Olen neulonut hissuksiin pikkuisia junasukkia silloin tällöin kun siihen on intoa riittänyt. Junasukathan ovat maailmankaikkeuden parhaat sukat vauvoille ja taaperoikäisille, sillä sen lisäksi että ne lämmittävät jalkoja, ne myös pysyvät jalassa toisin kuin lähes kaikki muut sukat. Tämän käytännöllisen ominaisuuden lisäksi niiden neulominen on helppoa ja nopeaa. Junasukan tarina on ehkä monelle jo tuttu, mutta tarina ja ohje löytyvät täältä jos sitä kaipailet "linkki ohjeeseen"
Lopulta sukkia kertyi seitsemän paria, kaikki eri värisistä keränjämistä neulottuja. Lisäksi puikoilta pääsi yhdet valkoiset naistensukat. Kasassa oli siis sukat Lumikille ja seitsemälle kääpiölle 😊 Lapset auttoivat sukkien nimeämisessä kääpiöiden mukaan.
Lanka on Lumikin sukissa Nallea ja varsi valepalmikkoa, kääpiöt saivat sukkia alpakasta ja merinovillasta sekä Nuhanenä ihan perus sukkalangasta. Sukan koko vähän vaihtelee sen mukaan minkä vahvuista lanka on, sillä kaikkiin kääpiösukkiin on käytetty samaa ohjetta (10 silmukkaa puikolla).
Kuva kaapattu Suomalaisen nettisivuilta |
Jos satu jatkuu, niin sukkia tarvitaan vielä ainakin pahalle äitipuolelle, joka on siis myös noita, sekä prinssille. Sillä välin kääpiösukat odottavat sopivia jalkapareja joita ne voisivat lämmittää.
Vastuuvapauslauseke: toivon että kukaan ei loukkaannu sanasta kääpiö tässä yhteydessä. Sukkaprojekti on löyhästi yhteydessä tähän kuuluisaan ja perinteiseen lastensatuun, ja siksi tuota termiä käytän. Joskus aikanaan kun meidän muksut olivat vielä vahdittavassa iässä, arvottiin että kenen vuoro on jäädä kääpiöväijyyn. Tässäkin yhteydessä sanan tarkoitus on ollut positiivinen ja se on viitannut lapsen pieneen kokoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti