Okulumuzun 11. sınıf öğrencisi Esra YILMAZ kestiğimiz parçaları tutkallıyarak bize veriyor bizde 40 santim çapında kestiğimiz kapakların etrafına parçaları tel zımpa ile montalıyoruz,
Parçalar yapıştrıldıkca kovanın şekli ortaya çıkmaya başladı, son parçayıda yapıştırıp tutkalın iyi kuruması için dışından telle bağladık, eyvahhhhhh... hocam demez mi bu çok güzel oldu bunu vermeeeemmmm... hocam kurbanın olayım ölçüler sizde makineler sizde, istediğiniz zaman daha iyisini yaparsınız. Şimdi git 2 gün sonra gel dediler ve oradan ayrıldım.
Şimdi kovanın dış yüzeyinin düzeltilmesi işine sıra geldi, okulda ki öğrencilerin maşallahı var her işi çok iyi beceriyorlar. 11. sınıf öğrencilerinden Doğan Can TÜRKÖZ bu işimizide halletti. Son olarak kovanın menteşeleri, taşıma kulpları ve açıp kapamak için mandallarıda vidaladık.
İşte bitmiş hali....... Şimdi ilkbaharda bu kovana güçlü bir arı koymaya sıra geldi. İşin ayrıntıları; Bu kovanın içerisine bildiğimiz elek kasnaklarından sırasıyla dizilecek ve her kasnağa 1 santimlik kılavuz petek bağlanacak. Özellikle kasnaklar 37 mm eninde kesildi, kasnakların temininde emeğini esirgemeyen değerli arıcı Enver ÖNER ağabeyime sonsuz teşekkürler. Bende bu kovandan yapmak istiyorum diyen olursa, 40 cm ve 30 cm çapında iki ayrı kovan için teknik resimlerinin çizimini yayınlayacağım. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen matematik öğretmeni Sayın Yaşar ALTINTAŞ hocama sonsuz teşekkürler.