Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί στην Ταρτούς η ρωσική Διοίκηση Μεσογείου και όχι στη Λήμνο;


ΡΩΣΟΣ ΥΠΑΜ

Η Ρωσία για την προστασία των συμφερόντων της στη Μεσόγειο και τη συνεχή παρουσία σε αυτήν δυνάμεων του στόλου θα δημιουργήσει επιχειρησιακή διοίκηση  Ναυτικού», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού στο συμβούλιο του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Voice of Russia».
Ο Σοϊγκού επίσης υπενθύμισε, ότι η Ρωσία διαθέτει ένα σταθμό υλικο-τεχνικού εφοδιασμού του  Ναυτικού στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς. 

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Αποκτήστε ανοσία στο κακό κι όχι αναισθησία.

Πώς;

Με την...



(κάντε «κλικ» εδώ)

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Άλλο θρησκευτικό προσύνημα κι άλλο τουρισμός στην Αγία Ρωσία

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ζητεί νομοθετική διάκριση μεταξύ προσκυνήματος και τουρισμού 

Η Ρωσία χρειάζεται νομοθεσία για το διαχωρισμό του προσκυνήματος από τον τουρισμό, δήλωσε ο επικεφαλής του κέντρου προσκυνήματος της πατριαρχίας Μόσχας αναφέρει η ιστοσελίδα rbth.gr.
"Προσκύνημα και τουρισμός είναι αταίριαστα. Δεν μπορούν να είναι το ίδιο, ωστόσο δεν διαχωρίζονται από το νόμο. Στα προσκυνήματα θα έπρεπε να συμμετέχουν μόνο οι θρησκευτικές οργανώσεις» δήλωσε ο Ιερομόναχος Νικόδημος, προσθέτοντας ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επεξεργάζεται τροποποιήσεις στην κατάρτιση του νόμου για τον τουρισμό.
"Σύμφωνα με το νόμο, θρησκευτικές οργανώσεις δεν έχουν το δικαίωμα να διοργανώσουν περιηγήσεις για τους προσκυνητές, οπότε η νομοθεσία πρέπει να τροποποιηθεί» είπε ο Νικόδημος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα φορολογικά οφέλη είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη προσκυνηματικού τουρισμού, και πως μόνο οι πιστοί και καθηγητές θεολογίας ή οι μαθητές μπορούν να εργαστούν ως ξεναγοί.
"Μερικοί άνθρωποι πηγαίνουν για να προσευχηθούν και άλλοι πάνε στα αξιοθέατα. Δεν αισθάνομαι άνετα μαζί » σύμφωνα με τον  Ιερομόναχο Νικόδημο.

Πηγή: defencenet

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΜΟΝΟΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ , ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΩΣΦΟΡΙΚΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ !

ΡΩΣΙΑ: «Η Εκκλησία θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο έλεγχο στην οικογενειακή ζωή, την εκπαίδευση και τις ένοπλες δυνάμεις» δήλωσε ο Πούτιν



Reuters / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


«Η Ορθόδοξη Εκκλησία θα πρέπει να έχει μεγαλύτερο λόγο στην οικογενειακή ζωή, την εκπαίδευση και τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 4 χρόνων από την ενθρόνιση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου (οι φωτογραφίες από εδώ).


Η πίστη είναι βαθιά ριζωμένη στο ρωσικό λαό μετά την πτώση της επίσημα άθεης Σοβιετικής Ένωσης και ο Πούτιν αποβλέπει στην υποστήριξη της Ρώσικης Εκκλησίας από τότε που ξεκίνησε την τρίτη θητεία του ως πρόεδρος μετά από ένα κύμα διαμαρτυριών κατά της διακυβέρνησής του.


Έχει, επίσης, προσπαθήσει να αναμείξει την πνευματικότητα με τον πατριωτισμό, προκειμένου να ενοποιήσει την επίσημα κοσμική χώρα όπου εθνοτικά και πολιτικά ρήγματα αρχίζουν να φαίνονται.


"Στην καρδιά όλων των νικών και των επιτευγμάτων της Ρωσίας βρίσκεται ο πατριωτισμός, η πίστη και η δύναμη του πνεύματος", δήλωσε ο Πούτιν στην πολυτελή αίθουσα Alexeyevsky του Κρεμλίνου.


Η σχέση του Πούτιν με την εκκλησία έχει ενισχυθεί μετά τα περσινά γεγονότα με τα μέλη των ‘Pussy Riot’ που μπήκαν στην Εκκλησία του Σωτήρος Χριστού και τραγούδησαν ένα χυδαίο τραγούδι κατά του Πούτιν.


Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Πούτιν είπε ότι η «χυδαία» αντίληψη του κοσμικού κράτους πρέπει να απομακρυνθεί, δίνοντας στην Εκκλησία, και σε άλλες θρησκείες, τον έλεγχο σε περισσότερες πτυχές της ρωσικής ζωής.


«Καθώς διατηρούμε τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους μας, και δεν επιτρέπουμε την υπερβολική συμμετοχή της κυβέρνησης στη ζωή της Εκκλησίας, θα πρέπει να ξεφύγουμε από τη χυδαία, πρωτόγονη κατανόηση του κοσμικού κράτους», είπε.


"Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλες παραδοσιακές θρησκείες θα πρέπει να πάρουν κάθε ευκαιρία για να υπηρετήσουν πλήρως σε σημαντικούς τομείς όπως στη στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας, στην ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών, στη νεολαία, στη κοινωνική ανάπτυξη, και στην ενίσχυση του πατριωτικού πνεύματος των ενόπλων δυνάμεων".


