2015. október 31., szombat

Halloween este

Ezt az oldalt csak úgy, mert mára már olyan bulizós, jelmezes, vidám ünnepé vált ez a nap. Lehet maskarába bújni, ijesztős jelmezt felvenni. Itthon talán csak előre lebeszélt helyekre kopogtatnak be a gyerekek csokiért, cukorért. :-D És lehet hatalmas sütőtökökből vigyorgó fejű töklámpást faragni. Rékusék tavaly csináltak egyet, vajon idén is? :-D

digitális scarpbook készlet:
Palvinka Designs

Holnap viszont gyertyát gyújtok a szeretett halottaimért. Már elővettem egy szép üveg mécsestartót, és bevontam, ragasztottam rá szépséges fekete csipkét.

Hűvös ősz

Akkor még egy utolsó Októberi oldal, Anna Aspnes ArtPlay Palette Autumn Cheer készletével. :-)
A fotó Budapesten készült, amikor egy belvárosi séta során majd megfagytunk Rékussal. De csak majdnem, mert találtunk egy szép kis kávézót és ott felmelegedhettünk.

Anna Aspnes Designs
ArtPlay Palette Autumn Cheer [ link ]
Urban Stitchez No. 5 [ link ]
ArtPlay Palette Traveler [ link ]
Autumn WordART No.7 [ link ]



Rékus épp rendelést ad le. 
Aztán egy jót beszélgettünk a fincsi kávé és forrócsoki mellett:-D

2015. október 26., hétfő

Galamb

A mai álláspont szerint a galambok veszélyt hordoznak az emberre azáltal, hogy a városban telepiszkítanak minden felületet. Rengeteg épületen ott a madárvédő tüske, háló.
A madarak is élni akarnak! :-)
Ez az oldal most egy parkban iszogató galambról szól. A fotó a budapesti Népligetben készült és köszönöm Trixinek. Itt sétáltatják az Ebremény Kutyavédő Egyesült mentett kutyusait az önkéntesek.

Egy szép liftelős kihívás van az oscraps.com -on: AnnaLIFT 2015.10.30-ig. Ide készítettem ezt az oldalt. :-)

Anna Aspnes Designs
ArtPlay Palette Autumn Cheer [ link ]
ArtPlay Palette Wild Autumn (button) [ link ]
ArtPlay Mini Palette 4 You (transfer)
PlayPark No.1 [ link ]
Melange FotoBlendz No.4 [ link ]
MultiMedia Branchez No.5 (splatters) [ link ]
LightLeaks No.3 [ link ]
Autumn WordART No.7 [ link ]


2015. október 25., vasárnap

Öszi falevelek

Lehet, hogy a már napok óta tartó megfázásom miatt nem volt ihletem scrapbook-ozni. De, legalább takaríthattam, főzhettem, bevásárolhattam és horgolhattam. :-D

És játszhattam a falevelekkel Anna legújabb készleteiből. Íme az oldalam: fotó nélküli, letisztult, finom kis minimál. :-D


Anna Aspnes Designs
ArtPlay Palette Autumn Cheers [ link ]
MultiMedia Branches No.5 [ link ]
WoodWords No.6 [ link ]
UrbanStitchez Leaves No.2 [ link ]
FotoGlow Mix No.1 [ link ]
MultiMedia Rain No.1 [ link ]




2015. október 22., csütörtök

Régi fotó

A heti cewe kihívásra -Vintage- eddig alkottam egy épület fotóval. Akartam egy családi oldalt is. Találtam egy aranyos, kedves fotót és abból készítettem el ezt. A fotón középen a nagyapa, a két kicsi az unoka. Nagyapa mellett a lánya, az én anyósom. :-D A kisfiú a sógorom, a kislány az egyik unokatestvére, Kismargitka.


