31 de desembre del 2011

Feliç any 2012! Happy New Year 2012! Happy New Yeaaah!

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Tant la foto com el disseny són meus. La foto la vaig fer el passat 5 de febrer de 2011 durant una molt recomanable excursió amb raquetes de neu des de l’Hospital de Benasque fins al Plan d’Aiguallut (Vall de Benasque). A l’excursió hi vam anar el meu cosí Germán, el meu germà i jo. Si voleu més detalls els teniu aquí. El disseny l’he fet aquesta mateixa tarda, en un moment d’inspiració amb l’Illustrator i el Photoshop Guiño.

Feliç any 2012 a tothom! Happy New Year 2012! Happy New Yeaaah!

Diversos cartells de Nadal

 

Un cop més ja ha passat el Nadal i s’acosta (perillosament) l’any 2012. És una época on es desitja el millor a tots aquells éssers més propers i estimats i on, inevitablement, també arriben alguns encàrrecs de cartells per felicitar les festes. Aquí en teniu els que enguany m’ha encarregat el capellà de la parròquia del barri (com sempre tots de pressa i corrent i a última hora):

Felicitación navidad

Felicitació de Nadal de la Parròquia de la Mercè de Lleida

 

felicitación navidad mercedarioscf

Felicitació de Nadal al club Mercedarios CF

 

feliz2012

Felicitació del nou any 2012 de la Parròquia la Mercè de Lleida
(només per al Facebook)

30 de desembre del 2011

Calendari Mercedari 2012

 

Igual que fa 2 anys, el capellà de la parròquia del barri m’ha encarregat fer un calendari pel 2012 amb fotografies d’aquelles activitats més representatives i esdeveniments més importants del 2012. El problema és que el calendari me’l va encarregar el dia 28 de desembre a la tarda i el dia 29 al matí ja havia d’estar a la impremta (tot a última hora, com sempre). Com que tenia poques hores per fer-lo vaig aprofitar el disseny del calendari de 2010 i el vaig adaptar per al 2012. L’únic element que s’ha afegit són les fases lunars al dia que corresponguin.

 

01 02
03 04
05 06
07 08
09 10
11 12

29 de desembre del 2011

Diari pop: Els millors discos de l’any 2011

 

S’acaba l’any i, si hi ha alguna cosa típica en aquestes dates (a part de comprar regals, menjar, beure i sortir de festa com si s’acabés el món), és fer un recull de tot allò que ha passat durant els últims 12 mesos. Jo no seré menys i des d’aquest humil bloc voldria recollir aquells discos de música que més m’han agradat i més m’han influït.

Ja veureu que hi ha pop, rock, electrònica, psicodèlia, cançó d’autor, ritmes ràpids i ritmes lents, coses d’aquí i de l’altra banda del món... fins i tot hi ha rock còsmic grecollatí! Els he posat en ordre alfabètic perquè em costaria molt destacar-ne uns per sobre d’uns altres ja què hi ha molts estils musicals diferents (no sé comparar l’electrònica reversionada de Depeche Mode amb l’intimitat de Jero Romero o la psicodèlia de Sidonie).

L’únic que no hi trobareu seran aquells músics (per anomenar-los d’alguna manera) que dia rere dia, sessió rere sessió, inunden les radiofòrmules comercials i les pistes de ball més concorregudes. Si heu arribat aquí buscant això, ho sento, però no ho trobareu.

