroep nadat je het instellen voor cross-device-services hebt afgerond.

Zo check je de apparaten die deel uitmaken van een apparaatgroep:

1. Open Instellingen Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Google en dan Apparaten en delen en dan Cross-device-services.
  3. Tik onder Apparaatgroepen op je Google-account.
    • Je vindt een lijst met andere apparaten met hetzelfde Google-account die je al aan de apparaatgroep hebt toegevoegd.
Een apparaat verwijderen uit een groep
  1. Open Instellingen Instellingen op het Android-apparaat dat je wilt verwijderen.
  2. Tik op Google en dan Apparaten en delen en dan Cross-device-services.
  3. Tik onder Apparaatgroepen op je Google-account.
  4. Als je een apparaat uit de groep wilt verwijderen, zet je het apparaat uit.
    • Hiermee worden cross-device-services op dat apparaat uitgezet.

Apps die cross-device-services gebruiken

Als cross-device-services aanstaan op een Android-apparaat, kunnen andere Android-apparaten in de buurt waarop je bent ingelogd op hetzelfde Google-account, dat apparaat vinden en content met dat apparaat delen.

Apps die je instellingen voor cross-device-services gebruiken, kunnen je manieren tonen om te delen op je apparaten. Ook kunnen ze een lijst tonen met je apparaten in de buurt. In een app voor videobellen kun je bijvoorbeeld je gesprek naar een ander apparaat casten. De app toont dan een lijst met apparaten in de buurt waarnaar je kunt casten. De lijst met apparaten wordt niet gedeeld met de app. Als je een apparaat in de lijst selecteert, wordt informatie over dat apparaat misschien wel gedeeld met de app.

Gerelateerde bronnen