Van egy ilyen "erős" papír a készletben, ez az alap. A nagy fotó alá tettem egy LightLeaks No.3-ból egy elemet. Ezt használtam maszknak. Erre blendingeltem a jól felnagyított, beszkennelt fotót. 
Kisképként megismételtem ez a fényképet. Eleve volt kerete, így csak alá kellett tetten saját árnyékot. Alá és kicsit oldalra csúsztatva alátettem a LightLeaks No.3 készletből az egyik elemet. Blending módját variáltam azért, hogy kicsit színezzen az alap papíron, barnásra. 
A fotó alá bedugtam egy levelet, kicsit sárgásra színeztem a Hue Saturation-nal. Pár ecsetvonás feketével, felirat, cérnaszál gombbal, és egy varrás. 
Ennyi van az oldalon. Szinte minimál. :-D

Anna Aspnes Designs
ArtPlay Palette Autumn Rust credit
UrbanStitchez No.5 credit
UrbanThreadz No.2 credit

Autumn WordART No.7 credit
LightLeaks No.3 credit

Vasútállomás

Heti cewe játékára régi, ódon fotót kellett felhasználni, és vintage oldalba foglalni.
Már jó régóta gyűjtöm az előző századok fotográfiáit Debrecenről. Most a Nagyállomás-ét vettem elő és ezzel készült az oldalam. Modern-vintage hangulatban, ami azt jelenti most, hogy kevés a barna és árnyalatai. :-D Az eredeti fotót szerintem egy képeslapnak szánták, a színein nem változtattam semmit, és a méretén sem.

Manuela Zimmermann freebie készletei
Mörjike - Paint Accent készletei (milyen nagy kár a digitális scrapbookosoknak, hogy Ági már nem tervez többé) 

 ...........................

 Anna Aspnes Designs-nek megjelent tegnap két ArtsyTransfers összeállítása, Inclement és Frozen néven. Gyönyörűek!! Még nem volt időm alkotni, de a hosszú hétvégén biztosan lesz. :-D


2015. október 18., vasárnap

Régi újság

Nagyon szeretem a régi újságokat. Amikor kicsi voltam (kb, alsó tagozatos), sokszor az öcsém keresztszüleihez lettem nyaranta pakolva. Unatkoztam. Egy családi háznak mindig vannak rejtett zugai, és én betévedtem egyszer a hatalmas "spájz"-ba is, ahol az alsó polcokon nagyon régi divatlapok hevertek összekötve. 
Először ott nézegettem, teljesen elmerülve az olvasásba. Szerencse, hogy rám találtak, mert jól megfáztam volna. :-D Az újságokat pedig kivitték nekem az udvarra, és egy hokedlire téve nézhettem tovább. :-D
Most egy régi fotó a főszereplője az oldalamnak. Fekete-fehér fotográfia természetesen. Az évszám csak körülbeli, csak sacc. Debrecen anno nagy piaci, vásáros város volt. Lábon hajtott libák a Csapó utcán. A cikk angolul van, lehet, hogy nem is magyar újságból való? :-)

Anna Aspnes
LightLeaks No.3 credit
ArtPlay Palette Inclement credit

Anna  Aspnes Designs új készletében 7 színes elem található. Készített egy oktató videót arról, hogyan is lehet művészein használni a FotoGlow készleteket, elemeket. LINK 5 Techniques For FotoGlow:-)


Az oldalamhoz az egyiket használtam fel, hogy érdekes színhatást érjek el. Blending módja nálam most: Normál. A fekete fehér fotografia Blending módja: Color Burn.
 

2015. október 16., péntek

Meteorológia - Ősz és Nyár

Most péntek este van. Hét elején annyira hideg volt, hogy bekapcsolták a központi fűtést a buszokon, az irodában és itthon is a lakásban. Sőt, havat is ígértek a meteorológusok erre a hétre. Ma, plusz 17 Celsius fok volt a belvárosi kijelzőn és a reggeli öltözékben alaposan megizzadtam, mire hazasétáltam.

Anna újabb készletekkel jött ki pénteken, ezekből készítettem az első oldalam. A téma az időjárás. :-D

Anna Aspnes
ArtPlay Palette Inclement [ link ]
LightLeaks No.3 [ link ]
WoodWords No.6 [ link ]
UrbanStitchez No.5 [ link ]
UrbanStitchez No.6 [ link ]

 ..........................
A második oldalam a cewe heti kihívására készült el. Eszter feladata szerint, játszani kellett e betűkkel, szavakkal. :-) 
Én annyiban tettem ezt meg, hogy KPertiet wordartját hozzácsatoltam Anna Aspnes ArtPlay Mini Palette 4 You készletének Transfer-jéhez. Blending módja Multiply. Az oldalra többféle formában írt szövegeket tettem, gépelésest, és kézírásost. Ennyit sikerült játszanom a betűkkel. :-D Remélem, megfelel majd a kihívásnak.

 Anna Aspnes
ArtPlay Mini Palette 4 You
Urban Threadz Flowers No.1 link
NoteBook No.2 link 
Melange FotoBlendz No.4 link

A fénykép nagyon régi. Hajdúszoboszlón voltunk a strandon, ott készült, körülbelül 1989 körül. :-D 
A gyerekek és én az egyik medencében játszottunk "halacskásat". :-)) Elég mély volt a víz, a lábuk nem ért le, ezért jócskán kellett "taposniuk" a vizet. :-D Ma már nagyon jó úszók mindketten! :-)

 Hajdúszoboszló, Strand

2015. október 13., kedd

3 scrapbook oldal

Az elsőt még tegnap készítettem, az egyik kedvenc (Vivre-től tanult) elrendezésemmel. Egyszerű, fotó nélküli. :-D Olyan kis finom, őszies.

Anna Aspnes
ArtPlay Palette Autumn Rust [ link ]
ArtPlay Palette Studious [ link ] - ArtStroke2, WordTransfer (ColorBurn)
UrbanStitchez Leaves No.2 [ link ]
UrbanStitchez No.6 [ link ]
ArtPlay Palette Happy Life [ link ] (SolidPaper3)

---------------------------
Ezt  az oldalt ajándékba készítettem az örökbe fogadott Silver cica gazdijának. Ezt a kis gyönyörűséget az Ebremény Kutyavédő Egyesület találta, és elég kalandosan mentette meg. Az egyesület honlapjára, a fórumba feltett képeknek nem tudtam ellenállni, így elkészült ez az oldal. :-D

 Anna Aspnes
ArtPlay Mini Palette 4 You
ArtPlay Palette Autumn Rust
.................................................

Holnaptól kapható a legújabb ArtsyTransfers Time nevű készlet. Ma ebédidőben készítettem egy meleg- hangulatú, modern hatású oldalt egy Hortobágyon készített fotómból. 
Bementünk a Kocsi és Szekér Múzeumba szétnézni. 



Anna Aspnes
ArtsyTransfers Time ***coming soon*
ArtPlay Palette Autumn Rust - clock [ link ]
FotoGlow Mix No.1 [ link ]
Urban Stitchez No.6 [ link ]
Travel WordART No3 [ link ]
ArtPlay Palette Destiny - SolidPaper5 [ link ]
ArtPlay Palette Moments - Brush6 [ link ]


Menet közben csináltam állapot fotót is: a fotó layer kikapcsolásakor így nézett ki az oldal:


A fotó layer bekapcsolva és a blending módját Color Burn-re állítva pedig:


Dolgoztam pár layer-en. :-D


Elmaradhatatlan, hogy megmutassam azt a fotót, ami szerepel az oldalon. Részlet egy régi kovácsműhelyből:


Hortobágy-Máta - szekér és kocsi múzeum

2015. október 9., péntek

Október

Ráakadtam erre a szép versre: Radnóti Miklós - Október. Persze, hiszen nincsenek véletlenek. Ezért ezt tettem meg a legújabb oldalam szöveges részének. 

Rozsdás ősz. Ez a neve a legújabb Anna készletnek, és emellett bájos, varrott leveleket is tervezett. Ebből a két készletből alkottam, plussz a saját, Hortobágyon készített fotómból.

Egy Art-papírra kiterítettem a fotót, teljes oldal szélességben, majd rajzot készítettem belőle. A fotó másolatának blending módját Color Burn-ra állítottam. Egy csoportba húztam a két "fotó" layert, majd maszkoltam az alap papírnak megfelelően. Már így egészen jól nézett ki, de most következett a dekorálás, az oldal egyensúlyba helyezése! Finom kis munka ez, szeretem csinálni. :-D
Varrott leveleket tettem a fotó aljára, valahogy odakívánkoztak.Szép aranyszínnel festettem alá keveset a készletben található ecsetek közül az egyikkel.
Egy keretet illesztettem a bal szélső oldalra, kicsit ferdén, és csak egy darabkáját, mert így ad "támasztékot" a fotónak. Tettem rá egy barna virágot, hogy megtörjem a felfelé ívelő, világos vonalat. Ide került egy címke. :-)
A készletben imádom ha vannak firkák, vonalak, apró pacafoltok. Ebben van, tehát tettem fel párat ide-oda. 
Hiányzott még a vizuális háromszöghöz egy kis piros, vagy bordó festés a bal felső szélen. Nos, a készlet ecseteit használva,  került oda kis bordó folt.
Felírtam a verset az oldalra, majd "megkerestem" a helyét. :-) Kész. 
Tetszik. Nagyon!