De cada disc he posat la portada en miniatura (si feu clic a sobre la podreu veure més gran), un enllaç a la pàgina web del grup i un enllaç a l’aplicació Spotify per escoltar-lo sencer de forma legal i gratuïta. Comencem:

 

Antònia-Font-Lamparetes ANTÒNIA FONT
Lamparetes


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

depeche_mode-Remixes2 DEPECHE MODE
Remixes 2. 81-11

Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

destroyer-kaputt DESTROYER
Kaputt


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

jero_romero-cabeza_de_leon JERO ROMERO
Cabeza De León


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

Manel-10_Milles_Per_Veure_Una_Bona_Armadura-Frontal MANEL
10 Milles Per Veure
Una Bona Armadura


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

mucho MUCHO
Mucho


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

noel_gallagher_high_flying_birds NOEL GALLAGHER
High Flying Birds


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

russian-red-fuerteventura RUSSIAN RED
Fuerteventura


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

Sidonie-El_Fluido_Garcia-Frontal SIDONIE
El Fluído García


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

the-decemberists-king-is-dead THE DECEMBERISTS
The King Is Dead


Pàgina web
Escoltar a Spotify

 

wilco-the_whole_love WILCO
The Whole Love


Pàgina web
Escoltar a Spotify

28 de desembre del 2011

Com canviar o restablir la contrasenya d’administrador de Windows 7 sense iniciar sessió

 

Posem per cas que necessitem entrar a treballar amb un ordinador amb el sistema operatiu Windows 7, que només té creat un usuari que alhora és l’administrador del sistema, que aquest usuari té una contrasenya que desconeixem, i que no li podem preguntar la contrasenya al propietari de l’ordinador per temes que no vénen al cas.

01

02

 

El què hem de fer és, o bé intentar esbrinar la contrasenya d’aquest usuari administrador, o bé intentar esborrar-la o canviar-la. El problema és que els mètodes i aplicacions que tradicionalment s’han utilitzat amb Windows XP o Vista (BackTrack, ophcrack, ...) no funcionen amb Windows 7.

Afortunadament tenim a Google del nostre costat (Google, sempre Google!), i he trobat un sistema per esborrar o canviar aquesta contrasenya sense haver d’iniciar sessió com a Administrador del sistema. L’ideal seria esbrinar quina és aquesta contrasenya sense haver de canviar-la o esborrar-la, però això no ho he trobat; si algú ho sap s’agrairà eternament un comentari amb les instruccions precises.

El sistema que utilitzarem es basa en la possibilitat d’accedir a una consola MS-DOS a través del procés d’instal·lació del Windows 7, cosa que aprofitarem per canviar el contingut de l’aplicació “Teclas especiales (sethc.exe, accessible des de la finestra de validació d’usuaris i contrasenyes en l’inici de Windows) pel contingut de la mateixa consola de MS-DOS (cmd.exe), i així poder entrar a administrar els usuaris de l’ordinador sense identificar-nos com a Administradors. Així d’entrada pot semblar força complicat, però si ho proveu, veureu que no ho és tant.

Per fer tot això només necessitem un DVD d’instal·lació de la mateixa versió del Windows 7 que té instal·lat l’ordinador al que no podem accedir o, si el nostre ordinador no té unitat lectora de DVD, un llapis USB d’autoarranc amb els arxius d’instal·lació del Windows 7 (les instruccions per crear aquest llapis a partir del DVD d’instal·lació original es troben en un post anterior en aquest mateix bloc).

El primer que hem de fer és configurar la BIOS del nostre ordinador per tal que en comptes d’arrencar directament des del disc dur, arrenqui des de la unitat DVD o des d’un llapis USB segons correspongui. Un cop fet això introduïm el DVD o el llapis USB d’instal·lació de Windows 7, i reiniciem l’ordinador.

L’ordinador s’iniciarà a partir del DVD o el llapis USB i arribarà a la finestra on ens demana la configuració regional del nostre ordinador. En el nostre cas ho hem deixat tal i com està perquè l’opció Español (España, internacional) és la correcta i ja ve per defecte. Fem Siguiente per continuar.

03

 

Arribarem a una altra finestra on clicarem a l’opció Reparar el equipo.

04

 

Sortirà una altra finestra on buscarà la partició de l’ordinador on està instal·lat el Windows.

05

 

Quan acabi ens mostrarà que ja ha trobat totes les particions de l’ordinador on hi ha el Windows 7. Seleccionarem la partició que ens interessa i polsarem Siguiente.

06

 

Apareixerà una nova finestra on clicarem a l’opció Símbolo del sistema.

07.1

 

S’obrirà una consola de MS-DOS.

08

 

És ara quan aprofitarem que des de la consola MS-DOS podem accedir al contingut del disc dur de l’ordinador i modificarem el contingut d’alguna aplicació “sensible”.

En aquesta consola escriurem les següents comandes:

X:\Sources>c:
(Accedim a la unitat on tenim instal·lat el Windows 7, en aquest cas la unitat C:).

C:\>cd windows\system32
(Accedim a la carpeta Windows\System32).

C:\Windows\System32>ren sethc.exe sethc.000
(Canviem el nom de l’arxiu sethc.exe per sethc.000, però li podem posar el nom que vulguem).

C:\Windows\System32>copy cmd.exe sethc.exe
(Copiem l’arxiu cmd.exe a la mateixa carpeta però amb el nom sethc.exe).

09Aquest és l’aspecte que hauria de tenir la consola de MS-DOS.

C:\Windows\System32>exit

Sortim de la consola MS-DOS i tornem a la finestra anterior on polsarem Reiniciar.

07.2

 

Mentre l’ordinador es reinicia, traiem el DVD o l’USB de l’ordinador o bé deixem que l’ordinador arrenqui des del disc dur fins arribar a la finestra de validació d’usuaris i contrasenyes.

10.1

 

Un cop aquí, POLSEM 5 VEGADES LA TECLA SHIFT, i això farà que s’executi l’arxiu sethc.exe, el contingut del qual ja no és la configuració de les tecles especials, sinó que és l’aparició de la consola MS-DOS.

11

 

Aprofitarem aquesta nova consola de MS-DOS per canviar o esborrar la contrasenya dels usuaris del sistema amb l’ordre control userpasswords2.

C:\Windows\system32>control userpasswords2

12

 

Apareixerà una nova finestra on marcarem l’opció Los usuarios deben escribir su nombre y contraseña para usar el equipo (si no la tenim ja marcada), i després clicarem el botó Restablecer contraseña...

13

 

I ara surt la finestra on podrem modificar la contrasenya d’Administrador de Windows introduint-hi una de nova, o bé deixar-ho tot en blanc i així esborrar la contrasenya actual. En aquest cas s’ha deixat en blanc i hem polsat Aceptar.

14

 

Tornarem a la finestra anterior, on polsarem Aceptar per tornar a la consola de MS-DOS de la que sortirem amb la comanda Exit, i estarem un altre cop a la pantalla de validació d’usuaris i contrasenyes.

Ara ja podem entrar directament al Windows com a Administradors sense introduir cap contrasenya.

10.2

15

 

Ja només queda anar a l’Explorador de Windows per esborrar l’arxiu sethc.exe, i canviar el nom de l’arxiu sethc.000 per sethc.exe. Així ja tindrem un altre cop els arxius correctes i amb les seves funcions originals.

NOTA IMPORTANT: aquestes instruccions són simplement informatives i no em faig responsable de l’ús que se’n pugui fer, així que cadascú es faci responsable dels seus actes.

27 de desembre del 2011

Com crear un llapis USB d’autoarranc per instal·lar el Windows 7 a un ordinador sense unitat de DVD

 

Tradicionalment, el procés d’instal·lació de qualsevol versió de Windows en un ordinador s’ha fet a través d’un CD o DVD d’instal·lació, però amb l’aparició dels netbooks i la progressiva desaparició de les unitats de DVD dels ordinadors això ja no és possible i per instal·lar qualsevol sistema operatiu o aplicació s’ha de fer a través d’Internet o a través d’un llapis USB.

Aquí veurem com es fa per crear un llapis USB d’autoarranc per instal·lar el Windows 7 en un netbook. Per fer això necessitarem:

  • Un disc d’instal·lació de Windows 7.
  • Un ordinador amb lector de DVD i el sistema operatiu Windows instal·lat.
  • Un llapis USB en blanc de com a mínim 4 GB de capacitat.
  • Una aplicació com WinToFlash per passar els arxius del disc d’instal·lació de Windows 7 al llapis USB i que el faci autoarrencable.

Un cop tinguem tot això, anem a l’ordinador amb unitat lectora de DVDs i descarreguem i descomprimim el programa WinToFlash. Un cop instal·lat, connectem el llapis USB a l’ordinador, introduïm el disc d’instal·lació del Windows 7 a la unitat de DVD i posem en marxa el WinToFlash.

Apareixerà una finestra on ens demana utilitzar el programa en mode normal o avançat. Utilitzarem el mode normal (Windows Setup transfer Wizard).

01

 

Sortirà una altra finestra on polsarem el botó Next.

02

 

Passarem a una altra finestra on, amb els botons Select, haurem d’especificar a quina unitat es troba el disc d’instal·lació de Windows 7 (Windows files path), i quina unitat correspon al llapis USB al que volem posar aquestos arxius (USB drive). En aquest cas el disc del Windows 7 es troba a la unitat F: i el llapis USB a la unitat I:

03

 

Quan polsem Next apareix una altra finestra on haurem d’acceptar la llicència d’ús de Windows 7 (I do accept the terms of the license agreement), i després farem Continue.

04

 

Aleshores s’iniciarà el procés de transferència dels arxius d’instal·lació de Windows 7 cap al llapis USB. Aquest pas pot tardar una bona estona.

05

 

Quan arriba al 100% i acaba tot el procés polsem Next.

06

 

I apareixerà una última finestra on polsarem Exit per sortir de programa.

07

 

I ja està! Ja podem instal·lar el Windows 7 amb aquest llapis USB, però prèviament haurem d’activar la prioritat d’arranc per USB a la BIOS del nostre ordinador.

Com hem vist, l’aplicació WinToFlash crea un llapis USB autoarrencable i hi copia els arxius a partir d’un DVD d’instal·lació de Windows 7, per la qual cosa si tenim una imatge ISO del Windows 7 en lloc d’un disc d’instal·lació aquest procediment no servirà. Però si fem una recerca amb el Google segur que trobem diverses aplicacions específiques per a aquest menester.






BLOCS QUE SEGUEIXO

DISSENY
ArchDaily
Esquireartdepartment
FPO: For Print Only
Mandolux
Tiendas de Barrio
x4duros.com

ESPORT
Bloc Xavier Gràcia
El blog de Armando B. D.
Loles Vives Blog
Perarnau Blog
Rubén Uría

FOTOGRAFIA
The Big Picture
Caborian
dZoom, Pasión por la Fotografía
El racó dels meus somnis
Eyewitness
Flickr Blog
Fotofriki
Fotografía Microsiervos
La mesa de luz
Lens
Obture blog
Photo Essay
Photography, Digital Camera & Lightroom Tips
Plog
Redoladas de Chen
Steve McCurry’s Blog
TIME.com Top Photoessays and Slideshows
Valor añadido
Xatakafoto

MÚSICA
180 Grados
Disco Grande
Francisco Nixon
Hoy Empieza Todo
Una canción al día
Usual Happiness

TECNOLOGIA
Applesfera
Bloc d’Apple en Català
CampusMac
Como Lo Hago
El blog de Cuadernos Mac
mossegalapoma.cat
Territori mac
Wardog y el Mundo
Xatakandroid

UNA MICA DE TOT
1000 Awesome Things
BLOJER
Des de Lleida...
DOSMILDEU
El Tamiz
Fauna Mongola de Madrid
Humor tonto para gente inteligente
infa.me
Reflexiones de Repronto