Ο Πούτιν εξήρε τις πνευματικές αξίες της Εκκλησίας, αλλά μίλησε και για θρησκευτική κατανόηση για την αντιμετώπιση των εθνοτικών εντάσεων σε πόλεις όπως η Μόσχα, η οποία έχει μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό μεταναστών από την περιοχή του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας.


Η Εκκλησία με τη σειρά του εξήρε την ηγεσία του Πούτιν. Λίγο πριν το περιστατικό με τις Pussy Riot, ο Κύριλλος παρομοίασε το χρόνο που ο Πούτιν είναι στην εξουσία σε ένα «θαύμα του Θεού».


Ο Πούτιν ήταν τότε πρωθυπουργός, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.


Η Εκκλησία έχει δώσει επίσης στους ιερείς της πιο ελεύθερη πρόσβαση στην πολιτική, στη θέσπιση κανόνων για τους κληρικούς που αναζητούν αιρετό αξίωμα, παρά τους περιορισμούς σχεδόν κάθε πολιτικής δραστηριότητας από τις θρησκευτικές αρχές.


Το κυβερνών κόμμα ‘Ενωμένη Ρωσία’ έχει προτείνει ένα νόμο που να θεσπίζει ποινές φυλάκισης για τα αδικήματα που στρέφονται κατά των θρησκευτικών συμβόλων και των θρησκευτικών συναισθημάτων των πιστών.
 

Στο μεταξύ σε συνάντηση που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Πρόεδρο των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, ανέφερε: «Η φωνή της Εκκλησίας πρέπει να ακουστεί δυνατά και από τον χώρο της τηλεόρασης». «Πρέπει να εξασφαλιστεί τηλεοπτικός χρόνος για το συμφέρον του ρωσικού λαού, οι οποίοι θα πληροφορούνται για τις αξίες της Ορθοδοξίας», πρόσθεσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επίσης ο Πούτιν υποστήριξε την ιδέα του Πατριάρχη Μόσχας, για τη δημιουργία κέντρων στήριξης οικογενειών από τη Ρωσική Εκκλησία σε κάθε συνοικία της πόλεως.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της Ρωσίας το εκπαιδευτικό σύστημα.

«Πρέπει να επιστρέψουν στη λειτουργία ενός νηπιαγωγείου, σχολείου, γυμνάσιου κ.α., η ηθική, οι αρχές και τα πνευματικά ιδεώδη», ανέφερε ο κ. Κύριλλος.

Επίσης ο Πατριάρχης αναφερόμενος στο θέμα του τηλεοπτικού καναλιού, τόνισε ότι "ένα κανάλι θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τις πραγματικές καταστάσεις που υπάρχουν στη χώρα".

«Το κανάλι πρέπει να προβάλει εθνικές αξίες, καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με την ειλικρίνεια, την αγάπη για την πατρίδα και την ακεραιότητα», ανέφερε ο Πατριάρχης.

Γκάλοπ για ορθόδοξο κανάλι

Αξίζει να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των Ρώσων πολιτών, είναι υπέρ της δημιουργίας Ορθόδοξου τηλεοπτικού καναλιού.

Συγκεκριμένα το 77% λέει ναι στη δημιουργία του καναλιού, ενώ το 66% θέλουν να δημιουργηθούν σχολεία από την Εκκλησία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το υψηλότερο τίμημα από όλους τους υποψηφίους φέρεται να προσφέρει η ρωσική εταιρεία Sintez για την εξαγορά της ΔΕΠΑ

ΓΙΑ ΔΕΠΑ

Το υψηλότερο τίμημα από όλους τους υποψηφίους φέρεται να προσφέρει η ρωσική εταιρεία Sintez για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με την ρωσική οικονομική εφημερίδα Kommersant, η οποία επικαλείται τραπεζική πηγή.
 

Το δημοσίευμα φέρει την Sintez να προσφέρει 1,9 δισ. ευρώ, ποσό μεγαλύτερο όπως αναφέρει από τις προσφορές της ρωσικής Gazprom , της κοινοπραξίας Μ&Μ GasCo, της κοινοπραξίας ΓΕΚ / ΤΕΡΝΑ –PP και της Socar.
H Sintez ελέγχεται από τον Ρώσο μεγιστάνα Leonid Lebedev και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας στην Ρωσία και ακίνητα.
H Kommersant ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ άνοιξε το data room για τους υποψήφιους επενδυτές στις 6 Φεβρουαρίου, το οποίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι αύριο Τετάρτη, ενώ η προθεσμία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών λήγει στις 12 Απριλίου.

Πηγή:  defencenet

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μέχρι και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χτίζει Ορθοδόξους Ναούς το Πατριαρχείο Μόσχας !!!

829 ΕΝΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ!

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο ίδιος ο Πατριάρχης της Μόσχας, Κύριλλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Συνόδου των Επισκόπων, η ρωσική εκκλησία έχει 829 ενορίες και 52 μοναστήρια υπό τον έλεγχό της εκτός της περιοχής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης!
Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν δημιουργηθεί ενορίες στην Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και την Καμπότζη.
Υπό κατασκευή είναι εκκλησίες στη Μαδρίτη της Ισπανίας, αλλά και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!
Η επέκταση της ρωσικής εκκλησίας γίνεται για να καλυφθεί η ρωσική διασπορά που ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, αλλά και για να διαδοθεί η Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο.

Πηγή:  defencenet