perjantai 26. tammikuuta 2018

Kopiointi ja skaalaus

Tyttären housuissa on reikä. Halusin paikata sen käyttämällä silityskuvioita ja toisaalta niin, ettei se näyttäisi ihan paikatulta. Tyttären toiveesta kuvioksi valikoitui perhonen. Päätin tehdä perhosesta kaksivärisen ja yhden perhosen sijaan laittaa lahkeeseen useamman perhosen.

Kuvio ostettu Silhouette Design Storesta.

Ajattelin, että kolme eri kokoista perhosta olisi hyvä määrä. Kuvion ollessa valittuna ilmestyy yläpalkkiin lisää vaihtoehtoja.



Tuplausnapilla saadaan kopioitua valittu kuvio nopeasti. Ja kahteen kertaan klikkaamalla saadaan suoraan kuviosta pari kopiota. Kaikki ovat nyt identtisiä. Haluan niistä kuitenkin hieman eri kokoisia, ja alkuperäinenkin oli aivan liian iso tarpeisiini. Seuraavaksi siirretään kuviot pois toistensa päältä.


Nyt valitaan koot. Suurin saisi olla kooltaan korkeintaan 2 tuumaa leveä. Tässä vaiheessa vapautin yhden perhosparin ryhmityksen, jotta pääsen muokkaamaan yksittäisen kuvion kokoa. Vaihtoehtona olisi toki kulmasta vetää kuvio haluttuun kokoon, mutta käytetään tällä kertaa skaalausta .



Skaalausvalikosta voiaan valita skaalaus tietyllä prosenttiluvulla, mutta myös tiettyyn kokoon. W = leveys ja H = korkeus. MUISTA PAINAA LUKKOA, jotta kuva skaalautuu suhteessa, eikä muuta vain toiseen suuntaan kokoa. Tässä vaiheessa muutin myös toisen kuvion viivojen väriä leikkaamista varten, vaikkei se olekaan ihan välttämätöntä. Auttaa itseäni muistamaan, että oli tarkoitus tehdä kahdella eri värillä. Toistetaan sama kaikille kuvioille.




 Ja sitten vaan leikkaamaan. Leikkuuta ennen toki kannattaa miettiä miten kuviot kannattaa asetella, nyt ne on vain roiskaistu alustalle... Tällä kertaa itselläni leikattavana symmetrinen kuvio, joten ei tarvitse muistaa peilata.

Ja valmis tuotos

torstai 23. marraskuuta 2017

Silhouette Studion laajempien osien vertailu

Mitä eroa on Silhouette Studion eri versioilla? Kannattaako lisäominaisuuksista maksaa?
Itselläni tuli leikkurin kanssa Designer Edition (DE), joten en tiedä mitä olisin kaipaillut, jos minulla olisi ollut vain se perusversio. Huomasin vasta nyt tätä listausta tehdessäni, että esimerkiksi jo aiemmin esittelemäni värin mukaan jäljentäminen on DE-ominaisuus.

Taulukoin eri laajennusten ominaisuudet.

Onko teillä laajennuksia käytössä? Onko käytössä oleva sinulle riittävä vai kaipaatko jotain lisää?

sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Ohuen tekstin vahvistaminen leikattavaksi

Osa teksteistä on niin ohkaisia, ettei niiden leikkaaminen ole mitenkään mahdollista sellaisenaan.
Esimerkiksi "Edwardian Script ITC" on hyvä esimerkki.



Tekstiä voidaan muokata marginaalityökalulla (Offset). Marginaalitykalu löytyy oikeasta laidasta keskeltä, tähden mallinen kuvio.


Tekstille tehdään uusi "ulkolaita", valitsemalla ensin teksti aktiiviseksi ja sen jälkeen klikkaamalla Offset.  Marginaalit näyttä tässä vaiheessa oudoilta ympyröiltä tekstin ulkopuolella.



 
Tässä vaiheessa voidaan marginaalin etäisyydeksi määritellä 0,000. Tämän jälkeen lähdetään muuttamaan etäisyyttä pikku hiljaa nuolilla ylöspäin, kunnes näyttää hyvältä.



Itse laitoin tähän tällä kertaa 0,020, mutta joskus voi vähempikin riittää. Sen jälkeen klikataan "Apply". Kuvio näyttää nyt tältä


Ja tekstit näyttävät tältä, kun ne siirretään erilleen. Kirjaimet ovat nätisti yhdistyneet, eikä niitä tarvitse erikseen yhdistää (Weld)





Taas kerran pitää muistaa, että teksti on muokkausten jälkeen kuva. Tässäkin on esimerkiksi J erikseen, eikä siirtämällä siirry kuin palasia koko tekstistä. Niinpä tulee muistaa jälleen ryhmitellä (Group), mikäli haluaa tekstin pysyvän kasassa.


Ä:n pilkkujen kanssa saa jälleen olla tarkkana, vaikka ne ei olekaan yksittäisiä palluroita. Onnistuin ensin hukkaamaan toiset ja nyt en saanutkaan niitä ihan täydellisesti paikalleen.

