Atlanterhavsveien
Å ta en kjøretur på Atlanterhavsvegen, eller Atlanterhavsveien, føles som å skumme over havet, ettersom veien svinger seg fra holme til holme over sine åtte broer. Jeg anbefaler på det sterkeste et stopp på Eldhusøya som har stor parkering og tilbyr en rullestoltilgjengelig, forhøyet tursti åpen hele året, perfekt for alle . Det finnes også en liten kiosk og åpne toaletter der.
Atlanterhavsveien en del av Nasjonal turistveg og som «Vegen i havet». Flere har omtalt kjøreturen som verdens vakreste bilreise. Du må ta deg tid til mer enn å bare se utsikten fra bilen. Ta en stopp på en av de mange rasteplassene.
Veien er et kunststykke hvordan den er laget. Den stod ferdig i 1989. I løpet av de 6 årene det tok å bygge veistrekningen var det hele 12 orkaner i dette værharde området og gjorde arbeidet til en utfordring for veibyggerne.
Anlegget ble åpnet i 1989 og var den første tiden som en betalt bomvei. Bommen ble fjernet i juni 1999. Atlanterhavsveien er et av landets best besøkte naturbaserte turistattraksjoner.
Atlanterhavsvegen er 8,3 km lang og går mellom Romsdal og Nordmøre i Møre og Romsdal. Opprinnelig var atlanterhavsvegen en 8 274 meter langt vei på fylkesvei 64 mellom Vevang i Eide og Kårvåg i Averøy som avløste fergesambandet mellom Ørjavik og Tøvik i de to kommunene. Senere har Eide blitt slått sammen med Fræna kommune og fått navnet Hustadvika kommune etter området i havet som er kjent i seg selv.
Når naturen stormer og uværet er på sitt heftigste er stedet veldig populært å oppleve. Det finnes utallige filmer og bilder av bølgene som slår over veien. Mange går ut på svabergene for å komme nærmest mulig og glemmer risikoen at det plutselig kommer ei bølge som er mye større enn de andre. Flere ganger har folk blitt tatt av bølgen og dratt ut i vannet. Jeg har sett det også men heldigvis gikk det bra den gangen. Det er viktig å tenke over hva en gjør og ikke risikere livet for «det» bildet.
Veien er en av 10 farligste veistrekninger i verden.
Noen bilder fra uværet og hvor en ser flere stående i risiko for å bli tatt.