Anna Aspnes
ArtPlay Palette Autumn Rust [ link ]
UrbanStitchez Leaves No.2 [ link ]
 

és most az eredeti fotóm:
Hortobágy, 2015. szeptember

2015. október 8., csütörtök

Festett lapok

Heti cewe kihívásán rég nem tudtam részt venni, de most igen. A téma is kedves: vízfestmény hatást kell elérni az oldalon. Elővettem a régen nem használt tutoriált a fejemből, és most nem akvarell ecsetekkel dologztam, hanem Anna Aspnes készletében lévő ecsetekkel. :-) Persze, mindezt csak digitálisan. :-D 
Talán hétvégén festek majd valamit.

Egy budapesti fotót használtam az oldalamhoz, Rékus készítette rólam. És a hídról. :-D


Anna Aspnes
ArtPlay Palette Wild Autumn [ link ]
NoteBook No.2 [ link ]
Wood Textures No.1 [ link ]
Urban Stitchez No. 5 [ link ]

A teljes fotó:


Budapest

2015. október 7., szerda

Ma egy cica

Ma egy cica az oldalam főszereplője: Mime, akit a fb.-on ismerhettem meg. Egy festő társa Ő, csíntalan, pajkos szépség. Egyes szám első személyben mesél a napjairól, rengeteg fotóval illusztrálva tetteit. Ezek közül a legfrisebb használatára engedély kértem. :-) Így a hivatalos. :-D
A cuki kis verset az interneten találtam.

Anna Aspnes
ArtPlay Palette Wild Autumn [ link ]
Wild Autumn FotoBlendz No. 1 [ link ]
ArtPlay Palette Summer's End (wordart1) [ link ]
ArtPlay Palette Airy (Brush1) [ link ]
FotoGlow Mix No.1 [ link ]


Ebből a készletből, ezek közül használtam egyet az oldalam maszkjához.
 

Két hét

Az elmúlt két hét nagyon gyorsan eltelt. Valószínűleg azért, mert szabadságon voltam: első héten a holland vendégeinkkel, másodikban Rékusékkal Budapesten.

Ez az oldal az egyik budapesti sétánk során készített fotóval van. Rékus az óriás kerék előtt. A kerékből nem látszik semmi. :-D A hangulat az érdekes, az őszi színek, formák használata. És természetesen, Rékus beállása a fotóhoz. :-DD



Anna Aspnes új készlete gyönyörű, megint!

MultiMedia Leaves No.4 (stitches) [ link ]
WoodWords No.6 [ link ]
............................
Mióta elveszett, és elütve megtalálták, majd rögtön állatkórházba vitték és megpróbálták a sérüléseiből megmenteni Zulut, de nem sikerült, azóta akarok, akartam egy emlékoldalt készíteni. Annyira erős még bennem a düh: a felelőtlen "gondoskodás" miatti esztelen halál, egy édes kutya elvesztése... hogy a könnyeimtől eddig fotókat sem tudtam elmenteni magamnak Róla, nemhogy oldalt készíteni. De ma összeszedtem magam, és sírás közeli határon meglett ez az emlékezés. Az egyik kedvenc kutyám volt, minden nap megnéztem a Róla szóló bejegyzéseket...

Drága Zulu, annyira sajnálom a Veled történteket, sokkal többet érdemeltél volna az élettől, az emberektől akik a sorsodat a kezükbe vették. Nyugodj békében! 


 Anna Aspnes
ArtsyLayered Template No.209 [ link ]
ArtPlay Palette Wild Autumn [ link ]
UrbanStitchez No.5 [ link ]
UrbanThreadz Flowers No.1 [ link ]
ArtPlay Palette Mini 4You