Tekstin leikkaaminen

Sain Facebookin kautta kyselyn, miten Silhouetella saa tehtyä ja leikattua esimerkiksi Hyvää Joulua -tekstin. Näin joulun lähestyessä, aihe onkin ihan ajankohtainen ja tarpeellinen.

Silhouette Studiossa valitaan ensin vasemman laidan palkista teksti-työkalu.

vasemman laidan palkin tekstityökalu


Valinnan jälkeen klikataan valkoiselle työalueelle ja tämän jälkeen voidaan kirjoittaa haluttu teksti. Teksti voi tässä vaiheessa olla millä tahansa fontilla. Itselläni tuli automaattisesti Arialin Unicodella.



Tässä vaiheessa avataan tekstityökalu oikean laidan työkalupalkista.

Tekstityökaluvalikko

Nyt aktivoidaan kirjoitettu teksti kaksoisklikkaamalla sitä. Tämän jälkeen painetaan näppäimistöstä CTRL + A -yhdistelmää samanaikaisesti, jolloin saadaan koko teksti valittua.


Tekstin ollessa aktiivinen, voidaan tekstivalikosta valita haluttu fontti ja sen näkee suoraan tekstin muutoksena. Itse päädyin valitsemaan "Brush Script MT":n, jossa ei ole juurikaan kapeita kohtia.


Kirjaimet ovat kuitenkin irrallaan toisistaan, joten tässä kohtaa niille kannattaa tehdä yhdistäminen. Yhdistämisen saa tehtyä aktivoimalla tekstin klikkaamalla ja tämän jälkeen hiiren oikealla klikkauksella saadaan valikko auki. Sieltä valitaan suunnilleen puolessa välissä oleva "Weld". Tämän jälkeen tekstin osat ovat irrallaan toisistaan, joten suositteleen ryhmäyttämään ne. Valitaan kaikki tekstin palaset ja klikataan oikealla ja sieltä valitaan "Group". Nyt pysyvät osat taas kasassa, mikäli halutaan muuttaa tekstin kokoa tai liikuttaa tekstiä toiseen paikkaan. Tässä kohtaa tulee toki huomata, ettei kyseessä ole enää teksti, vaan sitä käsitellään kuvana. Toisin sanoen siis tekstivalikon vaihtoehdot eivät ole enää käytettävissä.


Teksti on suoraan valmista leikattavaksi eli tässä vaiheessa voidaan valita ylälaidsasta "SEND" eli lähetä. 

Leikkausasetuksissa menin tälläkin kertaa oletuksilla, koska ne toimii itselläni yleensä hyvin. Jostain syystä ohjelma kysyi multa peilaamisesta, vaikka valintana oli vinyyli.

Leikkausasetukset

Valmis lopputulos näyttää tältä. Pientä säätöä tuli vielä ä:n pisteiden kanssa, jotka ei meinanneet pysyä paikallaan.




Seuraava ohjeistus tulee käsittelemään sitä, mitä voi tehdä fontille, joka on aivan liian kapea leikattavaksi. Tällaisia fontteja ovat esimerkiksi useimmat kaunokirjoitukset, jotka olisivat täydellisiä korttiaskarteluissa.

torstai 26. lokakuuta 2017

Jäljentäminen värin mukaan

Uudessa Studio versiossa jäljentämisen (trace) voi tehdä uutena ominaisuutena värin mukaan. Työn alla pojan kaverille t-paitaan silityskalvoilla kuvio.







Jäljentämisvalikko löytyy oikeasta palkista, neljäs ylhäältä (Open the Trace Panel).

Jäljentämisvalikkoon pääsee tätä kuvaketta klikkaamalla

Jäljentämisvalikossa on kolme eri vaihtoehtoa. Ensimmäisenä ihan perinteinen jäljentäminen, toisena värin mukaan ja kolmantena magneetti. Tällä kertaa siis tutustutaan tähän värin mukaan jäljentämiseen.
Jäljentämisessä on kolme vaihtoehtoista tapaa



Pipetistä (eli keskimmäisestä) klikattua, aukeaa värin mukaan jäljentämisen valikko. Tässä vaiheessa klikataan "Trace by Color" eli "jäljennä värin mukaan". Klikkauksen jälkeen hiirestä tulee pipetti, jolla klikataan sitä väriä, jota halutaan jäljentää. Tässä omassa työssäni se on valkoinen.kuva. Klikkauksen jälkeen valkoinen muuttuu keltaiseksi.



Pipetin klikkauksen jälkeen samanväriset muuttuvat keltaiseksi

Tässä vaiheessa jäljentämisvalikoista voidaan valita miten jäljentäminen halutaan tehdä. Kuvat on mun mielestä aika havainnolliset. Muut valinnat tehtyä, klikataan jäljennä eli trace. Itselläni muut valinnat ulkoreunat (outline) ja kaikki alueet (all areas). Mikäli valitsee single area eli yksittäisen alueen, voi valita vaikka yksittäisen kirjaimen.

Värin mukaan jäljentämisen valikko


Lopputulos näyttää tältä ja se onkin nyt valmis leikattavaksi.

Jäljennetty kuva valmiina leikattavaksi