Τρίτη 22 Μαΐου 2012
Μια από τα ίδια και ο ελληνικός φιλελευθερισμός;
Ο κ. Τζήμερος μπήκε στην πολιτική ζωή του τόπου πριν από μερικούς μήνες. Δεν ήταν επαγγελματίας πολιτικός ούτε είχε ξανασχοληθεί με την πολιτική, κατά δήλωσή του. Αξιοποίησε το Διαδίκτυο, ώστε να προβάλλει τις ιδέες της ΔΗΞΑΝ. Κέρδισε την εκτίμηση πολλών πολιτών, οι οποίοι είχαν κουραστεί και απογοητευτεί από το δικομματισμό, δεν έβλεπαν με καλό μάτι τις εμμονές της Αριστεράς, παραδοσιακής και ανανεωτικής, και είχαν αρκετές δημοκρατικές ευαισθησίες, ώστε να βδελύσσονται την ακροδεξιά. Κατάφερε να μιλήσει στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και να ακουστεί πέρα από τους χρήστες του Διαδικτύου (η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε.). Πήρε ένα αξιοπρεπέστατο 2,1% στις εκλογές της 06.05.2012. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφάνισαν τη ΔΗΞΑΝ ανεβασμένη.
Και ύστερα ήλθε η ιστορία με τον κ. Βαλλιανάτο να αποδείξει, πόσο ψευδεπίγραφος υπήρξε ο φιλελευθερισμός της ΔΗΞΑΝ. Ο όρος, που ο κ. Τζήμερος έθεσε στη «ΔΡΑΣΗ-Φ.Σ.», ώστε να κατεβούν από κοινού στις επερχόμενες εκλογές, ήταν η απομάκρυνση του κ. Βαλλιανάτου. Μια από τις βασικότερες αρχές του φιλελευθερισμού είναι ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Άρα;
Όσο αιρετική και ενίοτε προκλητική και αν φαντάζει η στάση του κ. Βαλλιανάτου για ορισμένα θέματα, η συμπεριφορά του είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις αρχές του φιλελευθερισμού, που θέλουν τον άνθρωπο να προοδεύει σύμφωνα με την αξία του και ανεξάρτητα από τις όποιες πεποιθήσεις ή επιλογές του, οι οποίες πρέπει να είναι σεβαστές. Κακά τα ψέμματα, αν σκεφτούμε τις καταδικαστικές σε βάρος της Ελλάδος και υπέρ των Τούρκων ή Μακεδόνων το φρόνημα συμπολιτών μας αποφάσεις του ΕΔΔΑ αλλά και την ανεγνωρισμένη με διεθνείς συμβάσεις υποχρέωση της Ελλάδος να σέβεται το δικαίωμα των κατοίκων της να αυτοπροσδιορίζονται, ο κ. Βαλλιανάτος δεν λέει κάτι βλαπτικό. Αν σκεφτούμε, ότι στις χώρες της Δύσης κανένας δεν ασχολείται με το κρεββάτι ενός πολιτικού, ο κ. Βαλλιανάτος δεν λέει κάτι παράλογο.
Ο κ. Τζήμερος έπεισε πολλούς, ότι κομίζει κάτι καινούργιο στην πολιτική σκηνή του τόπου. Μετά το παραπάνω περιστατικό, θα δυσκολευτεί να πείσει περισσότερους γι’ αυτό, παρά την αίσια έκβαση της υπόθεσης αυτής και την τελική συμμετοχή του κ. Βαλλιανάτου στο παραπάνω εγχείρημα. Ελάχιστοι δε, πλέον, θα πείθονται, ότι ο φιλελευθερισμός εν Ελλάδι δεν έχει νοσήσει και αυτός από τον ιό του συντηρητισμού, που επικρατεί στη χώρα μας.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)